نیویورک- ایرنا- نماینده ویژه آمریکا در امور یمن در حالیکه سعی کرد چهره سعودی را برای آتش‌بس در یمن موجه جلوه دهد، حاضر به پاسخگویی درباره قطع حمایت آمریکا از ریاض در تجاوز به یمن نشد.

به گزارش ایرنا، تیم لندرکینگ روز چهارشنبه در نشست کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان حاضر شد و به بیان آخرین وضعیت یمن پرداخت.
وی اظهار کرد: هدف اصلی ما در یمن ضمن بهبود وضعیت غیرنظامیان یمنی همچنان حفظ اهداف طولانی مدت امنیت ملی برای ایالات متحده است. این به یمن یکپارچه و باثبات نیاز دارد که عاری از مداخلات خارجی باشد! مرزهای خود را کنترل و حاکمیت را بر کل قلمرو خود به ویژه برای مقابله با عناصر تروریستی اعمال می کند. 
نماینده ویژه آمریکا در امور یمن مدعی شد: این می‌تواند به حفظ حقوق و آزادی‌های دریایی در تنگه باب المندب کمک کند که برای حمل و نقل جهانی ضروری است. این بدان معناست که نه تنها نفوذ بدخواهانه ایران در یمن را کاهش می‌دهد، بلکه از یمنی که هیچ کشور خارجی نفوذ یا کنترل بی رویه بر آن ندارد، حمایت می‌کند. 
لندرکینگ البته اشاره نکرد چگونه کودک کشی سعودی و حمایت آمریکا از آن که مستندات آن در تمام رسانه‌های جهانی و مجامع بین‌المللی وجود دارد، یک فعالیت بدخواهانه نیست اما دفاع در برابر تجاوزات رژیم سعودی و حفظ سرزمین، از نظر آنها نام دیگری دارد.
وی ادامه داد: روابط یمن با همسایگان خود باید یک رابطه اقتصادی و منطقه‌ای باشد، نه یک رابطه نظامی. 
این در حالی است که او در همین نشست اعتراف کرد رژیم سعودی همچنان یمن را در محاصره دارد و حتی ارسال سوخت که برای مردم آن حیاتی است، با مشکل مواجه است.
اما باز هم کوشید تا انصارالله یمن را عامل اصلی محقق نشدن آتش‌بس در یمن جلوه دهد و گفت: حوثی ها به شلیک قایق‌های انفجاری به سمت بنادر سعودی ادامه می‌دهند و اغلب موشک‌هایی را شلیک می‌کنند که به زیرساخت‌های مهم غیرنظامی سعودی اصابت می‌کند. 
وی افزود: به همین ترتیب، گزارش‌های رسانه‌ای خاطرنشان می‌کنند که حملات حوثی به طور معمول تأسیسات نفتی آرامکو را در جده، ظهران و راس تنوره تهدید می‌کند. 
نماینده ویژه آمریکا در امور یمن با این ادعا که اینها فقط تهدیدی برای عربستان سعودی نیستند بلکه بیش از ۷۰هزار آمریکایی هستند که در عربستان سعودی نزدیک به سایت‌هایی که حوثی‌ها زده‌اند، زندگی و کار می کنند، مشخص نکرد در صورت صحت این ادعا چرا این آمریکایی‌ها هنوز در آنجا حضور دارند و چرا تاکنون هیچ‌کدام دچار مشکل نشده‌اند!
لندرکینگ اضافه کرد: ما چندین بار به حوثی‌ها در مورد خطر کشتن آمریکایی‌ها هشدار داده ایم. دولت به طور علنی متعهد شده است که از عربستان سعودی در برابر این حملات دفاع کند. با این کار، ما از زندگی آمریکایی‌ها محافظت و جریان آزاد کالا و انرژی را تضمین می‌کنیم. 
وی از این فرصت برای متهم کردن ایران استفاده کرد و همچون ۶ سال گذشته گفت: این امر مرا به نقش ایران در این درگیری و نیاز به صراحت در مورد افزایش توانایی نظامی حوثی ها به دلیل حمایت از تهران سوق می دهد. 
