دکتر سید عباس موسوی روز چهارشنبه در حاشیه ستاد مقابله با کرونای مازندران در ساری که با حضور سخنگوی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به این که همهگیری در موج چهارم با کرونای انگلیسی بود ، هنوز زود است که بگوییم مازندران از این موج در حال خروج است و باید برای این منظور منتظر تحولات عددی و همچنین شرایط کلی کرونایی استان بمانیم.
وی با اظهار این که « مازندران هم اکنون در نقطه پیک موج چهار ایستاده است » ، گفت : بررسی های آماری نشان می دهد که شیوع ویروس و میزان مراجعات باید به نقطه اوج رسیده باشد ، ولی طی چند روز آینده می توان دقیق تر در باره آغاز خارج شدن استان از پیک چهارم صحبت کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود : شرایط کنونی همه گیری کرونا در استان به طور نامحسوس با نوسانات ریز همراه است. البته این ارزیابی مبتنی بر میزان بیماران بستری است ، ولی ضرورت دارد پارامترهای دیگر نیز برای نتیجه گیری از موج چهارم همچون میزان مراجعان حضوری و قرنطینه های خانگی بیمار کووید ۱۹ هم در نظر گرفته شود.
انتقاد از سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی
دکتر موسوی همچنین از میزان رعایت پروتکل های بهداشتی طی موج چهارم همه گیری کرونا در مازندران انتقاد کرد و گفت : میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی تا حدی بسیاری کاهش یافته است که با شیوه کنترل پاندمی همخوانی ندارد.
وی خستگی مردم از تحمل ۱۴ماهه همه گیری ویروس کرونا و اثرگذاری بر زندگی اقتصادی و اجتماعی آنان را قابل درک دانست و افزود : اما باید توجه داشت که همهگیری ویروس کرونا بحرانی جهانی است و تنها راه کنونی برای مدیریت ویروس رعایت پروتکل های بهداشتی می باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بویژه از کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی در شهرهای قرمز کرونایی انتقاد کرد و گفت : در برخی از مناطق رعایت پروتکل ها به کمتر از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
موسوی ثابت شدن شمار مبتلایان بستری کرونا در استان را غیر ارادی و ناشی از پایان دورهمی های نوروزی پس از تعطیلات دانست و تاکید کرد : اما با توجه به نوع ویروس جدید در صورت کاهش رعایت پروتکل ها ، امکان افزایشی شدن آمار وجود دارد.
مازندران موج چهارم ویروس کرونا را تنها با فاصله کمی از پایان موج سوم و از روزهای نخست سال جدید آغاز کرد.
بیمارستان های مازندران در حالی که در نخستین روز فروردین سال جاری شاهد بستری ۴۴۱ بیمار کووید ۱۹ بودند ، طی روزهای گذشته آمار به حدود یکهزار و ۶۵۰ نفر هم رسید.
طبق گزارش های روزانه دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل ، آمار مجموع بستری های کووید ۱۹ در استان طی چهار روز گذشته روند کاهشی داشته و در حال حاضر به کمتر از یکهزار و ۶۰۰ نفر رسیده ولی آمار روزانه بستری همچنان در حال افزایش است به گونه ای که دیروز به ۳۶۳ نفر رسیده بود که بالاترین تعداد بستری روزانه طی یک ماه گذشته محسوب می شود.