به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «سعید رسولی» مدیرعامل شرکت راه آهن در سیوششمین کنفرانس مدیران عامل سازمان همکاری راه آهنها (OSJD) که به طور مجازی و از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، به تشریح عملکرد راهآهن در یکسال گذشته پرداخت و اظهار کرد: در سالی که گذشت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با تلاشهای بیوقفه توانست بهرغم همهگیری ویروس کرونا و تشدید تحریمها، در کنار فعالیتهای داخلی، برای توسعه همکاری با راهآهنها بهویژه راهآهنهای همجوار و منطقهای و استمرار همکاری با سازمانهای بینالمللی ریلی گامهای مثبت و قابل توجهی بردارد.
وی تاکید کرد: در سال گذشته بهرغم مسدودی ۴ ماهه مرزها با کشورهای همسایه به دلیل پاندمی کرونا، شرایطی را ایجاد کردیم تا حملونقل ریلی و مبادله کالا در این برهه حساس با کشورهای همجوار به شکل مطلوبی ادامه پیدا کند، بهگونهای که شرایط مبادله قطارهای باری در حملونقل بینالمللی طبق پروتکلهای بهداشتی فراهم شد و افزایش قابل توجهی را در حملونقل ریلی شاهد بودیم.
رسولی تصریح کرد: حمل و نقل ترانزیت راه آهن ایران در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل ۲۹ درصد رشد و صادرات راه آهن ایران نیز در این مدت ۵ درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در مرز ریلی کشورمان با ترکیه با افزایش و تجهیز ناوگان و توسعه زیرساخت های ریلی، حجم حمل و نقل بین المللی بیش از ۶۵۰ هزار تن بوده که رکورد ۱۰ سال اخیر را جابهجا کرده است.
وی گفت: در سال ۱۳۹۹ در مرز ریلی سرخس نسبت به سال قبل از آن، به رشد ۱۷۳ درصدی دست یافتیم و با همکاری کشور ترکمنستان، خط عریض ایستگاه مرزی اینچه برون ایران با ایستگاه مرزی ترکمنستان متصل شد که تسهیل و افزایش ظرفیت مبادله واگن ها فراهم شد.
رسولی خاطر نشان کرد: اتصال ریلی با کشور افغانستان نیز در آذرماه ۱۳۹۹ برقرار شد و مذاکراتی با راه آهنهای قرقیزستان، ازبکستان، روسیه و دیگر راه آهنهای منطقه انجام شد که به زودی شاهد اثربخشی مذاکرات در افزایش حمل و نقل ریلی بین المللی خواهیم بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: در حال حاضر راه آهن ایران پیگیر اخذ مجوز سیر واگنهای باری ایرانی در حوزه کشورهای CIS (کشورهای مستقل همسو) هستیم.
وی با بیان اینکه توسعه راه آهن ایران با حمایتهای مقام معظم رهبری و دولت، با جدیت در حال انجام است، افزود: یکی از این پروژهها، مسیر چابهار- زاهدان است که یک مسیر خوب ریلی بینالمللی در کریدور شمال-جنوب برای ایران و کشورهای همسایه فراهم میکند.
رسولی با اشاره به ایجاد مرکز جهادی پیشرفت راهآهن در سال گذشته، اظهار کرد: در این مرکز ۱۷۶ مسئله و موضوع مهم برای سرعت بخشی به پروژهها شناسایی شد که ۳۰ مسئله اولویت دار، در دستور کار قرار گرفت.
مدیر عامل راه آهن عنوان کرد: با تشکیل کارگروههای تخصصی و علمی برای حل موضوعات و مسائل ریلی، تلاش شد به طوری که تا کنون از ۳۰ موضوع اولویت دار، ۸ مورد به صورت کامل، حل و به اجرا درآمد.
رسولی از آمادگی راه آهن ایران در مشارکت جدیتر در کمیسیون حمل و نقل باری OSJD، در آکادمی OSJF و نیز عضویت در کارگروه دائمی کدگذاری و انفورماتیک OSJD خبر داد.
وی ابراز امیدواری کرد : همکاری های ثمربخش آتی راه آهن جمهوری اسلامی ایران با سازمان OSJD ادامه پیدا کند.
«سعید رسولی» اظهار کرد: در این اجلاس گزارشی از اقدامات انجام شده در مرکز جهادی پیشرفت راه آهن به ویژه موضوع سهشنبههای ریلی راه آهن ایران پرداخته و توضیح داده شد و از سوی اعضا مورد استقبال قرار گرفت.
وی گفت: پیش از این نیز موضوع مرکز جهادی پیشرفت راه آهن و سهشنبههای ریلی برای اتحادیه بین المللی راه آهنها (UIC) گفته شده بود و آنان از این موضوع استقبال خوبی به عمل آوردند.
رسولی تصریح کرد: برای سازمان همکاری راهآهنها (OSJD) نیز توضیح دادیم که ما مسایلمان را برای حملونقل ریلی احصاء کرده و موضوعات اولویت دار را در دستور کار مرکز جهادی پیشرفت راهآهن قرار داده و نسبت به رفع آن اقدام کردهایم.
در ادامه مدیرعامل شرکت راه آهن، از تغییرات جدید در برگزاری سهشنبههای ریلی خبر داد و اظهار کرد: رویکرد سهشنبههای ریلی در سال ۱۴۰۰ عوض شده است.
وی درباره چگونگی برگزاری نشستهای ریلی در سال جدید گفت: با رویکرد جدید، یک هفته به ارایه فناوریها، خلاقیتها و نوآوریها و یک هفته نیز به رسیدگی موانع، مسایل و راهکارهای اجرایی شدن آنها اختصاص خواهد یافت.
گفتنی است، سی و ششمین کنفرانس مدیران عامل (نمایندگان تام الاختیار) راه آهنهای عضو سازمان همکاری راه آهنها (OSJD)، ۳۰ فروردین تا ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به صورت ویدئوکنفرانس در حال برگزاری است.
لازم به ذکر است که سازمان همکاری راه آهنها (OSJD) مهمترین سازمان تخصصی بین المللی فعال در عرصه حمل و نقل ریلی است که از روسیه، قفقاز و کشورهای آسیای میانه تا شرق اروپا و چین را در بر میگیرد.
این سازمان دارای ۲۹ عضو فعال، ۸ عضو ناظر و ۴۰ مؤسسه وشرکت به عنوان عضو وابسته است و راه آهن جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از اعضای فعال سازمان به شمار میآید.
بررسی اسناد و گزارش فعالیتهای کمیسیونهای این سازمان و بحث و بررسی در خصوص بودجه کمیته OSJD، مسائل مالی سازمان و پرداخت حق عضویتها، پیشنویس دستور کار مقدماتی، محل و تاریخ برگزاری اجلاس بعدی مدیران عامل، گزارش عملکرد OSJD در سال ۲۰۲۰، نتایج کار کمیسیون حمل بار و حمل مسافر طی سال ۲۰۲۰، نتایج کار کمیسیون حقوق حملونقل در سال ۲۰۲۰ و مسائل آموزش حرفه ای در زمینه حمل و نقل ریلی در دستور کار این کنفرانس قرار دارد.