به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز شنبه در جلسه ستاد مقابله و پیشگیری از کرونا اظهار داشت: وقتی پای سلامت مردم در میان باشد، با هیچکس تعارف نداریم و مدیرانی که سرخود و بدون توجه به مصوبات ستاد کرونا عمل میکنند، باید برکنار شوند.
وی اضافه کرد: دستورالعمل ستاد کرونا برای ادارات و دستگاههای اجرایی یک امر واضح، روشن و شفاف است و تاکنون گزارش عدم رعایت به استانداری اعلام نشده است.
استاندار کردستان افزود: وقتی حضور یک سوم کارمندان در ادارات مصوب شده است، همه مدیران باید ملزم به اجرای آن باشند و اینکه اصناف و مشاغل در مضیقه باشند ولی ادارات به این مصوبه عمل نکنند و یا ساعات حضور کارمندان را تقلیل ندهند، بیمعنا است.
وی یادآور شد: اگرچه شیب کرونا در بسیاری از شهرستانهای استان نزولی شده است، اما خبر ناگوار این روزها، احتمال ورود ویروس جهش یافته هندی از مرزهای شرقی به کشورمان است که میتواند بحران جدی را متوجه کشور کند.
استاندار کردستان با اشاره به تمدید یک هفتهای تعطیلی اصناف و اعمال محدودیتهای ویژه کرونا، تاکید کرد: دولت راضی به ممنوع شدن درآمد، تفریح، شادی و مراسمهای مذهبی نیست اما در شرایط کنونی یا باید سلامت مردم را بپذیریم یا اینکه محدودیتها کاملا برداشته شود که برای برای جان و سلامت مردم خطرناک است.
مرادنیا همکاری مردم را خوب دانست و بر لزوم نظارت بیشتر بر عملکرد بانکها، مطب پزشکان و باشگاههای ورزشی تاکید کرد و افزود: متوسط رعایت دستورالعملهای بهداشتی در استان ۵۸ درصد است که عدد مناسبی نیست و باید به سمتی برویم که این شاخص به حداکثر خود برسد.
وی از مدیران خواست تا مصوبات را تفسیر نکنند و به هرآنچه که بصورت واضح و شفاف مصوب شده، عمل کنند و اظهار داشت: عملکرد دوگانه در این زمینه قابل قبول نیست.
مرادنیا به مراسمهای مذهبی ویژه ماه رمضان هم اشاره و یادآور شد: نماز عید سعید فطر و مراسم شب قدر باید در فضای باز و با جمعیت محدود برگزار شود و هر مراسمی غیر از این در فضای بسته نباید باشد.
استاندار کردستان گفت: همه ما مسلمان هستیم و در شرایط کنونی ائمه جمعه و جماعت باید الگو و سرمشقی برای دیگر مردم در زمینه رعایت دستورالعملهای بهداشتی باشند چرا که وقتی کسب و کار مردم تعطیل است، باز بودن مساجد برای آنان قابل قبول نخواهد بود.
مرادنیا از شهرداری سنندج هم خواست تا با توجه به ازدحام جمعیت در پارک کودک، پارک جنگلی آبیدر را بازگشایی کند تا بار جمعیت کاهش یابد.
وی از تدوین بسته حمایتی دولت برای اصناف، تجار و مردم خبر داد و گفت: جزییات این طرح هفته آینده اعلام می شود.
ورود اتباع عراقی از مرز باشماق محدودتر شود
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت شهرستانهای سروآباد زرد، مریوان و دهگلان نارنجی و دیگر شهرستانهای استان قرمز هستند.
فرزین رضاعی با بیان اینکه نگرانی اصلی دانشگاه علوم پزشکی درباره بیجار بود، افزود: در همین موج چهارم ۱۰ تخت به ظرفیت بیمارستان این شهر اضافه شد و آماده بودیم تا اگر تعداد بیمار از حد گذشت، با اتوبوس آمبولانس، بیماران را به دیگر شهرستانها منتقل کنیم که خوشبختانه کنترل شد.
وی تاکید کرد: بیشترین نگرانی حال حاضر در مورد مریوان و سنندج است که با تمهیدات انجام شده در سنندج، ۴۰ نفر در بیمارستان تامین اجتماعی بستری هستند و اگر روند افزایشی بستری متوقف نشود از بیمارستان ارتش استفاده می کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در همین مدت ۲ اکسیژن ساز برای سنندج و سقز اضافه شده است که مراحل پایانی نصب را سپری می کند.
وی با بیان اینکه درصدد هستیم تا تنها بیمارستان توحید مرکز بیماران تنفسی بماند، افزود: سعی می کنیم تا عملهای جراحی غیراورژانسی در بیمارستان کوثر از سر گرفته شود.
رضاعی با اشاره به استفاده بسیاری از استانهای کشور از بیمارستانهای خصوصی، گفت: بررسی کاملی برای این وضع در کردستان هم در دست انجام است تا اگر نیاز بود از ظرفیت این بخش هم استفاده شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به ورودی زیاد از مرز باشماق مریوان اشاره و اضافه کرد: تنها در ۲ روز اخیز ۱۰۰ مسافر از عراق وارد ایران شدهاند که باید تردد موارد دارای مجوز و استثناها هم محدودتر شود.
رضاعی وضعیت مریوان را کاملا شکننده و افزایشی اعلام کرد و اظهار داشت: شمار بستریهای مریوان در سه روز گذشته سه برابر شده و اگر موجی همانند سقز را در این شهرستان داشته باشیم، گرفتار میشویم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: همکاری خوب اصناف را در محدودیتهای اخیر شاهد بودیم ولی سالنهای ورزشی خصوصی همکاری مطلوبی نداشته اند.
در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز شنبه ۴ اردیبهشت، ۲۵۷ بیمار جدید در کردستان شناسایی و ۹ نفر هم جان خود را از دست دادند تا شمار قربانیان کرونا در این استان از اسفند ۱۳۹۸ تا ظهر امروز به یکهزار و ۲۰۲ نفر برسد.
در حال حاضر ۶۷۵ بیمار در مراکز درمانی کردستان بستری و ۷۸ بیمار هم تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.