به گزارش روابط عمومی این ستاد، در اطلاعیه آمده است: به اطلاع عموم مردم میرساند اکنون که کشور همچون بسیاری دیگر از کشورها درگیر موج چهارم کروناست با این تفاوت که سرعت افزایش بستری در خیز سراسری چهارم به مراتب بیشتر از خیزهای قبلی و شدت درگیری غیر قابل تصور است، لازم است از مشارکت و همراهی آحاد شهروندان سپاسگزاری نماییم.
یادآور شویم که با برنامهریزی منسجم، بیماریابی، قرنطینه، مدیریت کنترل و پیشگیری و با رعایت حداکثری مردم استان که در ردیف پنج استان برتر کشور بوده و سهم بسزایی در کنترل و کاهش رشد بیماری دارد، اگرچه وضعیت استان به نسبت اکثر استانها نسبتاً بهتر و شیب افزایش بستری کمتر و مراقبت و قرنطینه موثر کارساز است اما همچنان وضعیت استان در مرحله هشدار و قرمز است.
ستاد استانی مقابله با کرونا با آگاهی از وضعیت و شرایط جامعه و با طرح محدودیتهای متناسب با وضعیت استان با حفظ دو اصل سلامت و معیشت، چشم انتظار یاری بیش از پیش مردم عزیز و کمک به سنگربانان جبهه بهداشت و درمان و سلامت جامعه است.
همچنان الزام به استفاده از ماسک در بیرون از خانه ، حفظ فاصله اجتماعی و پرهیز از سفر و تردد غیر ضروری و دوری از هرگونه برنامه و مراسم جمعی و دورهمی خانوادگی به عنوان عامل اصلی انتقال ویروس، تنها راه قطع زنجیره بیماری و کمک به بهبود وضعیت استان است.
بنابراین در راستای مصوبات ستاد ملی و تصمیمات ستاد استان و به منظور کنترل و مقابله با موج چهارم کرونا، با اعلام جاری بودن مقررات وضعیت قرمز در همه شهرستانهای استان ، محدودیتهای مصوب ذیل از روز شنبه چهارم اردیبهشت ماه و به مدت یک هفته دیگر در سراسر استان و به صورت یکنواخت اعمال می شود:
تمامی محدودیت های هفته جاری و مقرر در اطلاعیه های قبلی به مدت یک هفته دیگر و به همان ترتیب و روال تمدید می شود و منع تردد شبانه از ساعت ۹ شب به بعد برای خودروهای شخصی با اعمال جریمه از طریق دوربین و اکیپهای پلیس راهور به صورت جدی و بدون اغماض .
اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی موظف به بازرسی و نظارت جدی به تعطیلی و ساعت کار اصناف می باشند، بدیهی است استمرار این روال منوط به رعایت جدی و حداکثری اصناف می باشد و برگزاری هرگونه تجمع و مراسم ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورده است.
کارشناسان همچنان توصیه می کنند مردم اصول سه گانه « شفا» یعنی شست و شوی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی، اجتناب از ترددها و استفاده از ماسک را باید بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند.
در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد مشکوک ابتلا به کرونا در قم مثبت گزارش شده و این موضوع خود مقدمهای شد برای تایید حضور ویروس کرونا در ایران و تدابیری که نیاز بود در سطح ملی و استانی اندیشیده شود.
حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود مییابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت میگیرد که دچار مشکلات تنفسی میشود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش مییابد.
برخی گزارشها نشان میدهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.