به گزارش روز چهارشنبه روزنامه فرامنطقه ای " القدس العربی " چاپ لندن، گروه های مدنی و سازمان های مدافع حقوق بشر تاکید کردند که بسیاری از زندانیان سیاسی در زندان "جو " در بحرین همچنان در انفرادی بسر می برند و به دنبال یورش نیروهای ضد شورش به آنان در روز شنبه گذشته نمی توانند با خانواده هایشان تماس برقرار کنند.
نیروها امنیتی شنبه گذشته به ساختمان شماره ۱۳ زندان وارد شده و به شدت دستکم ۳۵ زندانی را مورد تهاجم قرار دادند که به وضعیت بد زندان اعتراض داشتند.
مرکز حقوق بشر و دمکراسی بحرین فاش کرد که حمله یاد شده پس از آن آغاز شد که زندانیان دو سلول ۳ و ۸ بخش ۲ ساختمان ۱۳ زندان جو در راهروهای زندان تحصن کردند و حاضر به بازگشت به سلول های خود نشدند . گفته می شود دو تن از افسران بلندپایه ارتش یعنی سرگرد احمد العمادی و سرگرد محمد عبدالحمید، رهبری این حمله را برعهده داشتند و دوربین های مدار بسته این صحنه را به تصویر کشیدند و تهاجم مزبور به طور مستند توسط پلیس ضد شورش ثبت و ضبط شده است.
مرکز مزبور همچنین توضیح داد که زندانیان سیاسی بحرین همچنان در حال شکنجه شدن بسر می برند و زندانیان بارها بر روی زمین انداخته شده اند. در همین راستا یکی از زندانیان به نام سید علوی الوادعی پس از آنکه از سوی نیروهای امنیتی در سرش زخمی عمیقی به وجود آمد از هوش رفت و شدت دچار خونریزی شد.
از سوی دیگر سازمان " آمریکایی ها بخاطر دمکراسی و حقوق بشر در بحرین " در گزارش خود تاکید کرد که با زندانیان سیاسی در بحرین بد رفتاری می شود و شماری از آنان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به نقطه نامعلومی انتقال داده شده اند.
سازمان مزبور افزود: بیش از دوازده تن از خانواده های زندانیان سیاسی در زندان حضور بهم رساندند تا در جریان محل حضور نزدیکان بازداشت شده خود قرار گیرند اما برخی از آنان در حمله نیروهای پلیس مصدوم شدند .
خانواده های زندانیان می گویند تا کنون به آنها اجازه برقراری تماس تلفنی با نزدیکان بازداشت شده شان داده نشده است.
بر اساس این گزارش افراد بازداشت شده در ساختمان های ۱۲و۱۳و ۱۴ در روز شنبه گذشته به شرایط بد زندان و اعمال شکنجه از سوی نیروهای امنیتی اعتراض کردند . ساختمان های مزبور مملو از زندانی سیاسی است و شمار زندانیان سیاسی بازداشت شده در آنها به ۷۲۳ نفر می رسد در حالی که گنجایش آنها ۱۹۲ نفر در هر ساختمان است . اعتراضات زندانیان پس از درگذشت عباس مال الله زندانی سیاسی در روز سه شنبه ۱۷ فروردین در اثر عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت وی از سوی مسئولان زندان شدت گرفت.
وزارت کشور بحرین به طور رسمی از مبتلا شدن سه تن از زندانیان سیاسی به ویروس کرونا در اواخر ماه مارس گذشته خبر داد در حالی که مرکز مدافع حقوق بشر BIRD از ابتلای ۳۳ زندانی سیاسی به کووید ۱۹ خبر داد.
از سوی دیگر یکی از زندانیان در یکشنبه گذشته به اطلاع این مرکز رساند که تا کنون ۱۳۰ تن از زندانیان سیاسی به بیماری کرونا مبتلا شده اند که بهبود یافته اند.
به دنبال انتشار ویروس کرونا در میان زندانیان سیاسی موج اعتراضات گسترده ای سراسر بحرین را فراگرفت و دستکم در ۲۸ شهر و روستا تظاهرات اعتراض آمیز برگزار شد. اما مقامات بحرین برخی از افراد خانواده های زندانیان سیاسی برجسته را بازداشت کرده و اتهاماتی به آنها نسبت دادند.
پس از انتشار گزارش هایی از سوی مخالفان رژیم آل خلیفه ، دولت بحرین یکشنبه گذشته به ناچار حمله نیروهای امنیتی به یکی از زندان های این کشور و ضرب و شتم زندانیان معترض را تایید کرد .
دولت بحرین در بیانیه ای که از طریق خبرگزاری رسمی این کشور منتشر کرد، زندانیان را علت حمله نیروهای امنیتی معرفی و ادعا کرد که زندانیان باعث هرچ و مرج شده بودند.
در همین حال جمعیت وفاق ملی ،مخالف دولت بحرین، پیشتر اعلام کرد که زندانیان در زندان "جو "توسط پرسنل امنیتی مورد تعرض قرار گرفتند که این امر خانواده های آنها را بر آن داشت تا برای آزادی فرزندان خود دست به تحصن بزنند.
شرایط غیربهداشتی و غیرانسانی زندانهای بحرین و شکنجه مخالفان در زندانها در سایه شیوع ویروس کرونا در بین زندانیان، اسباب نگرانی بیش از پیش خانوادهها را فراهم آورده است و بحرینیها به طور مرتب برای شرکت در تظاهرات به خیابانها میآیند.
بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد انقلاب مردمی علیه رژیم آل خلیفه است.
مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند.
ناآرامیهای بحرین تاکنون دهها کشته و هزاران زخمی برجای گذاشته است.
رژیم آل خلیفه همچنین صدها بحرینی را نیز سلب تابعیت کرده است.
گروههای مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شده است.
۱۴۸۷