تهران- ایرنا- رییس فدراسیون کاراته گفت: نمی‌توانم از الان قول کسب مدال در المپیک را بدهم اما در مجموع کاراته در مسیر موفقیت قرار دارد.

به گزارش ایرنا، سیدحسن طباطبایی در مورد سهمیه کاراته ایران در مسابقات المپیک توکیو اظهار داشت: تا کنون حضور بهمن عسگری و حمید عباسعلی‌ در المپیک قطعی شده است. تیم های ما برای رسیدن به المپیک بیش از ۲۰ کاراته وان را سپری کرده و راه پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته‌اند تا الان به این نقطه که در آن قرار داریم برسیم.

وی افزود: سارا بهمنیار و رزیتا علیپور هم شرایط خوبی دارند و تا امروز امتیازات خوبی جمع‌آوری کردند. بهمنیار نزدیک به کسب سهمیه المپیک است. علیپور هم با بدشانسی تا امروز نتوانست امتیازات را کسب کند.

رییس فدراسیون کاراته خاطرنشان کرد: یکی از تلخ ترین اتفاقاتی که در این زمینه رخ داده این است که از بین سجاد گنج‌زاده و ذبیح‌الله پورشیب که به لحاظ رنکینگ و امتیاز خوب کار کردند فقط یک نفر باید برای حضور در مسابقات المپیک انتخاب شود. چون در وزن مثبت ۸۴ مجبور هستیم تنها یک نفر را اعزام کنیم.

وی تاکید کرد: به طور حتم در میدان المپیک یک ورزشکار خوب ایران غایب خواهد بود.

طباطبایی در رابطه با اینکه کاراته نسبت به سایر فدراسیون‌ها کار آسان‌تری را در پیش دارد، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که ورزشکاران ما در این مدت سفرهای متعددی را طی کردند و مصدومیت‌های مختلفی را سپری کردند.

وی تاکید کرد: برای مثال حمیده عباسعلی مصدوم شده بود اما حتی اگر مسابقات در موعد مقرر برگزار می شد او به این بازی ها می‌رسید. او عمل دومی را انجام داد که باید پلاتین را از پایش خارج می‌کرد و همین موضوع باعث تاخیر در بازگشت او شد. البته در یکی از بهترین مراکز پزشکی دنیا عمل جراحی او انجام شد و خود مهدی علی‌نژاد و سیدرضا صالحی امیری پیگیر موضوع شدند.

رییس فدراسیون کاراته با اشاره به آمادگی ورزشکاران تصریح کرد: در سال ۹۸، ۱۵ اعزام به کشورهایی مانند مکزیک، شیلی، چین و توکیو و ... داشتیم اما در سال ۹۹ به خاطر شرایط ویژه کرونا نتوانستیم ورزشکارانمان را به مسابقات بین المللی اعزام کنیم.

طباطبایی ادامه داد: به نظر من هر ورزشکاری که  نتیجه می‌گیرد قطعا کار و تلاش زیادی کرده است. اینکه بهمن عسگری سهمیه گرفته حاصل زحمات او بوده است.

وی بار دیگر با اشاره به مصدومیت حمیده عباسعلی ادامه داد: در این زمینه بهترین اقدامات صورت گرفت و حمایت‌های زیادی توسط خانواده کاراته انجام شد. از طرفی حمایت‌های مادی و معنوی هم توسط وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و البته بخش خصوصی باعث ایجاد انگیزه در کاراته شده‌اند.

رییس فدراسیون کاراته گفت: وضعیت تحریم ها روی این ورزش تاثیر زیادی گذاشته و باید شرایط را مدیریت می‌کردیم.

وی ضمن ابراز رضایت از مربیان تیم ملی گفت: شهرام هروی و سمانه خوشقدم در دو بخش مردان و زنان مورد حمایت ما هستند و زحمات زیادی می‌کشند. پیش از این هم نفراتی مثل حسین روحانی در تیم ملی حضور داشتند که در حال حاضر سرمربی تیم ملی یک کشور دیگر هستند اما در مجموع باید بگویم که حمایت‌ها به صورت مرتب از طرف اهالی کاراته صورت گرفته است.

طباطبایی در مورد اینکه شهرام هروی مشکلات شغلی داشت، گفت: مشکل او در حال پیگیری است و به طور حتم برطرف خواهد شد. در این خصوص دغدغه ای وجود ندارد.

وی در خصوص توقع موفقیت از تیم کاراته گفت: در تلاش هستیم و از روانشناس استفاده می‌کنیم تا از نظر روحی کاراته‌کاها با مشکلی مواجه نشوند. از سال ۲۰۱۲ این تیم ملی با هم اخت شده است. هروی قبل از اینکه سرمربی شود کمک مربی بوده است. آن زمان مسعود رهنما سرمربی تیم ملی بود و بعد جای خودش را به هروی داد. در سال ۲۰۱۶ باز هم این دو نفر با هم کار کردند و فکر می‌کنم اگر تاریخ کاراته را مرور کنید توقع از ما بی دلیل بالا نرفته است.

طباطبایی در رابطه با اینکه قول چند مدال را در المپیک می‌دهد تصریح کرد: کاراته ما قدرتمند است و توانستیم ۳ دوره در بخش تیمی قهرمان شویم. اگر نگاه کرده باشید خواهید دید که در سال ۲۰۱۴ هیچ مدالی نگرفتیم، در سال ۲۰۱۶ در اتریش ۲ مدال گرفتیم و در سال ۲۰۱۸ در مادرید یک مدال طلا در جهان کسب کردیم.

وی تاکید کرد: هیچ قولی برای کسب مدال نمی‌دهم ولی قول می‌دهم اعضای تیم ما تمام تلاش خودشان را انجام بدهند.

رییس فدراسیون کاراته تاکید کرد: ما امکان کسب ۳ سهمیه در پسران و ۳ سهمیه در بخش کاتا در دختران را داریم. برنامه فدراسیون این است که بهترین عمکرد را داشته باشیم. هم در بخش کومیته و هم در کاتا لیاقت کسب سهمیه را داریم و امیدوارم همه ورزشکاران ما موفق شوند.

طباطبایی در مورد جدایی محسن خمارلو از فدراسیون کاراته و حضورش در فدراسیون موتورسواری و اتوموبیلرانی اظهار داشت: او چند وقتی به کمک مازیار ناظمی رییس جدید فدراسیون اتومبیلرانی رفته است. قرار نبود این اتفاق رخ دهد اما به فدراسیون کاراته بر می‌گردد.

وی با اشاره به انتصابات زیادی که در کاراته صورت گرفته است گفت: سعی کردیم برای پیشروی کارها از خرد جمعی استفاده کنیم. فدراسیون ما تک نفره اداره نمی‌شود.

رییس فدراسیون کاراته اظهار کرد: به تنهایی نمی‌شود در فدراسیونی مانند کاراته کار را پیش برد. باید از حداکثر نیروی‌های تحصیلکرده و با ظرفیت استفاده کرد. به جرات می‌توان گفت که مسیر امروز کاراته استفاده از خرد جمعی است. در بخش‌های مختلف فدراسیون از نفراتی استفاده می‌کنیم که سالها زحمت کشیده‌اند. از طرفی به طور منظم کلیه کمیته‌هایی که تشکیل شده است جلساتی را برای بررسی امور انجام می‌دهند.