بجنورد- ایرنا- معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: این شرکت تنها قادر به تامین روزانه ۲۰۰ هزار متر مکعب آب برای سرمایه‌گذاران جدید بخش صنعت در استان است که برای جهش تولید در این بخش بسیار کم است.

محمدرضا رجایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون هشت سد با ظرفیت ذخیره سازی ۲۳۴ میلیون متر مکعب آب در خراسان شمالی در دست بهره برداری است که تنها ۲ سد بارزوی شیروان و شیرین دره بجنورد ظرفیت تامین آب بخش صنعت را دارند.

وی با بیان اینکه ظرفیت سد بارزوی شیروان برای تامین آب بخش صنعت تکمیل شده است، تصریح کرد: هم اکنون سالانه ۳.۸ میلیون متر مکعب از آب این سد در بخش صنعت مصرف می شود که حدود ۲ میلیون متر مکعب آن در نیروگاه سیکل ترکیبی و مابقی نیز در گلخانه ها و دامداری های صنعتی این شهر استفاده می شود.

معاون برنامه‌ریزی آب منطقه‌ای خراسان شمالی ادامه داد: اکنون سد شیرین دره بجنورد تنها منبع آب قابل تخصیص برای بخش صنعت در این استان است و بر اساس آمار تنها ۲۰۰ هزار متر مکعب در سال می تواند تامین آب در این بخش داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: دیگر سدهای استان نیز دارای حجم کم آب هستند و ظرفیت تامین بخش صنعت را ندارند.

رجایی صنایع مادر را از نیازهای مهم و اساسی برای توسعه استان دانست و گفت: صنایع جامع و مادر صنایعی هستند که با تعداد وسیعی از فناوری‌ها سروکار دارند، حجم و قطعات مورد استفاده در آنها بسیار است و با صنایع دیگر ارتباطات زیادی دارند.

وی تصریح کرد: صنایع مادر نه به معنای بزرگی فیزیکی بلکه از نظر تعداد و گستردگی فناوری‌های مرتبط با این صنایع دارای اهمیت است و به همین دلیل باید زمینه حضور سرمایه گذاران در این حوزه فراهم شود.

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی بیان کرد: اکنون هفت صنعت بزرگ آلومینای جاجرم، مجتمع فولاد و لوله گستر اسفراین، سیمان و پتروشیمی بجنورد، شرکت بهنوش و سیمان شیروان در استان فعال هستند که به نسبت پتانسل های استان کم است و اگر می خواهیم شرکت های بیشتری در استان سرمایه گذاری کنند باید برای تامین منابع آبی آنها چاره اندیشی کنیم.

پیشتر مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفته بود: اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب، نیازمند مشارکت صنعت در تکمیل تاسیسات فاضلاب در قالب بیع متقابل است تا صاحبان صنایع می توانند با سرمایه گذاری در این عرصه از پساب به عنوان آب پایدار و در حال افزایش برای مصارف صنعتی استفاده کنند.

غلامحسین ساقی اظهار داشته بود: با سوق یافتن صنایع به استفاده از پساب و توقف مصرف آب های دست اول در این واحدها، منابع آب های زیرزمینی با کیفیت برای مصارف آشامیدن نسل های آتی حفظ می شود. 

به گزارش ایرنا، اکنون حدود ۵۹ درصد از پهنه این استان ۲۸ هزار کیلومتر مربعی واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است.

پیش از این استاندار خراسان شمالی با اشاره به تدوین سند سازگاری این استان با کم‌آبی، گفته بود که اجرای این سند نیازمند اعتبارات سالانه است و پیش بینی ما برای اجرای این سند، هزینه‌کرد ۵۰۰ هزار میلیارد ریال در هفت سال، یعنی سالانه ۷۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است که باید منابع تامین اعتبار این سند تعریف شود.