خرم‌آباد - ایرنا - برخی فعالان رسانه‌ای لرستان اعتقاد دارند رسانه‌ها می توانند با امیدآفرینی، معرفی ویژگی‌های فرد اصلح و آگاهی بخشی مردم نسبت به عملکرد و سوابق نامزدها زمینه افزایش مشارکت شهروندان را در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا فراهم کنند.

به گزارش ایرنا برای افزایش مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، رسانه‌ها باید در کمتر از ۲ ماه مانده به برگزاری این رویداد مهم، مردم را برای حضوری پرشور ترغیب و نسبت به انتخاب فرد اصلح اقدام کنند.

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز لرستان در میزگردی با حضور فعالان رسانه‌ای استان راهکارهای افزایش مشارکت مردم در انتخابات را بررسی کرده است.

شرکت در انتخابات موجب افزایش قدرت ملی و امنیت کشور می‌شود

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های لرستان در این میزگرد اظهار کرد: یکی از مولفه‌های اصلی کشور از ابتدای انقلاب تاکنون برگزاری انتخابات است، بنیانگذار انقلاب بر این مهم تاکید داشتند، سال ۵۸ اولین انتخابات برگزار شد و امام راحل بحث جمهوریت و اسلامیت را مطرح کردند که نشان دهنده تاکید بر رای مردم دارد.

محمد ناصر بهاری گفت: شرکت در انتخابات یک رویداد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و در تمامی ابعاد وجودی زندگی تاثیرگذار است  که این مشارکت با توجه به ارزش و هنجارهای عمومی در جامعه تعریف می شود.

وی ادامه داد: رخدادهایی که در ۲ یا سه سال گذشته اتفاق افتاده تاحدودی از امید و اعتماد مردم را کاهش داده است، چراکه غفلت هایی صورت گرفت و باید اطلاع رسانی خدمات و توجه به بعد نظارتی مسائل بیشتر می شد.

وی افزود: رسانه ها نقش تعیین کننده ای در اعتماد و امیدسازی برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات دارند چرا که انتخابات ریاست جمهوری با رویکرد سیاسی و انتخابات شوراها با رویکرد محلی و طایفه ای برگزار می‌شود و باید برنامه های لازم را برای حضور پرشور فراهم کنیم.

بهاری همچنین به شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن در مشارکت اشاره کرد و گفت: باید بستری فراهم شود که انتخابات در ۲ یا سه روز برگزار شود تا مردم در کمال آرامش بدون ترس مشارکت کنند وگرنه ترس مردم از ویروس و عدم حضور آنان در پای صندوق‌های رای یکی از آفت‌های انتخاباتی خواهد شد.

وی اضافه کرد: شرکت در انتخابات یک حق است و مردم باید در راستای سهیم بودن در ساختار سیاسی و اقتصادی کشور از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه شرکت در انتخابات تنها بحث اعداد و ارقام نیست گفت: حضور مردم در این عرصه توانایی کشور را افزایش می‌دهد، موجب افزایش قدرت ملی و امنیت کشور می‌شود و یک پیام به دشمن آن دارد که آن هم این است که مردم حامی انقلاب هستند.

بهاری ادامه داد: فرمایشات مقام معظم رهبری همواره گره‌گشا بوده است و  ایشان بر افزایش مشارکت در انتخابات تاکید دارند که باید این اقدام به خوبی صورت گیرد.

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه‌های لرستان گفت: انتخابات یکی از نمادهای توسعه سیاسی و تجلی گاه اراده مردم، حضور احزاب و تشکل های سیاسی است و مشارکت سیاسی به معنای شرکت موثر مردم در امور سیاسی - اجتماعی و تاثیر گذاشتن بر روند تشکیل یک دولت یا نهاد است.

بهاری ادامه داد: این نوع مشارکت سیاسی یعنی مردم فعالانه در امر سیاست گذاری های آتی کشور حاضر می شوند و نسبت به آن احساس مسوولیت می کنند.

وی افزود: مشارکت سیاسی و انتخابات به منظور اعمال حق حاکمیت مردم در تعیین سرنوشت خود و انتخابات نماد مردم سالاری نظام است بنابراین مردم باید با مشارکت سیاسی و حضور در انتخابات به این حق احترام بگذارند و از آن به عنوان حربه ای برای ساخت کشور استفاده نمایند.

