معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان روز چهارشنبه در حاشیه برنامه بازدید کارشناسان موسسه انستیتو پاستور از اجرای این مرحله طرح در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا ضمن اعلام این مطلب، افرود: پس از پایان فرایند ثبت نام متقاضیان، هماهنگی های لازم برای واکسیناسیون از اواسط هفته آینده در محل معاونت بهداشتی دانشگاه آغاز می شود.
دکتر "منوچهر کرمی" اظهار داشت: افراد ۱۸ تا ۸۰ سال گروه هدف دانشگاه علوم پزشکی در این طرح هستند همچنین با توجه به پایین بودن آمار افراد بالای ۶۵ سال، حدود ۱۰ درصد از جامعه هدف مربوط به ۶۵ سال به بالا است.
وی با بیان اینکه ساکنان شهرستان همدان در اولویت ثبت نام هستند، اضافه کرد: یکی از پیش شرط های تزریق واکسن در دسترس بودن افراد است بنابراین در این مرحله از تزریق واکسن، ساکنان شهرستان همدان در اولویت قرار دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: پس از ورود متقاضی تزریق واکسن به سامانه مربوطه، باید نسبت به تکمیل اطلاعات و پاسخ پرسش های مطرح شده از جمله مشخصات فردی و سابقه برخی بیماری ها نظیر دیابت و فشار خون و مصرف دارو اقدام کند.
دکتر کرمی ادامه داد: افراد دارای سابقه بیماری های آلرژیک، کهیر، دارای عضو پیوندی، تزریق کنندگان واکسن کُزاز، دریافت خون و فرآوردهای خونی، انعقاد خون پس از تزریق عضلانی و توصیه پزشک به تزریق نکردن واکسن، در گروه های هدف و اولویت تزریق واکسن قرار ندارند.
وی اضافه کرد: همچنین واکسن کرونا به افراد دارای سابقه بیماری دیابتی و فشار خون ، بیماری های قلبی، کبدی، کُلیوی و آسم کنترل نشده، در حال حاضر تزریق نمی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: افراد مبتلا به اچ.آی.وی ایدز، دارای نقص ایمنی در بدن و اشخاص دارای خالکوبی روی بازو، متقاضیانی که در یک هفته گذشته تب شدید داشته اند و همچنین افرادی که پیشتر واکسن کووید تزریق کردند نیز مشمول این طرح نمی شوند.
دکتر کرمی ادامه داد: پس از ثبت نام افراد در سامانه تعیین شده زمان حضور آنها برای تزریق از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود و در صورت حضور نیافتن در زمان تعیین شده، تزریقی انجام نمی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با توجه به ثبت اطلاعات افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده اند کار رهگیری و تماس تلفنی با فرد توسط کارشناسان این مرکز آغاز می شود و در صورت بروز علائم و عوارض، با توجه به هماهنگی های صورت گرفته با بیمارستان های همدان، اقدام های پزشکی لازم نیز انجام خواهد شد.
دکتر کرمی تاکید کرد: فاز سوم واکسن کرونا در کشور کوبا در حال انجام است و تاکنون عارضه شدید و نگران کننده ناشی از تزریق این واکسن گزارش و ثبت نشده است.
وی گفت: در این مرحله از کارآزمایی بر روی ۲۴ هزار نفر از داوطبان تزریق واکسن کرونا در هشت استان از جمله همدان انجام می شود که سهم همدان از این آمار سه هزار دوز است.
به گزارش ایرنا، واکسن کرونا نوترکیب که توسط انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران تولید شده، اکنون بعد از طی موفق فاز ۱ و ۲، وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی می شود تا پس از تایید نهایی، در انستیتو پاستور ایران نیز تولید و واکسیناسیون عمومی با آن آغاز شود.