هادی صمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف از بهترین ساز و کار لازم برای ایجاد صلح و سازش و اختلافات به خصوص در دعاوی خانواده است.
وی اظهار داشت: برای اینکه داشتن جامعهای سالم نیازمند آن هستیم که فرزندان ما در خانوادهای سالم و پر از مهر، عطوفت و مهربانی به دور از تشویش و اضطراب پرورش یابند تا استعدادهای آنها شکوفا شود و شوراهای حل اختلاف در این راستا موفقیتهای خوبی در عرصه بهبود روابط خانوادگی و کاهش آمار دعاوی طلاق و سیر دعاوی خانوادگی کسب کرده است.
رییس شوراهای حل اختلاف آذربایجانغربی گفت: مهمترین رسالت شوراهای حل اختلاف به عنوان یک نهاد مردمی، اشاعه فرهنگ صلح و سازش در تمامی زمینهها به ویژه مسایل خانوادگی است.
صمدی گفت: در راستای صیانت از بنیان خانواده، شوراهای حل اختلاف در این مدت توانستند هزار و ٣٢۵ فقره دعاوی طلاق را منجر به آشتی زوجین کرده و با صلح و سازش مختومه کنند.
وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان مردم صبر بیشتری دارند و در روابط اجتماعی سعی میکنند احترام همدیگر را رعایت کنند و همین امر سبب میشود بسیاری از نزاعهای فردی و خانوادگی فروکش کند لذا اگر این حالات در ماههای دیگر سال هم تعمیم داده شود بدون شک آمار ناهنجاریهای اخلاقی کاهش چشمگیری خواهد داشت.
رییس شوراهای حل اختلاف آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه خانواده اولین پایگاه بستر ساز رشد جسمی، روانی و اجتماعی شدن هر فرد در جامعه است گفت: خانوادههایی که به حقوق و مسوولیتهای خویش جاهل یا بی اعتنا باشند زمینه ساز آسیب ها و نابهنجاریهای گوناگون اجتماعی می شوند و افزایش آمار اینگونه دعاوی و آسیبهای ناشی از آن بسیار نگران کننده است.
به گزارش ایرنا، حل و فصل ریشه ای اختلافات در دعاوی خانوادگی در اولویت این نهاد است، زیرا در صورت انجام صحیح این امر توسط شوراهای حل اختلاف بسیاری از دعاوی بعدی نشات یافته از اختلافات خانوادگی مثل طلاق، ترک انفاق، مطالبه مهریه، حضانت، مطالبه نفقه که سهم عمدهای از دعاوی را به خود اختصاص میدهد ، تشکیل نگردیده و از ورودی محاکم و دادسراها کاسته میشود.