به گزارش ایرنا، کاظم غریب آبادی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران بیان داشت: این تغییر روش، موضوع تازه ای نبوده و کاملا مرتبط با اقدامات و تصمیمات فنی است و در پرسشنامه اطلاعات طراحی که از سوی ایران به آژانس در هفته قبل ارائه شد نیز از قبل پیش بینی شده بود.
وی افزود: در پرسشنامه آمده بود که غنی سازی ۶۰ درصدی ابتدا در دو زنجیره ماشین های آی آر شش و آی آر چهار به طور موازی انجام می شود و بعد از چند روز، دو زنجیره به یکدیگر متصل و اصطلاحا کوپل می گردند و در حالت جدید، زنجیره آی آر شش دارای خروجی محصول ۶۰ درصد شده و زنجیره آی آر چهار نیز به صورت تاندم به غنی سازی ۲۰ درصدی اختصاص می یابد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد آژانس بینالمللی انرژی اتمی افزود: تا پیش از این، به هر دو زنجیره مواد تا ۵ درصد بطور جداگانه تزریق می شد و محصول ۶۰ درصد نیز از هر زنجیره جداگانه برداشت می شد، اما در روش جدید دو زنجیره به هم کوپل (متصل) شده فقط با یک بار تزریق مواد تا ۵ درصد، دو محصول متفاوت ۶۰ و ۲۰ درصد برداشت می شود. در واقع، از این طریق، عملیات غنی سازی به شدت بهینه تر شده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرد که روز گذشته راستی آزمایی کرد که غنی سازی ۶۰ درصدی در یک زنجیره آی آر شش انجام می شود و زنجیره ماشین های آی آر چهار همزمان به غنی سازی ۲۰ درصدی اختصاص یافته است.