اصفهان- ایرنا- مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: سهمیه اصفهان از مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا(کرونا پاستور) سه هزار و ۵۰۰ داوطلب است.

آرش نجیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسن کرونای نوترکیب که توسط انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران تولید شد پس از گذراندن مراحل یک و دو وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی شد تا پس از تایید نهایی در انستیتو پاستور نیز تولید و واکسیناسیون عمومی با آن آغاز شود.

وی با بیان اینکه مرحله سوم کارآزمایی بالینی این واکسن در هفت استان از جمله اصفهان و بر روی ۲۴ هزار داوطلب انجام خواهد شد، اظهار داشت:  سهمیه  اصفهان تعداد یادشده است.

نجیمی با اشاره به شرایط داوطلبان برای مشارکت در اجرای این مرحله آزمایشی، خاطرنشان کرد: افراد واجد شرایط باید بین ۱۸ تا ۸۰ سال داشته و در شهر اصفهان ساکن باشند و از سلامت عمومی برخوردار بوده یا در صورت داشتن بیماری زمینه ای، کنترل شده باشد.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام برای شرکت در کارآزمایی بالینی مرحله  سوم واکسن مشترک ایران و کوبا (سوبرانا) از طریق سامانه www.pasteurcovac.ir آغاز شده است، گفت: داوطلبان اصفهانی می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه تلفنی ۳۱۱۳ نیز تماس بگیرند و با وارد کردن شماره یک، ثبت نام کنند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تصریح کرد: داوطلبانی که در این مرحله آزمایشی، در گروه دارونما قرار بگیرند پس از اتمام این مرحله در اولویت تزریق واکسن تایید شده قرار می گیرند.

رضا فدایی مسوول بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه سالنی برای تزریق واکسن مشترک ایران و کوبا در مرحله آزمایشی آن در اصفهان فراهم شد، گفت: تزریق واکسن از هفته آینده آغاز می‌شود.

تا کنون ۲۸ هزار نفر در استان اصفهان واکسن کرونا را دریافت کردند.

به گفته رییس انستیتو پاستور ایران، مرحله سوم یا آخرین مرحله کارآزمایی بالینی واکسن در چند روز آتی در هفت استان کشور شامل مازندران، بابل، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، زنجان و همدان آغاز می شود.

علیرضا بیگلری اظهار داشت: این واکسن در فازهای کارآزمایی ۱ و ۲ از نظر اثربخشی و بی خطر بودن آن به دقت مورد بررسی و تایید قرار گرفت و پس از طی مرحله نهایی بررسی بالینی می تواند در واکسیناسیون عمومی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، این واکسن با مشارکت ایران و کوبا ساخته شده و با عنوان واکسن کرونا پاستور از آن یاد می‌شود.

در شرایط داوطلبان شرکت کننده در این طرح، آمده است که در ابتدای مطالعه به صورت تصادفی در دو گروه تقسیم می شوند که شامل گروه دریافت کننده واکسن (۸۰ درصد افراد مطالعه) و گروه دریافت کننده ادجوانت به تنهایی (ماده ای که ایمنی عمومی فرد را تحریک می کند ولی اثر اختصاصی برای ایجاد ایمنی بر علیه ویروس کرونا را ندارد) به عنوان گروه شاهد (۲۰ درصد افراد) است و گروه دوم بعد از پایان این مطالعه و مشخص شدن نتایج، به رایگان مورد تزریق واکسن مورد تأیید قرار خواهند گرفت.

همچنین در سامانه ثبت نام کارآزمایی بالینی واکسن کرونا پاستور آمده است که در شهرهای بندرعباس، کرمان، اصفهان، ساری و بابل، این واکسن در ۲ نوبت تزریق خواهد شد که نوبت دوم، ۲۸ روز پس از نوبت اول خواهد بود.