کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه با تاکید بر ضرورت اجرای پروژه تله‌کابین در «تاق‌بستان» گفت: کلانشهر کرمانشاه برای تبدیل شدن به یک قطب مهم گردشگری در غرب کشور نیازمند اجرای پروژه‌های بزرگی مانند تله کابین است.

به گزارش ایرنا، «هوشنگ بازوند» روز چهارشنبه در نشست پشتیبانی و رفع موانع پروژه‌های حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، اظهار داشت: تله کابین یک طرح بسیار مناسب برای جذب گردشگران است و این پروژه در اغلب استان‌های گردشگرپذیری که این امکان برای آن‌ها فراهم بوده، اجرایی شده است.

وی افزود: با برررسی‌های مقایسه ای صورت گرفته، شرایط اجرای این پروژه در کرمانشاه به لحاظ دریافت مجوزهای میراث فرهنگی بسیار مناسب‌تر از برخی استان‌ های همجوار است ولی متاسفانه برای اجرای این پروژه در استان سختگیری های بیشتری لحاظ می شود.

استاندار کرمانشاه تاکید کرد: مردم کرمانشاه موافق اجرای تله کابین هستند و مدیریت ارشد استان هم خود را موظف دانسته در این مدت برای اجرای این پروژه رایزنی ها و پیگیری های لازم را با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری انجام دهد و به زودی نشست دیگری با وزارتخانه برای حل مشکلان باقی مانده برگزار می کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش «سراب نیلوفر» را یک پتانسیل بسیار مهم گردشگری توصیف کرد و گفت: متاسفانه به دلیل وجود برخی مشکلات حقوقی، سال ها نتوانسته ایم از این ظرفیت برای توسعه گردشگری کرمانشاه به شکل شایسته ای استفاده کنیم.

بازوند ادامه داد: از آب منطقه ای خواسته شد که هر چه سریعتر از طریق مراجع قانونی مشکلات حقوقی مجموعه سراب نیلوفر را پیگیری کند تا زمینه سرمایه گذاری برای بخش خصوصی و رونق این مجموعه فراهم شود.

طاق‌بستان مجموعه‌ای از سنگ‌نگاره‌ها و سنگ‌نوشته‌های دورهٔ ساسانی است که در در شمال غربی شهر کرمانشاه و در غرب ایران واقع شده ‌است.

این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده ‌است و ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد. چند صحنهٔ تاریخی از جمله تاج‌گذاری خسرو پرویز، تاج‌گذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاهپور دوم و سوم و هم‌چنین چند سنگ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی کتیبه‌ای و مراسم شکار گراز توسط سوارکاران و نواختن موسیقی با آلات موسیقی چنگ در آن حک شده ‌است.

وجود کوه و چشمه در این مکان، آن را به گردش گاهی زیبا تبدیل کرده که از زمان‌های دیرین تا به امروز مورد توجه بوده‌ است.

سرابنیلوفر هم از دیگر جاذبه های گردشگری استان کرمانشاه است که در حدود ۲۰ کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه واقع شده و به دلیل دربرگیری گل های نیلوفر به سراب نیلوفر نامگذاری شده است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از چهار هزار اثر تاریخی است که ۲ هزار و ۲۵۰ اثر آن ثبت ملی شده است.