شیراز- ایرنا- استاندار فارس، با اشاره به آزادسازی دو هزار محدوده اکتشاف معدن در این استان در سال گذشته گفت: این موضوع فرصتی مناسب برای علاقه مندان فعالیت در حوزه‌های مرتبط با معدن است و سازمان صنعت، معدن و تجارت باید بکوشد افراد وارد زمینه فعالیت‌های معدنی شوند.

عنایت‌الله رحیمی عصر پنجشنبه در جلسه شورای معدن استان فارس در شیراز افزود: تسهیل و تسریع در روند صنعتی شدن و بهره‌برداری بیشتر از معادن موجود باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
او ادامه داد: نقشه راه  معدن و صنایع معدنی استان باید با کار عملیاتی و در نظر گرفتن تقسیم بندی خُرد شهرستانی ارائه شود تا با نگاه به درون و بیرون بتوانیم در زمینه بهره‌بردای از معادن و تاسیس صنایع معدنی یک گام به جلو برداریم.
وی، در خصوص پیشرفت تهیه نقشه راه معدن و صنایع معدنی استان گفت: این نقشه راه نیازمند گفت و گوهای علمی در مجامع علمی و کاربردی است تا به شکل مطلوبی تکمیل و ارائه شود.
استاندار فارس، مطالعه، اکتشاف و پتانسیل یابی در زمینه معادن را از فعالیت‌های پایه‌ای دانست که زمینه توسعه فعالیت‌های معدنی را فراهم می‌کند.
رحیمی افزود: طی سال‌های ۹۸ و ۹۹ تفاهم‌ نامه‌ای  با شرکت ایمیدرو در زمینه اکتشافات معدنی را پیگیری کردیم و امیدواریم نتایج آن که برای دانشگاه‌ها و همچنین صنایع مرتبط با معادن مفید است به زودی محقق شود تا استان را به سمت تصمیمات بهتر سوق دهد.
وی افزود: امسال نیز بازگرداندن معادن و صنایع معدنی راکد به چرخه بهره‌برداری و افزایش تولید و راندمان فعالیت‌های معدنی در دستور کار قرار دارد.
استاندار فارس ادامه داد: تاسیس صنایع مرتبط با فعالیت‌های معدنی و استفاده از اکتشافات جدید بر اساس نیازهای کشور و تقاضای موثر، مورد توجه جدی مدیریت ارشد استان فارس در سال ۱۴۰۰ قرار دارد.
وی، با اشار به پیشرفت حدود ۴۰ درصدی پروژه آهک هیدراته در داراب و توسعه سرمه فیروزآباد گفت: توسعه صنایع موجود معدنی نیز در دستور کار است که باید بکوشیم کارخانه‌های جدید ساخته شوند و واحدهای در دست اجرا سریع‌تر به بهره برداری برسند.
رحیمی، ضمن قدردانی از فعالیت‌های مشترک مطالعاتی و علمی واحد خاک نسوز آباده گفت: از همه ظرفیت‌ها و متخصصان در سراسر کشور برای توسعه معدنی استان استفاده می‌شود.
وی گفت: در آینده نزدیک کلنگ واحد فروکروم که در توسعه صنعتی فارس موثر خواهد بود در شهرستان نی‌ریز این استان به زمین زده خواهد شد.


لزوم تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای جبران خسارت خشکسالی
استاندار فارس همچنین در نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی، خواستار اختصاص حداقل مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل ماده ۱۰ و۱۲  برای جبران خسارت خشکسالی در این استان شد.
رحیمی افزود: حدود ۱۴۷ هزار نفر در قالب افزون بر ۲۷ هزار خانوار عشایر در ۶۷ درصد حوزه‌های مرتعی فارس مستقر هستند و با تولید نیمی از صنایع دستی استان جایگاه ویژه‌ای در زمینه خودکفایی اقتصادی استان دارند.
وی ادامه داد: عشایر فارس ۳۰ درصد کل دام استان را در اختیار دارند و با تولید سالیانه افزون بر ۲۰ هزار تن گوشت قرمز و عرضه آن به بازار مصرف، نقش مهمی در تامین پروتئین مصرفی جامعه بر عهده دارند.
استاندار فارس افزود: با توجه به مواجه عشایر استان با مشکلات ناشی از کاهش بارندگی و خشکسالی، خرید تضمینی دام‌های مازاد آنها به دلیل نبود بازار مناسب فروش، می تواند کمک مناسبی به عشایر باشد.
او اظهار داشت: تخصیص ۱۰ هزار تن علوفه مدت دار برای پشتیبانی از تولید عشایر به دلیل نبود نقدینی کافی به منظور خرید علوفه مورد نیاز از دیگر اقداماتی است که می‌تواند عشایر را در مسیر تقویت تولید، پشتیبانی کند.
وی گفت: همچنین با توجه به قیمت‌های بسیار بالای داروهای دامی و واکسن، عشایر نیازمند حمایت جدی در زمینه تخصیص و تامین یارانه دارویی و واکسن برای دام‌های خود هستند.


 پروژه مرکز سعدی شناسی آماده بهره‌برداری
استاندارفارس، با اشاره به اتمام مراحل ساخت پروژه مرکز سعدی شناسی با همکاری بخش خصوصی گفت: این مرکز هم‌اینک آماده بهره‌برداری است.
رحیمی افزود: روند اجرای این پروژه که از ۱۵ سال گذشته در دستور کار بوده طی سال‌های اخیر شتاب گرفته است.
او ادامه داد: این مرکز در جوار آرامگاه سعدی ساخته شده و ظرفیت‌های بسیار مناسبی را برای توسعه فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی و هنری پیرامون این شخصیت جهانی فراهم می‌کند.
او افزود: انتشار افزون بر ۲۵ جلد مجموعه مقالات ارزشمند در زمینه سعدی شناسی و ۲۰ جلد کتاب فاخر در مورد زندگی و آثار سعدی شیرازی، از جمله اقداماتی است که به منظور معرفی هرچه بیشتر این شاعر بلندآوازه در استان فارس انجام شده است.
استاندار فارس بیان کرد: جمع‌آوری نسخ خطی و تمام آثار منتشر شده در ایران و جهان در خصوص سعدی و برگزاری کلاس‌های سعدی شناسی و طرح گلستان خوانی در مدارس فارس و کشور از دیگر فعالیت‌هایی است که در زمینه پاسداشت جایگاه رفیع این شاعر بلند آوازه و معرفی هرچه بیشتر این شخصیت بزرگ تاریخ فرهنگ و ادبیات ایران و جهان صورت گرفته است.
رحیمی گفت: همه ساله در نخستین روز اردیبهشت ماه شاهد برگزاری مراسم بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی هستیم که این مراسم علاوه بر شیراز در برخی دیگر نقاط جهان نیز برگزار می‌شود که بیانگر اهمیت کم نظیر این شاعر بزرگ در تاریخ ادبیات جهان است.
وی، با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه وجود در مرکز سعدی شناسی برای قرار دادن در اختیار پژوهشگران، هنرمندان، علاقه مندان به سعدی قرار افزود: امیدواریم افتتاح و بهره‌برداری از مرکز سعدی شناسی در معرفی هر چه دقیق‌تر و گسترده‌تر این حکیم سخندان و شاعر برجسته شیراز در سطح بین المللی تاثیر فوق العاده‌ای داشته باشد.