تهران- ایرنا- بر اساس مطالعات شرکت بیمه سوئیس ره، افزایش مهارنشده تغییرات آب و هوایی در نیم‌قرن آینده، می‌تواند تولید ناخالص داخلی را بین ۴ تا ۱۸ درصد کاهش دهد. این میزان در خوش‌بینانه‌ترین حالت با تحقق اهداف توافق آب و هوایی پاریس (و افزایش دمایی کمتر از ۲ درجه سانتیگراد) ۴ درصد خواهد بود.

به گزارش ایرنا از شبکه تله سور آمریکای لاتین، طبق پژوهش‌های سوئیس ره که بر پایه شاخص‌های اقتصاد اقلیمی صورت گرفته، ۴۸ کشور به عنوان نماینده ۹۰ درصد اقتصاد جهانی، بیش از همه از این تغییرات متاثر خواهند شد.

شرکت سوئیس ره یکی ازبزرگترین شرکت‌های بیمه اتکایی است. شرکتِ بیمه اتکایی یا بیمه مجدد، شرکتی است که شرکت‌های بیمهٔ دیگر را که خود از ضررهای احتمالی مصون نیستند، بیمه می‌کند.  

سوئیس ره در پژوهش‌های خود با توجه به اقداماتی که در جهت کاهش تغییرات اقلیمی صورت می‌گیرد چهار سناریوی محتمل برای ارزیابی تولید ناخالص داخلی جهان از امروز تا سال ۲۰۵۰ پیش بینی کرده است.  

طبق این پژوهش، درصورت عدم اقدام قابل توجه در زمینه کاهش تغییرات اقلیمی (با افزایش دمایی حدود ۳,۲ درجه) سقوط تولید ناخالص داخلی ۱۸ درصد برآورد می‌شود. اما در صورت اجرای برخی اقدامات محیط زیستی (با افزایش دمایی حدود ۲,۶ درجه) اقتصاد جهانی شاهد کاهش ۱۴ درصدی خواهد بود؛ اما با اقدامات بیشتر که بتواند افزایش دما را به ۲ درجه محدود کند، این کاهش اقتصادی حدود ۱۱ درصد خواهد بود. این میزان در خوش‌بینانه‌ترین حالت، با تحقق اهداف توافق آب و هوایی پاریس (افزایش دمای زمین تا کمتر از ۲ درجه سانتیگراد) تنها ۴ درصد خواهد بود.

با این وجود، تاثیر تغییرات اقلیمی برای همه کشورها به طور موازی و یکسان پیش نخواهد رفت؛ اقتصاد قاره آسیا آسیب پذیرتر خواهد بود و در جدی ترین حالت، چین در معرض خطر از دست دادن ۲۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود است.

نتایج این مطالعات همزمان با روز جهانی زمین (۲۲ آوریل برابر با ۲ اردیبهشت) منتشر شد. روز جهانی زمین در سال ۲۰۰۹ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد با هدف مقابله با تغییرات اقلیمی و حفاظت از زمین برای نسل های آینده نامگذاری شد.  

روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کرهٔ زمین است. روز زمین پاک در ۲ اردیبهشت و فردای آن روز ۳ اردیبهشت روز جهانی کره زمین است.

به همین منظور اجلاس مجازی آب و هوایی امسال (در روزهای ۳-۲ اردیبهشت) با مشارکت ۴۰ کشور جهان و به میزبانی دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا به منظور توافق درجهت اقدامات لازم برای کاهش تغییرات اقلیمی ازجمله موضوع انتشار گازهای گلخانه ای برگزار می شود.

آمریکا و چین دو کشوری که بیشترین سهم را در آلودگی ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای در جهان دارند در آستانه این نشست دو روزه که پنجشنبه و جمعه این هفته برگزار می شود درباره همکاری در زمینه تغییرات آب و هوایی توافق کرده اند.  

در این نشست اقلیمی، همچنین ۴۰ کشور جهان که به طور همزمان بیشترین سهم را در اقتصاد جهان دارند، بر اجرای تعهدات در زمینه اقدامات موثر محیط زیستی تاکید کردند.