خمین - ایرنا - رئیس آموزش و پرورش خمین گفت: چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار پارسال برای تعمیر و تجهیز ۸۰ مدرسه این شهرستان هزینه شد.

«عبدالرضا پیرحسین‌لو» روز چهارشنبه در شورای آموزش و پرورش خمین افزود: سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از این منابع مالی از درآمدهای اختصاصی مدارسصرف تعمیر و تجهیز مدارس خمین شده  و بقیه  با کمک خیران  مدرسه ساز تامین شده است.   
وی ادامه داد: ساخت سرویس بهداشتی و دیوارکشی مهمترین تعمیرات انجام  شده در مدارس مناطق روستایی خمین است.
رئیس آموزش و پرورش خمین گفت: ۴۰ عدد تبلت تامین شده از آموزش و پرورش استان مرکزی بین دانش آموزان بی‌بضاعت حاشیه شهر و روستاهای این شهرستان توزیع شده است.
پیرحسین‌لو با اشاره به اینکه سرانه مدارس خمین در استان مرکزی مطلوب است، تصریح کرد: به ازای هر دانش آموز ۱۱۰ هزار ریال تا۱۵۰ هزار ریال به مدارس واریز شده است.
رئیس آموزش و پرورش خمین افزود: ۵۰ مدرسه در مناطق روستایی این شهرستان متروکه است و نگهداری بسیار مشکل است.
پیرحسین لو اظهار داشت: به‌منظور حفظ و نگهداری مدارس و در راستای تحقق قانون تسهیل ازدواج، مدارس متروکه به زوج‌های جوان برای سکونت و اشتغال با هزینه کم اجاره داده می‌شود.
فرماندار خمین نیز در این شورا با اشاره به اینکه بستر مهاجرت معکوس به دلیل خشکسالی در مناطق فراهم نیست، گفت: سیاست‌گذاری های نظام آموزش و پرورش باید ب راساس روستا مرکزی باشد چراکه بسیاری از این مناطق از جمعیت خانواده های دارای دانش‌آموز خالی است.
«احمد طهرانی» اضافه کرد: مردم باید نسبت به حفظ مدارس متروکه احساس مسئولیت کنند چراکه این اماکن آموزشی بلامصرف تبدیل به یک معضل اجتماعی شدند.
وی افزود: مراکز آموزشی به منظور ارتقای شاخص های تعلیم و تربیت باید با رویکرد آموزشی، پرورش و عمرانی مدیریت شوند.
فرماندار خمین اضافه کرد: پژوهش‌سرای دانش‌آموزی شهرستان کاربردی، نوآور و متناسب با علم روز باشد و با مهارت‌آموزی زمینه ترغیب دانش‌آموزان به هنرستان‌ها اشتغال آن‌ها را فراهم کند.
طهرانی با اشاره آموزش بستر فضای مجازی به دلیل شیوع ویروس کرونا ،گفت: پیامدهای مثبت و منفی  این نوع آموزش  باید در آینده ارزیابی شود چراکه بسیاری از زوایای آسیب‌زای آموزش غیرحضوری پنهان مانده است.
وی تاکید کرد: مدیران آموزش و پرورش خمین کاهش شماردانش آموزان  بازمانده از تحصیل را در دستور کار قرار دهند. 

خمین در جنوب استان مرکزی است و ۱۷ هزار و ۷۰۱ دانش‌آموز در  ۲۴۰ مرکز آموزشی در این شهرستان تحصیل می کنند.