سنندج- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان با اشاره به از رشد ۱۰۰ درصدی مقابله با آفت سن مادر در مزارع گندم استان گفت: امسال بیش از ۱۰۸ هزار هکتار از گندمزارهای استان علیه آفت سن مادر سمپاشی شد.

فریدون حامدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه گندم مهم‌ترین زراعت استان است، اظهار داشت:  تولید این محصول استراتژیک نقش اساسی در اقتصاد استان ایفا می کند بنابراین حفظ آن از برنامه‌های اصلی مدیریت حفظ نبابات این سازمان است.

وی اضافه کرد: با تلاش شبانه‌روزی و همه جانبه همکاران جهاد کشاورزی در قالب شبکه‌های مراقبت و استقبال زارعین استان، علیرغم محدودیت های کرونایی و مشکلات ناشی از افزایش هزینه های تهیه سم و سمپاشی، با اطلاع رسانی جامع و بسیج همه امکانات اقدامات مطلوبی در راستای مقابله با آفت سن مادر انجام شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان افزود: تاکنون ۱۰۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از گندم‌زارهای استان علیه آفت سن مادر سمپاشی شده و این آمار نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد داشته است.

حامدی با اشاره به اینکه در مناطق مرتفع استان تا زمان تخم ریزی این آفت سم پاشی و مبارزه ادامه خواهد داشت، گفت: کمبود و مشکلی از لحاظ تامین سموم شیمیایی مورد نیاز برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها مختلف گیاهان در استان وجود ندارد.

وی حذف علف های هرز پهن برگ و نازک برگ مزارع غلات استان را از دیگر برنامه‌های مهم مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خواند و یادآور شد: سمپاشی برای کنترل علف‌های هرز به طور متوسط چهار میلیون ریال هزینه می‌برد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان افزود: زارعان استان تا چهارمین روز از اریبهشت ماه سال جاری، برای حذف این رقیب مزاحم، سطحی معادل ۹۶ هزار و ۲۰۰ هکتار را سمپاشی کردند.

حامدی اظهار داشت: میزان سطحی که مبارزه با علف هرز در آن انجام شده طی سال جاری نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۲۷ درصد رشد داشته است.

کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.