ساوه - ایرنا - رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ساوه گفت: در سال گذشته حدود چهار و نیم میلیون قطعه مرغ تولیدی واحدهای مرغداری این شهرستان به وزن بیش از ۱۲ میلیون کیلوگرم، کشتار و روانه بازار مصرف شد.

«داوود سرمدی» روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا و در مورد عملکرد شبکه دامپزشکی شهرستان در سال ۹۹ گفت: در این مدت بیش از چهار میلیون و ۴۲۰ قطعه جوجه ریزی مرغ گوشتی در مرغداری‌های شهرستان صورت گرفت.

وی افزود: براساس آمارها در واحدهای پولت و تخم‌گذار نیز بیش از ۳۱۴ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شده است.

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ساوه با اشاره به ضرورت نظارت بر کیفیت و سلامت فرآورده‌های خام دامی تصریح کرد: در سال ۹۹ بیش از هفت هزار مورد بازدید از کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه دام و طیور شهرستان انجام شده که به ۲۳۵ متخلف تذکر و ۸۸ پرونده نیز به مراجع قضایی معرفی شد.

وی افزود: در این مدت در مجموع حدود ۴۰ هزار کیلوگرم مرغ و گوشت قرمز فاسد ضبط شد که هفت هزار کیلوگرم گوشت قرمز و مابقی مرغ بوده است.

 سرمدی گفت: در این مدت ۱۷ هزار راس دام سبک و سنگین نیز به وزن بیش از یک میلیون کیلوگرم کشتار شد.

وی بیان کرد: جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشترک انسان و دام از طریق واکسیناسیون و انجام تست‌ها از جمله وظایف شبکه دامپزشکی است که در این راستا، پارسال بیش از ۴۱ هزار رأس دام سبک و سنگین علیه بیماری بروسلوز واکسینه شدند.

به گفته رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ساوه،  بیماری شاربن یا سیاه زخم از بیماری‌های خطرناک مشترک انسان و حیوان است که عمدتا گاو، گوسفند، بز و اسب به آن مبتلا می‌شوند و در سال ۹۹، واکسیناسیون علیه این بیماری برای بیش از ۳۱ هزار رأس دام در شهرستان ساوه انجام شد.

سرمدی ادامه داد: انجام هشت هزار تست سل و ۱۹۱ تست مائین اسب از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه بیماری‌های مشترک انسان و دام در شهرستان ساوه به شمار می‌رود.

وی گفت: پارسال مبارزه با انواع بیماری‌های دامی نیز در دستور کار بود که برای ۲۵۹ هزار رأس دام واکسیناسیون تب برفکی انجام شد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ساوه عنوان کرد: در سال گذشته عملیات واکسیناسیون بیش از ۲۳۰ هزار رأس گوسفند علیه بیماری آنتروتوکسمی در سطح واحدهای دامی شهرستان ساوه انجام شد و  بیش از ۴۳ هزار دام سنگین نیز علیه بیماری لمپی اسکین واکسینه شدند.