به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در این نشست که با مشارکت ۴۰ نفر از رهبران جهان به میزبانی آمریکا در حال برگزاری است ادعا کرد که این کشور درچارچوب طرح انقلاب سبز ثابت کرد که میتوان هم زمان با رشد اقتصادی انتشار گازهای کربنی را کاهش داد.
وی افزود: اگر حقیقتا بخواهیم مانع تغییرات اقلیمی شویم امسال سالی است که باید جدی رفتار کنیم. آیندگان این دهه را به عنوان دههای یاد میکنند که رهبران جهان علیه تغییرات اقلیمی متحد شده یا شکست خوردند.
نخست وزیر انگلیس بر همین اساس از شرکت کنندگان دعوت کرد تا برای شرکت در کنفرانس اقلیمی گلاسکو در ماه نوامبر آینده با اهداف و برنامههای بلندپروازانه در راستای تحقق اهداف توافقنامه آب و هوایی پاریس حاضر شوند. جانسون گفت: بگذارید کتابهای تاریخ ثبت کنند که نسل رهبران ما برای حفاظت از کره زمین از خود اراده نشان دادند.
نخست وزیر انگلیس چندی پیش برنامه ۱۰ مادهای خود تحت عنوان «انقلاب صنعتی سبز» را رونمایی کرد. جانسون با انتشار طرح مذکور اعلام کرد که این برنامه با دربر گرفتن موضوعاتی همچون انرژی پاک، حمل و نقل، محیط زیست و طبیعت و فنآوریهای نوین، به انگلیس اجازه میدهد تا سهم خود را در چشمانداز تغییرات آب و هوایی تا سال ۲۰۵۰، به ویژه در ارتباط با اجلاس بینالمللی اقلیمی سازمان ملل متحد به پیش ببرد.
در این طرح که بخشی از ماموریت نخست وزیر برای ارتقاء شرایط زیست محیطی کشور اعلام شده، قرار است مبلغ ۱۲ میلیارد پوند از سوی دولت برای ایجاد و پشتیبانی بالغ بر ۲۵۰ هزار شغل تخصصی مربوط به شغل سبز تا سال ۲۰۳۰ تخصیص داده شود.
حوزه جغرافیایی این طرح شامل مناطق مهم صنعتی انگلیس، از جمله مناطقی در شمال شرقی، مناطق یورکشایر اند هامبر، وست میدلندز، اسکاتلند و ولز است که به ادعای نخستوزیر این کشور، انقلاب صنعتی سبز را محقق نموده و مشاغل سبز و صنایع آتی را ایجاد خواهند نمود.
افزایش حمایت مالی از طرحهای مقابله با تغییرات اقلیمی
صدر اعظم آلمان هم طی سخنانی در نشست امروز عنوان کرد که این کشور در کنار اتحادیه اروپا در مسیر توقف انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰ است. وی افزود که آلمان طرح قیمتگذاری بر کربن را آغاز کرده و آن را گامی درست در راستای تحقق اهداف اقلیمی خواند. مرکل افزود که این کشور همچنین در زمینه انرژی های تجدید پذیر و توقف استفاده از سوختهای فسیلی سرمایه گذاری گستردهای کرده است.
صدر اعظم آلمان بیان داشت که برلین حمایت مالی از طرحهای مقابله با تغییرات آب و هوایی را دو برابر کرده و هرجا که لازم باشد در این زمینه حمایت خواهد کرد.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز با ایراد سخنانی خود را یکی از بازیگران کلیدی در زمینه مبارزه با تغییرات اقلیمی خواند و خواستار سرعت بخشیدن به بکارگیری فناوریهای سبز شد. وی همچنین بر لزوم افزایش حمایتهای مالی کشورهای صنعتی در حوزه تغییرات اقلیمی تاکید کرد و افزود که رهبران جهان باید چارچوبی را برای توقف انتشار گازهای گلخانهای تعریف کنند.
اورسولان فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا نیز سخنان نخست وزیر انگلیس را بازتاب داد و این دهه را سرنوشتساز خواند. وی توافقنامه اقلیمی پاریس را بیمه جان بشریت خواند و گفت ما به شکل خطرناکی در حال نزدیک شدن به افزایش ۱.۵ درجهای دمای کره زمین هستیم.
در توافق آب و هوایی پاریس پیش بینی شده است که انتشار گازهای گلخانه ای به حدی کاهش یابد که دمای کره زمین بیشتر از دو درجه سانتیگراد نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن افزایش پیدا نکند. این در حالی است که سازمان جهانی هواشناسی در تازه ترین ارزیابی خود اعلام کرده که احتمال اینکه دمای کره زمین طی پنج سال آینده به ۱.۵ درجه سانتیگراد بیشتر از دوران پیش از صنعتی شدن برسد افزایش یافته است.
پیشتر آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست امروز از همه رهبران جهان خواست تا برای مقابله با تغییرات اقلیمی وارد عمل شوند. وی هشدار داد که گازهای گلخانه ای خطرناک در سطوحی هستند که طی ۳ میلیون سال مشاهده نشده اند. دمای کره زمین ۱.۲ درجه سانتیگراد افزایش یافته است که به آستانه فاجعه می انجامد.
وی با بیان اینکه «ما در آستانه پرتگاه هستیم و باید مطمئن شویم که گام بعدی در مسیر درست قرار دارد» تصریح کرد: رهبران در همه جا باید وارد عمل شوند.