تهران – ایرنا – شرکت های داروسازی تولید کننده واکسن های کووید - ۱۹، عمدتا در صورت بروز اثرات زیانبار جانبی مانند تشکیل لخته خون در مورد ترزیق واکسن آسترازنکا یا جانسون اند جانسون، از محافظت قانونی و قضایی برخوردار هستند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه ، هر چند ممکن است برخی دولت ها به زیان دیدگان غرامت پرداخت کنند، اما دیگران جبران خسارت شهروندان را حتی پس از تائید کاربرد این واکسن ها در سازمان ها و نهادهای نظارت دارویی، بر عهده خود این شرکت ها می دانند.

نهاد نظارت دارویی اروپا (EMA) در پی نگرانی ها درباره احتمال بسیار اندک تشکیل لخته خون در پذیرندگان واکسن تک واحدی جانسون اند جانسون، روز سه شنبه آماده اعلان نظر در باره ایمنی آن شده و قرار است نهاد نظارت دارویی ایالات متحده نیز نظر خود را در باره آن تا جمعه اعلان کند. این سازمان چهار مورد کمیاب از تشکیل لخته خون در پی تزریق این واکسن ساخت آمریکا را بررسی کرده که در یک مورد به  مرگ منجر شده است.  

این نگرانی در پی انتشار گزارش های همانندی از تشکیل لخته خون در شمار بسیار اندکی از دریافت کنندگان واکسن آسترازنکا به وجود آمد.

بر اساس این گزارش ، ایالات متحده و بریتانیا ظاهرا برای کمک به تسریع تولید واکسن ها، مسئولیت قانونی متوجه گروه های داروسازی را محدود کرده اند. بر اساس مقررات بریتانیا، در صورت وقوع معلولیت شدید در پی دریافت واکسن های کرونا، غرامت تا مبلغ ۱۶۵ هزار دلار (معادل ۱۳۹ هزار یورو) قابل پرداخت است.

دولت کانادا نیز یک برنامه ملی پرداخت غرامت به آسیب دیدگان از هرگونه اثر جانبی واکسن های کووید – ۱۹ ایجاد کرده، اما اتحادیه اروپا مسئولیت قانونی در این مورد را بر عهده شرکت های داروسازی گذاشته است.

در پی هشدار سازمان دارویی اروپا در باره احتمال ایجاد لخته خون در موارد بسیار اندک در برخی از دریافت کنندگان واکسن آسترازنکا، برخی کشورهای اروپایی تزریق آن را به شهروندان کمتر از سن به خصوصی متوقف کرده اند.