نماینده آمریکا در امور یمن ادعا کرد: حوثی ها بودجه ، آموزش و حمایت‌های قابل توجهی از ایران دریافت می‌کنند. در اکتبر گذشته ، یک ژنرال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام "سفیر" ایران در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها وارد شد. 
لندرکینگ که کشور سابقه چندین تهاجم و اشغال کشورهای دیگری همچون افغانستان، عراق، سوریه و لیبی را در کارنامه خود دارد، ادامه داد: حضور مداوم وی در صنعا این ادعای حوثی‌ها را که آنها نیابتی ایران نیستند، زیر سوال می‌برد.
وی با این فرضیه غلط، نتیجه‌گیری کرد "اگر حوثی‌ها به عنوان نماینده یا شریک ایران عمل نمی‌کنند، وقت آن است که آنها به طور جدی در تلاش ما برای دستیابی به توافق در مورد آتش بس و از سرگیری گفتگوهای سیاسی شرکت کنند". 
این در حالی است که رژیم سعودی بارها با نقض توافق آتش به فرودگاه‌های یمن حمله کرده و همچنان این کشور را تحت شدیدترین محاصره قرار داده است و نماینده آمریکا حاضر نیست از آن سخن بگوید.
نماینده ویژه آمریکا در امور یمن، اعتراف کرد: هر روز که جنگ ادامه می‌یابد، روابط آنها با ایران تعمیق می‌یابد. 
لندرکینگ همچنین مدعی شد: بسیار مهم است که ما به توافق جامع صلح دست یابیم که نه تنها جنگ بین حوثی‌ها و عربستان را متوقف کند، بلکه حوثی ها را مجبور به مشارکت در یک روند سیاسی مسالمت‌آمیز کند و از بی ثباتی که ایران و دیگر بازیگران بدخواه به دنبال استفاده از آن هستند، بکاهد.
اما وی در پاسخ به این سوال که اگر عربستان سعودی محاصره بنادر یمن را برطرف نکرد، چه پیامدی بر آن وجود خواهد داشت، پاسخ روشنی نداد.
این در حالی است که رژیم سعودی از مه ۲۰۲۰ می‌بایست محاصره یمن را برطرف کند و دولت آمریکا هم نسبت به آن هیچ اقدام عملی روشنی انجام نداده است.
تد لیو عضو دموکرات مجلس نمایندگان پرسید: دولت بایدن در حال مذاکره برای بازگشت به ایران و سپس گسترش بند غروب آفتاب که در ۲۰۲۳ تحریم موشکی ایران به سر می رسد، هستند، آیا فکر می‌کنید که درباره قطع تامین مالی حوثی ها هم در این مذاکرات مطرح شود؟
لندرکینگ گفت: مسئولیت این کار به عهده راب مالی نماینده ویژه در امور ایران است که در تماس نزدیک با او هستم. اما مایلم بگویم که هیچ نشانه ای برای اینکه ایران بخواهد نقش مثبتی در یمن ایفا کند، ندیده‌ام.
وی افزود: امیدوارم که همکارم راب مالی به موفقیت دست یابد که شاید رویکرد بهتری از ایران نسبت به یمن شاهد باشیم.
نماینده ویژه آمریکا در امور یمن اما در پاسخ به این سوال که آیا حمایت از عملیات‌های تهاجمی سعودی به یمن متوقف شده است اینگونه پاسخ داد که "نمی توانم به طور مشخص در این باره صحبت کنم".
لندرکینگ افزود: موضع رئیس جمهوری روشن بوده است و مذاکرات در این زمینه جریان دارد. 
وقتی نماینده مجلس به طور مشخص پرسید آیا هنوز آمریکا از عملیات های سعودی علیه یمن حمایت می‌کند، گفت: من در این زمینه اطلاعاتی ندارم اما مطمئن هستم که باید کمک کنیم تا عربستان برای دفاع از خود توانایی داشته باشد.