به گزارش عصر پنجشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر در جلسه بررسی چالشهای موجود در امر واکسیناسیون، افزود: دانشگاه علوم پزشکی قم یکی از دانشگاههایی است که عملکرد خوبی در واکسیناسیون در سطح کشور داشته و دقیقا طبق سند اعلام شده عمل کرده است.
وی اضافه کرد: در ۲ روز آینده کارکنان بهداشت و درمان که هنوز اقدام به تزریق واکسن نکردهاند، واکسیناسیون بر روی آنها هر چه سریعتر انجام شود.
به گفته وی، علاوه بر کادر بهداشت و درمان، پزشکان مطبها، نیروهای فوریتهای پزشکی، آزمایشگاههای کووید ۱۹، کارکنان آرامستان ها و غسالخانهها، جانبازان، پاکبانان و مددجویان سرای سالمندان نیز در حال واکسینه شدن هستند.
غربالگری کرونا و پایش سلامت مشمولین اعزام به خدمت سربازی
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت قم، انجام غربالگری و پایش سلامت مشمولان و داوطلبان اعزام به خدمت سربازی انجام شد.
بر اساس این گزارش، در این طرح که با وقفه یکماهه اعزام مشمولان به علت محدودیتهای کرونایی انجام پذیرفت، تعداد ۳۵۰ نفر از سربازان و مشمولان در بدو اعزام توسط کارشناسان واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم از نظر علائم مشکوک به کرونا مورد غربالگری و بررسی قرار گرفتند.
این گزارش حاکی است: در این غربالگری از اعزام چند مورد با علائم مشکوک جلوگیری و برای انجام بررسیهای بیشتر به مراکز منتخب ارجاع شدند.
قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد و مسئولان ذیربط درباره احتمال وخیمتر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوهنامههای بهداشتی هشدار داده بودند.
از ۱۳ فروردینماه همزمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی و از ۱۸ فروردینماه نیز در وضعیت قرمز قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.