خالد بایزیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شکارچی متخلف که هنگام شکار پرندگان دستگیر شده بود، پس از ارسال پرونده وی به دادگاه به دستور دادستان به پاکسازی طبیعت به مدت ۲۸۰ ساعت به عنوان مجازات بدل از حبس محکوم شد.
وی اظهار داشت: علاوه بر این شکارچی یک صیاد متخلف نیز که با موتور برق اقدام به صید ماهی می کرد، به تهیه ۲۰۰ قطعه بچه ماهی "زرده پر" رودخانهای و رهاسازی آن در رودخانه زاب محکوم شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سردشت با اشاره به تاثیر مثبت حکم مجازات جایگزین حبس در جامعه گفت: صدور این قبیل احکام در کاهش یا تکرار نشدن جرم نقش موثر ایفا میکند ضمن اینکه این قبیل مجازاتها میتواند هم به نفع مجرم و هم به نفع جامعه و خانواده واقع شود و با کاهش تبعات ناشی از حبس، تاثیر خوبی در فرد داشته باشد و فرصتی دوباره برای بازگشت به زندگی سالم برای مجرم فراهم میکند.
به گزارش ایرنا، قانونگذار در سال ۱۳۹۲ بهمنظور کاهش حبس و کاهش جمعیت کیفری، مجازات جایگزین حبس در قانون مجازات اسلامی را پیشبینی و مقرر کرد که در صورت وجود شرایط خاص، مجازاتهای حبس میتواند یا باید به مجازاتهای دیگری تبدیل شود.
طبق ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی، مراقبت، ارائه خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی از جمله مجازاتهای جایگزین حبس محسوب می شود.
تبدیل مجازات حبس به مجازاتهای جایگزین در پارهای موارد الزامی و در پارهای موارد اختیاری و در واقع بسته به نظر قاضی است.