بهاری اضافه کرد: یک انتخابات در سطح ملی و یک انتخابات در سطح محلی (شوراهای اسلامی شهر و روستا) داریم که اگر این ۲ با هم گره بخورند، علایق ملی و محلی، تحرکی را در جامعه ایجاد خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه برای انتخاباتی پر شور باید امید و اعتماد ایجاد کرد بیان داشت: مشارکت بالا می تواند تاثیر بازدارندگی در مقابل خطرات موجود در وضع پرآشوب منطقه‌ای داشته باشد و نقش حفاظتی در مقابل خطرات امنیتی و غیرامنیتی که ممکن است کشور را تهدید کند ایفا کند.

وی ادامه داد: رقم بالای مشارکت تنها کارکرد درون حکومتی ندارد بلکه کدها و سیگنال (علامت) هایی برای جامعه جهانی و به ویژه تحلیل گران سیاسی - اجتماعی دارد.

وی گفت: این کدها در نوع نگرش، رفتار و تصمیم گیری آنان موثر است و از سوی دیگر قدرت چانه زنی و توان ملی ما را تقویت می کند و کشور را در موضع قدرت قرار می دهد بنابراین حضور حداکثری مردم در انتخابات، ضریب امنیت و تفاهم ملی کشور را در مقابل تهاجم‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دشمنان تقویت خواهد کرد.

بهاری ادامه داد: یکی از آفت های انتخابات به ویژه در لرستان عاطفه گرایی در مقابل خرد گرایی است که این صفت یکی از مولفه های فرهنگی برخی انتخابات استان می باشد و گاهی نتیجه حاصل از آن خوب نبوده، اهداف و آمال انتخاب کنندگان برآورده نشده و موجب یاس مردم شده است.

وی اظهار کرد: در این نوع رفتار، احساسات و تعلقات قومی و طایفه ای بر انتخاب عقلانی پیشی می گیرد که گاهی به دور از آگاهی و اثربخشی رای در جامعه می باشد پس هرچه جهت گیری افراد در انتخابات از عواطف و احساسات به سمت اصول عقلانی و خردگرایانه باشد منافع و نتایج مثبت آن در جامعه بیشتر خواهد شد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از آفات ما در انتخابات که طی سال های اخیر رشد داشته است فردگرایی در مقابل جمع گرایی است، در زمان انقلاب، دوران جنگ تحمیلی و بعضی انتخابات جمع گرایی و احساس علقه نسبت به سرنوشت نظام در بالاترین حد خود بوده است  اما در بخشی از کشور از جمله لرستان هنوز مناسبات و تمایلات قومی، حفظ شده است و در مشارکت های اجتماعی مانند انتخابات نمود و تاثیر دارد. 

بهاری گفت: البته طی سالیان اخیر به دلیل عواملی مانند افزایش سطح سواد، گسترش شهرنشینی و پیشرفت اقتصادی، این مولفه کمی کم رنگ شده است اما هنوز به عنوان یک شاخص در انتخابات استان مطرح است که این نوع انتخاب گاهی نامناسب و پس از عدم دسترسی به اهداف اولیه ، باعث یاس و پشیمانی فرد نیز می شود..

وی ادامه داد: باتوجه به شیوع ویروس کرونا ایجاد بستری همراه با آرامش روانی برای مردم و رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند در افزایش مشارکت تاثیر گذار باشد.

رسانه‌ها باید مردم را برای حضور حداکثری در انتخابات ترغیب کنند

رئیس سازمان بسیج رسانه لرستان نیز در این میزگرد اظهار کرد: میزان مشارکت مردم در انتخابات به مولفه های بسیاری بستگی دارد از جمله اینکه رضایت آنان از وضعیت موجود حائز اهمیت می باشد، و وضعیت معیشتی قشرهای مختلف در جامعه یکی از مهمترین بخش هایی است که باید به آن توجه شود.

رضا مریدی گفت: شاید بسیاری از مردم دغدغه روابط سیاسی و امور خارجه را نداشته باشند اما باید در نظر گرفت که بهبود وضعیت اقتصادی مردم مهم است و هر دولتی که به این موضوع توجه کند موفق خواهد بود.

وی بیان کرد: رسانه های لرستان باید فعالیت های لازم را در این مدت کوتاه و تا زمان برگزاری انتخابات برای افزایش حضور حداکثری مردم انجام دهند و با ترسیم رویکردهای انقلاب اسلامی در ۴۰ سال، زمینه نشاط را تبیین و فراهم کنند.

وی اضافه کرد: در طول عمر انقلاب، پیشرفت های بسیار خوبی در حوزه های مختلف صورت گرفته است که با اطلاع رسانی و تبیین آن به اقشار مختلف جامعه زمینه حضور پرشور مردم در انتخابات فراهم می شود.

