شیراز - ایرنا- پیشکسوت و پژوهشگر تاریخ مطبوعات گفت: روزنامه‌ها برای تداوم حیات، باید شیوه نوشتن را تغییر دهند و در صدد اقناع مخاطب باشند.

سیروس رومی شنبه در گفت‌وگو با ایرنا به مناسبت یکصد و هشتاد و چهارمین سالگرد مطبوعات در ایران افزود: امروز تیراژ روزنامه‌ها و تعداد خواننده‌های آنها بسیار کاهش یافته است و فقط به کمک آگهی‌های دولتی است که روزنامه‌ها تاکنون توانسته‌اند به فعالیت خود ادامه دهند.
این روزنامه نگار پیشکسوت در ادامه به تغییر روند روزنامه‌ها در دنیا اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایطی که برای تمام روزنامه‌ها در کل دنیا به‌وجود آمده لازم است تا روزنامه و روزنامه‌نگارها تغییر رویه دهند و مطابق میل و سلیقه مخاطب دست به قلم برده و بنویسند.
رومی معتقد است قانع کردن مخاطب یکی از کارهای بنیادین روزنامه‌نگار است چرا که امروزه با توجه به وجود شبکه‌های خبری گسترده در تلویزیون و فضای مجازی دیگر مخاطب نیازی برای مطالعه روزنامه در خود نمی‌بیند.
دارنده عنوان مفاخر استان فارس اظهارداشت:  لازم است تا روزنامه‌ها شیوه نوشتن خود را تغییر دهند و به مسائل ابداعی روی آورند.
نویسنده کتاب «تاسیس خانه مطبوعات فارس» خاطر نشان کرد: متاسفانه ما در زمینه روزنامه و روزنامه‌نگاری هم مانند دیگر مسائل کشور درجا زده‌ایم به گونه‌ای که دیگر من هم که از نسل گذشته هستم و خود روزی روزنامه نگار بوده‌ام دیگر روزنامه مطالعه نمی‌کنم و خبرها را از شیوه‌های دیگر ارتباطی پیگیری می‌کنم.
این روزنامه نگار پیشکسوت اضافه کرد: دلم می‌خواهد باز هم بتوانم حال خوب مطبوعات و روزنامه‌های کشور را ببینم.

میرزا محمدصالح شیرازی از نخستین دانش‌آموختگانی بود که توسط عباس میرزا، نایب‌السلطنه‌ فتحعلی‌شاه قاجار، به اروپا فرستاده شد. او پس از بازگشت، نخستین روزنامه‌ ایرانی را به نام «کاغذ اخبار» در تهران منتشر کرد که باید آن را یکی از پایه‌های فرهنگ‌ و تمدن جدید در ایران دانست.

در ابتدای عصر قاجار، تا چندی به روزنامه‌های خارجی «کاغذ اخبار» یا «گازت» می‌گفتند و به همین دلیل هم میرزاصالح روزنامه خود را «کاغذ اخبار» می‌نامید و آن را در چاپخانه میرزا اسدالله تبریزی چاپ می‌کرد. 

اکثر محققان تاریخ مطبوعات ایران، اخبار وقایع شهر محرم‌الحرام را که در اول ماه مه ۱۸۳۷ میلادی منتشر شده است، نخستین شماره روزنامه میرزاصالح می‌دانند.

اول مه ۲۰۲۱ میلادی همزمان با یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۰ هجری شمسی، یکصد و هشتاد و چهارمین سال تولد مطبوعات در ایران تلقی می‌شود.