به گزارش روز شنبه ایرنا، درحالی که شیوع کرونا در پاکستان هر روز افسارگسیخته تر شده، مسوولان این کشور از سقوط به موج چهارم این ویروس نگران هستند و هشدار دادند که اگر مردم به رویکرد غیرمسئولانه خود برای عادی انگاری کرونا پایان ندهند، اوضاع وخیم تر میشود.
منابع رسمی پاکستان اعلام کردند: این کشور تا اواخر سال ۲۰۲۰ در کاهش سرعت شیوع کرونا به وضعیت نسبتا پایداری رسیده بود اما از آن زمان به بعد نه تنها مجددا شیوع بیماری سرعت گرفت بلکه پاکستان وارد موج سوم شد، میزان مبتلایان به صورت روزانه افزایش یافت و نرخ مرگ و میر بیماران نیز رکورد زد.
«عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان وضعیت فعلی شیوع ویروس کووید-۱۹ در این کشور را بسیار خطرناک توصیف کرد و از مردم خواست تا رفتار مسئولانهای برای پایبندی به محدودیتهای کرونایی و رعایت تمهیدات بهداشتی از خود نشان دهند. در همین حال «عمرانخان» نخست وزیر پاکستان، سهل انگاری مردم در عدم رعایت مقررات بهداشتی را دلیل اصلی تشدید اوضاع و دشواری در امر مقابله با بحران فعلی اعلام کرد.
وی که ماه گذشته شیوع ویروس جهش یافته کرونا یعنی کرونای انگلیسی را دلیل اصلی آغاز موج سوم این بیماری در پاکستان اعلام کرده بود، اکنون گفت: دولت در مقابل عدم جدیت مردم درباره پیامدهای خطرناک کرونا درمانده است و اگر مردم رفتار خود را تغییر ندهند پاکستان نیز به وضعیتی دچار میشود که ما امروز آن را در هند شاهد هستیم.
اتمام حجت عمرانخان با مردم پاکستان
نخست وزیر پاکستان در تازهترین نشست کمیته ملی هماهنگی در امور بحران کرونا، مردم کشورش را به رعایت جدی تمهیدات بهداشتی شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پیروی از محدودیتهای کرونایی فراخواند و هشدار داد "اگر رویکرد شهروندان تا روزهای آینده مطابق با دستورالعمل دولت ارزیابی نشود، ما مجبور به تشدید محدودیتها و حتی اجرای تعطیلی کامل شهرها هستیم"؛ اقدامی که عمرانخان آن را به ضرر قشر ضعیف جامعه میداند اما در صورت ادامه وضعیت فعلی، دولت پاکستان مجبور به برداشتن این قدم خواهد بود.
پس از نشست بلندپایه کمیته ملی هماهنگی برای مقابله با کرونا در پاکستان، قرار شد تعطیلی مدارس ابتدایی در مناطقی که میزان شیوع کرونا بالای ۵ درصد است، برقرار بماند و دانش آموزان کلاس نهم تا دوازدهم نیز تا عید فطر تعطیل هستند.
ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان همچنین اعلام کرد: ساعات کاری مراکز رسمی و دفاتر دولتی تا ساعت ۱۴ خواهد بود و تنها ۵۰ درصد از کارمندان باید حضور یابند و مابقی به صورت دورکاری فعالیت خود را ادامه دهند.
تمامی مراسم رسمی، مردمی و اجتماعات چه به صورت سرپوشیده یا در محوطه باز برگزار میشوند، تا اطلاع بعدی ممنوع و فعالیت تمامی مراکز تجاری و سایر مشاغل به استثنای موارد ضروری از ساعت ۱۸ عصر به طور کامل تعطیل خواهند بود.
تکمیل ظرفیت بیمارستانهای پاکستان
گزارش امروز شبکههای خبری پاکستان از تداوم فشار بر کادر درمانی در شهرهای مختلف این کشور درپی افزایش نرخ مبتلایان به کرونا حکایت دارد.
بیمارستان "پیمز" بزرگترین بیمارستان شهر اسلامآباد پایتخت پاکستان نیز روز گذشته از تکمیل ظرفیت برای پذیرش بیماران کرونایی خبر داد و گفت: تمامی امکانات موجود از جمله اکسیژن و واحد مراقبتهای ویژه به طور کامل استفاده شده و دولت باید به فکر راهکار جدید برای رسیدگی به وضعیت بیماران باشد.
منابع خبری اعلام کردند: اوضاع در دیگر شهرهای پاکستان از جمله کراچی، لاهور، پیشاور و شهرهای جنوبی این کشور نیز نگران کننده شده و به نظر میرسد کادر درمانی دیگر تحمل فشار ناشی از افزایش بیماران کرونایی و کمبود ظرفیت را ندارند.
ارتش پاکستان وارد صحنه شد
عمرانخان که بی توجهی مردم به تهدید جدی کرونا را عامل اصلی وضعیت وخیم پاکستان میداند، ضمن برجسته سازی خطر بیماری کووید-۱۹ در سخنرانی روز گذشته خود خطاب به مردم پاکستان، گفت: دولت دیگر عدم همکاری مردم را تحمل نمیکند به همین خاطر از نهادهای امنیتی و نظامی خواسته تا برای اجرای موثر محدودیتهای کرونایی و مقید کردن مردم به تمهیدات بهداشتی وارد میدان شوند.
بر همین اساس، نیروهای ارتش پاکستان از شب گذشته در کنار مسوولان انتظامی و پلیس در سطح شهرهای مختلف حضور یافته و ضمن کسب اطمینان از اجرای محدودیتهای کرونایی، با هرگونه نقض مقررات و سهل انگاری مردم به شدت برخورد میکنند.
ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان گفت: رفتار و نگرش مردم به کرونا باید تغییر یافته و آنان متوجه پیامدهای خطرناک این ویروس باشند، در غیر این صورت مقابله با کرونا سخت تر و عواقب هرگونه تشدید محدودیتها نیز متوجه مردم، معیشت کشور به ویژه قشر کم درآمد و فقیر جامعه خواهد بود.
دولت پاکستان برای جلوگیری از ورود ویروس جهش یافته کرونا از خارج تعلیق پروازهای مسافربری از مبدأ چند کشور اروپایی و آفریقایی را تا هفتههای آینده تمدید کرد و همزمان تشدید کرونا در پاکستان نیز باعث شد تا کانادا، انگلیس، عمان و عربستان هم ورود اتباع پاکستانی و پروازهای این کشور را ممنوع کنند.
به گزارش ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان، طی ۲۴ ساعت گذشته ابتلای حدود ۶ هزار نفر در مناطق مختلف پاکستان به ویروس کرونا ثبت شد و ۱۵۷ نفر از بیماران نیز جان خود را از دست دادند.
پاکستانیها هفتم اسفند ۹۹ یکسالگی شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور را سپری کردند. از آن زمان تا امروز ۷۹۰ هزار و ۱۶ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۱۷ هزار نفر از بیماران کرونایی نیز جان باختهاند.