رییس‌ سازمان بسیج رسانه لرستان حضور در انتخابات را موجب ادامه روند قدرتمندی ایران در منطقه دانست و افزود: پای کار بودن جوانان در انتخابات می تواند زمینه افزایش مشارکت را فراهم کند و رسانه ها با ایجاد هیجانات انتخابی موجب ترغیب قشر خاکستری جامعه در انتخابات خواهد شد.

مریدی ادامه داد: رسانه ها باید انتخاب فرد اصلح را به مردم القا کنند، چراکه این فرد در وضعیت سیاسی و اقتصادی آینده کشور تاثیرگذار است.

وی بیان کرد: رسانه‌ها باید عملکرد و رزومه (سوابق) کاندیدا را شناسایی و برای آگاهی بیشتر به مردم معرفی کنند تا مردم بتوانند فرد اصلح را به راحتی انتخاب کنند.

وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، باید مطالبه رسانه ها از دولت ایجاد ساختار برگزاری انتخاباتی آسان باشد که مردم بتوانند با خیال راحت پای صندوق های رای بیایند،رسانه‌ها نیز امید را در جامعه ایجاد کنند و در این راستا همدل باشند، همچنین کاندیدایی با رویکرد یکسان برای شفاف‌سازی داشته باشند.

آسیب های انتخاب اشتباه و فرصت های انتخاب صحیح برای مردم تبیین شود

مدیر خبرگزاری فارس لرستان نیز با بیان اینکه افزایش مشارکت مردم در انتخابات پیش رو از اهمیت خاصی برخوردار است اظهار کرد: اوایل امسال رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای افزایش مشارکت مردم فراهم شود و شاهد حضور پرشور در انتخابات باشیم چرا که تبعات افزایش مشارکت در سال‌های آینده برای دولت‌ها می‌تواند راه‌گشا باشد.

سعید سرشار گفت: انتخابات امسال مجازی ترین انتخابات در کشور می باشد چراکه تحت تاثیر بستر فضای مجازی قرار گرفته و به دلیل اینکه تجمعات و محافل عمومی را نخواهیم داشت برنامه‌ریزی‌ها در این حوزه صورت می‌گیرد.

وی افزود: نخبگان، احزاب و گروه‌های سیاسی نقش مهمی در انتخابات ایفا می‌کند اما احزاب تنها در زمان انتخابات فعال می شوند، در طول سال هیچگونه عملکردی ندارند و نقش مطالبه گری را به خوبی انجام نمی دهند.

وی با اشاره به اینکه احزاب و نخبگان باید مردم را نسبت به انتخاب فرد اصلح اقناع کنند ادامه داد: گزینه های انتخاباتی باید افرادی باشند که مردم برای شرکت در انتخابات ترغیب شوند همچنین برخی از بی اعتمادی ها، به دلیل شرایط نامناسب موجود در جامعه است.

سرشار اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ترس مردم برای حضور در تجمعات، اگر برنامه ای برای مهار کردن این ویروس وجود نداشته باشد فارغ از هرگونه مساله‌ای شاهد کاهش حضور مردم در انتخابات هستیم.

وی اضافه کرد: کاندیدای انتخاباتی باید از شعارهای دروغین پرهیز کند چراکه مردم متوجه کارهای پوپولیستی می شوند و این رفتار کاندیدا موجب کاهش بی اعتمادی می شود.

مدیر خبرگزاری فارس لرستان با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید نقش موثری در ترغیب مردم برای حضور حداکثری داشته باشند گفت: اگر مردم در انتخابات شرکت کنند و نیازهای آنان برطرف شود موجب رضایتمندی خواهد شد.

سرشاد اضافه کرد: بسیاری از مردم با وظایف شوراهای اسلامی شهر و روستا آشنایی دارند اما باز هم عملکرد و برنامه ها باید بیان و میزان اقدامات در حوزه شهری و روستایی تبیین شود.

وی ادامه داد: باید از برخی بی اخلاقی ها که پیش از این  در حوزه رسانه انجام شده است پرهیز شود و از هرگونه تهمت دوری کرد اما متاسفانه برخی رسانه‌های کاندیداها از این موضوع استفاده کرده‌اند در حالیکه رسانه باید بی‌طرف باشد و آینده کشور را ترسیم کند.

وی با بیان اینکه کم توجهی برخی افراد در انتخاب فرد اصلح موجب آسیب به شهر می‌شود افزود: شاخص های انتخاب فرد اصلح باید بیان شود همچنین عدم حضور و تاثیرگذاری نخبگان موجب حضور افراد مشهور و بی سواد می‌شود که این امر آسیب زا است بنابراین باید گروه‌های سیاسی مختلف نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ۲۸ خرداد امسال همزمان با سراسر کشور در لرستان برگزار می شود.