قم – ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در قم گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به یکم اردیبهشت ماه جاری، ۹ بیمار مبتلا به این ویروس جان خود را در این استان از دست دادند.

به گزارش عصر چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر در گفت و گویی افزود: در این مدت همچنین ۱۳۵ بیمار با علائم کرونا در مراکز درمانی قم پذیرش و ۹۵ بیمار جدید نیز در این مراکز بستری شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۵۴۸ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری هستند، ادامه داد: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ بیمار مبتلا به کرونا با بهبود وضعیت جسمانی خود از بیمارستان ترخیص شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: هم اکنون ۹۵ بیمار بدحال کرونایی در مراکز درمانی این استان تحت مراقبت ویژه قرار دارند.

قدیر با اشاره به انجام ۲ هزار و ۱۱۲ تست کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در این استان، گفت: از این تعداد تست کرونای انجام شده، جواب ۵۷۸ تست مثبت بوده است.

پیام تبریک رئیس علوم پزشکی قم به مناسبت فرارسیدن هفته سلامت

قدیر همچنین در پیامی افزود: هفته اول اردیبهشت‌ماه به نام هفته سلامت در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت‌شده است که سلامت و بهداشت یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های زندگی انسانی و بنیان توسعه پایدار در هر کشو به شمار می‌رود.

پیام ادامه یافته است: توسعه سلامت و افزایش امید به زندگی حاصل تلاش‌ها و همکاری‌ همگان است و اگر مشارکت همگانی نباشد، قطعاً نمی‌توانیم به سرمنزل مقصود رسیده و مقوله مهم سلامت را گسترش دهیم.

پیام حاکی است: ویروس کرونا به خوبی نشان داد که مقوله سلامت به چه میزان دارای اهمیت بوده و اگر سلامت در جامعه ای نباشد، تمامی بنیان های اقتصادی و مباحث توسعه ای و فرهنگی و اجتماعی آن جامعه خدشه دار می شود.

پیام می افزاید: جامعه سلامت استان قم، در ۱۵ ماه گذشته که درگیر ویروس کرونا بودیم، به خوبی نشان دادند که پاسداران سلامت جامعه بوده و از مردم نیز انتظار است با رعایت دستورات بهداشتی در زمینه حفظ سلامت جامعه بکوشند.

پیام حاکی است: اینجانب ضمن تبریک فرارسیدن هفته سلامت به خادمین حوزه سلامت به ویژه به کادر غیور بهداشت و درمان در خط مقدم مبارزه با کووید۱۹، از همه مردم عزیز درخواست دارم که به موضوع سلامت و پیشگیری توجه اساسی و جدی داشته باشند تا با یاری خداوند در ریشه کنی ویروس کرونا موفق باشیم.

قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد ‌و مسئولان ذی‌ربط درباره احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی هشدار داده بودند.

از ۱۳ فروردین‌ماه هم‌زمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی و از ۱۸ فروردین‌ماه نیز در وضعیت قرمز قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.       

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند./