بهرام سرمست روز شنبه در پایان جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا که به صورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس گزارش ارائه شده وضعیت بیماری کرونا در ۲۵ استان همچنان رو به افزایش است.
وی افزود: این بیماری در هفت استان بسیار شدید و در ۱۸ استان از جمله قم به نسبت شدید است و بقیه استانها نیز کم و بیش در حال عبور از پیک چهارم هستند.
استاندار قم با اشاره به وجود ویروس جهش یافته هندی که نظام سلامت این کشور را به چالش کشیده است و احتمال ورود آن از مرزهای شرقی، خاطرنشان کرد: مقرر شد یک تدابیر سختگیرانه برای مرزهای شرقی کشور اندیشیده شود و قرارگاه عملیاتی کرونا نیز تصمیم گیری کند و در استانهای مختلف نیز باید این آمادگی وجود داشته باشد که به موج جدیدی برنخوریم و در این رابطه نظارتها و مراقبتها تشدید خواهد شد.
سرمست همچنین با اشاره به تاکید رئیس جمهوری به اولویت داشتن تسریع در فرایند خرید و تولید واکسن کرونا گفت: در قم نیز این موضوع با مراقبت و نظارت جدی در حال انجام است امیدواریم با تامین واکسن، گروههای هدف مورد واکسیناسیون قرار بگیرند و زمان آن نیز به خرید به صورت انبوه و همچنین تحقق تولید داخل بستگی دارد.
وی با اشاره به پابرجا بودن محدودیتهای مربوط به شهرهای قرمز و نارنجی یادآور شد: این محدودیتها تا هفته آینده نیز تمدید شد و در ارتباط با لیالی قدر هم مقرر شد که این مراسم به مدت ۲ ساعت و با رعایت مسائل بهداشتی در فضای باز برگزار شود.
استاندار قم در ادامه افزود: محدودیتهای تردد در شبهای قدر به منظور رفت و آمد نمازگزاران و برگزارکنندگان مراسم برطرف خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا نماز عید فطر نیز با تعداد محدودی از افراد اقامه میشود.
قم از روز هجدهم فروردینماه در نقشه رنگ بندی کرونایی کشور به حالت قرمز درآمده است و دست اندرکاران به احتمال افزایش موارد ابتلا و فوتی در صورت توجه نکردن کافی شهروندان به محدودیت ها، پروتکلها و توصیههای بهداشتی ابراز نگرانی میکنند.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. «کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است. شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.