دانشگاهها یکی از مراکزی است که مورد توجه نامزدهای انتخاباتی است و فرقی ندارد که انتخابات کشوری، استانی و یا شهری باشد.
برگزاری مناظرات دانشجویی و حضور نمایندگان جناحها و بیان دیدگاهها اتفاقی است که می تواند در مسیر روشنگری و ارزیابی توان و یا شعاری بودن دیدگاه نامزدهای انتخاباتی مطرح شود و در عین حال نباید از ذهن به دور داشت که دانشجویان که آینده ساز کشور نامیده می شوند ممکن است روزی خود یکی از همین نامزدهای انتخاباتی باشند پس نیاز است تا با الگوگیری درست و مناسب و به دور از شعار زدگی، مسیر انتخابات در دانشگاه ها به خوبی دنبال شود.
بر همین اساس نیاز است تا دیدگاه دانشجویان نیز در موضوع انتخابات بررسی شود زیرا یکی از مخاطبان اصلی شعارهای انتخاباتی قشر جوان و دانشجو است.
اهمیت حضور دانشجویان به قدری است که رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: تشکلهای دانشجویی در کمک به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و شکلگیری یک انتخاب خوب برای پیشرفت کشور بیش از پیش موثر باشند.
حجت الاسلام مصطفی رستمی در صفحه کاربری خود در اینستاگرام در یادداشتی با عنوان "چراغ فعالیتهای تشکلهای دانشجویی خاموش نشد" نوشت: تشکل های دانشجویی به عنوان جریان پیشرو مطالبه گری اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در صحن دانشگاه مجموعههایی پویا هستند که باید با آمد و شد دانشجویان مختلف ضمن حفظ اصول و مبانی در روشها نوآوری داشته باشند.
تصمیمگیری جامعه برای خود
یکی از دانشآموختگان دانشگاهی در مشهد در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه یک نگاه سطحی در جامعه در حال شکل گیری است که هیچ دولتی نمیتواند کاری برای مردم انجام دهد حال آن که اگر ما به دوره های مختلف انتخابات گذشته نگاه کنیم متوجه خواهیم بود که هر زمان مردم در پای صندوق های رای حاضر بودند توانسته اند گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنند و دولتها نیز با توجه به شرایط در حد توان خود کار کرده اند.
مصطفی جوقانی افزود: متاسفانه برخی دولتها عدم توانایی خود را به گردن دولتهای گذشته و یا جریانهای رقیب میگذارند و بر همین اساس مردم دچار یک دوگانگی می شوند و احساس میکنند نقش آنها در انتخابات دیده نشده است و حال آن که حضور مردم در پای صندوق های رای برای اصلاح روند در گذشته و با نگاه به آینده بوده است.
وی ادامه داد: باید بتوانیم فارغ از جریانهای رسانه ای فردی را انتخاب کنیم که به دیدگاه شخصی ما نزدیک تر است و در عین حال گزینه های مختلف دیگر را رصد کنیم تا اگر فردی با برنامه و فارغ از شعار زدگی قصد حرکت در مسیر کارزار انتخاباتی دارد را مورد حمایت قرار دهیم ، زیرا آینده کشور از مسیر انتخابات به عنوان یک پشتوانه برای نظام میگذرد.
نقش پر رنگ مناظرات دانشجویی
یکی از دانشجویان رشته فقه و مبانی حقوق نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با شکل گیری ویروس کرونا و تهدید آن در اجتماعات شاید نتوان مانند گذشته مناظرات دانشجویی را برگزار کرد.
جابر نخعی افزود: بر همین اساس برخی از گروه ها و جریانهای سیاسی از هم اکنون و با استفاده از فضای مجازی در حال بیان دیدگاه ها و برنامه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود هستند.
وی اضافه کرد: در گذشته مناظرات دانشجویی یکی از امکان هایی بود که با حضور تشکلهای دانشجویی یا شخصیتهای سیاسی دیدگاه ها و نظرات مطرح می شد و بر همین اساس دانشجویان زیادی برای شرکت در این مناظرات حضور پیدا میکردند.
این دانشجوی الهیات با اشاره به شواهدی مبنی بر تاکید قرآن بر نقش مشارکت مردمی در نظام سیاسی گفت: همه گروه های سیاسی و فکری باید بتوانند نظرات خود را بیان کنند زیرا اگر سوال و فرضیه ای مطرح نشود گفت و گویی نیز بر اساس آن شکل نمیگیرد تا مورد کنکاش و بررسی قرار گیرد.
نخعی افزود: با طرح مسائل و بیان آنها موافقان و مخالفان به بیان دیدگاههای خود میپردازند و در نهایت بهترین راه و مسیر برای جامعه انتخاب و به اجرا گذاشته میشود.
نقش انتخابات شوراها در حل مشکلات محلی
یکی از دانشجویان رشته جغرافیای سیاسی با اشاره به همزمانی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا با انتخابات ریاست جمهوری گفت: متاسفانه نقش انتخابات محلی کمتر از انتخابات کشوری دیده شده است و باید نخبگان سیاسی اهمیت این موضوع را برای مردم بیان کنند.
ناصر هروی افزود: انتخابات شوراهای شهر و روستا مشارکت مردم در پارلمان محلی است که میتوانند موضوعات محلی خود را به نتیجه برسانند .
وی ادامه داد: مردم به دلیل عدم آگاهی نسبت به تاثیر گذاری این انتخابات کمتر به آن توجه دارند و به همین دلیل گاهی گروههای سیاسی بدون توجه به خواست و نیاز مردم بر مسند کار قرار میگیرند و حال آن که نیاز مردم محلی کمتر سیاسی و بیشتر صنفی است.
این دانشجوی رشته جغرافیای سیاسی گفت: مردم باید متوجه باشند که نامزدهای شوراهای شهر و روستا باید توانایی حل مشکلات را داشته باشند و با نگاه صنفی به این نامزدها نگریسته شود.