سنندج - ایرنا - معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در حال حاضر سرعت شیوع کرونا در برخی شهرستان‌ها کند شده ولی سنندج، مریوان و قروه وضعیت شکننده‌ای دارند که اگر دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت نشود، وضعیت بیماری در برخی شهرستان‌ها فاجعه‌بار خواهد بود.

دکتر ابراهیم قادری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخی از شهرستان‌ها مثل مریوان هنوز در معرض خطر هستند چرا که از این هفته سرعت اپیدمی در آن بیشتر می شود و از آنجا که مردم این شهرستان از ماسک استفاده نمی کنند، با افزایش اپیدمی، وضعیت آن فاجعه بار خواهد شد.

 وی افزود: سنندج هم به دلیل جمعیت بالا در معرض خطر است اما مردم این شهر، دستورالعمل‌های بهداشتی را بیشتر رعایت می کنند و در قروه هم وضعیت شکننده ای را شاهد هستیم ولی و در دیگر شهرستان‌ها سرعت اپیدمی نسبت یک هفته تا ۱۰ روز اخیر کمتر شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: درچند هفته گذشته  شهرستان‌های استان سرعت بالایی در اپیدمی داشتند و سرعت بستری بیماران بیشتر از موج‌های قبلی بیماری بود.

دکتر قادری با بیان اینکه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در بین مردم استان کم و بیش بوده، تاکید کرد: در برخی شهرستان‌ها آنگونه که باید مردم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقید نیستند و هنوز هم استفاده از ماسک جدی گرفته نمی شود و حتی در برخی ادارات و دستگاه‌های اجرایی و اصناف هم نسبت به رعایت دستورالعمل.های بهداشتی بی توجه هستند.

وی پایبندی به محدودیت‌های کرونایی را هم نسبتا مناسب ارزیابی کرد و افزود: در هفته های آینده تاثیر این رعایت‌ها را خواهیم دید و در حال حاضر با حذف دورهمی‌ها و مهمانی‌ها شاهد توقف رشد سریع اپیدمی هستیم.

توزیع واکسن بر اساس جمعیت

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان درباره وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا در استان گفت: بیش از هفت هزار دُز واکسن در استان تزریق شده است و آنچه که در فضای مجازی مبنی بر پایین بودن شاخص تزریق واکسن در استان، منتشر شده درست نیست.

دکتر قادری گفت: توزیع سهمیه بر اساس جمعیت است که با توجه به اینکه در فاز اول کارکنان بخش بهداشت و درمان و بیماران خاص و سالمندان مستقر در خانه سالمندان واکسن دریافت کردند، بنابراین نسبت واکسن توزیع شده، مطلوب بوده است.

وی با بیان اینکه در واکسیناسیون عمومی کرونا،  انجام آن را تیم های رهگیری طرح شهید سلیمانی بر عهده خواهند گرفت، اضافه کرد: حدود ۱۵۰ مرکز در استان به انجام واکسیناسیون خواهند پرداخت.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: اگر به میزان کافی واکسن در دسترس باشد می توانیم روزانه ۵۰ هزار نفر را واکسینه کنیم.

در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز پنجشنبه ۲ اردیبهشت، چهار بیمار دیگر بر اثر کرونا در کردستان جان باختند و شمار فوتی‌های این بیماری از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون به یک ‌هزارو ۱۸۹ نفر رسید.
 ۴۲۶ بیمار جدید به کرونا مبتلا در استان شناسایی شده و  در حال حاضر ۶۸۰ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که حال ۷۹ نفر آن‌ها وخیم است.