کیکاووس سعیدی روز یکشنبه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا درباره جزییات پاداش مدال آوران المپیک توکیو گفت: پاداش پای سکو به صورت ارزی به مدال آوران اعطاء میشود که برای طلا ۱۰ هزار، نقره پنج هزار و برنز سه هزار و ۵۰۰ دلار است و در مقایسه با ریو به دلیل افزایش نرخ ارز این رقم ارزش بیشتر دارد. هرچند میزان ارز یکی است اما به دلیل افزایش چندبرابری نرخ ارز برای ورزشکاران ارزش افزوده بیشتری خواهد داشت. این به پیشنهاد سرپرست کاروان و ر ییس نظارت برتیم های ملی بود که در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک به تصویب رسید.
وی در پاسخ به اینکه آیا برای رتبههای سوم به بعد به ویژه در بخش زنان استثناهایی قایل میشوید؟ توضیح میدهد: آنچه در هیات اجرایی تصویب شده برای پاداش پای سکو است و درباره سایر رتبهها صحبتی مطرح نشده است. البته در گذشته استثناهایی داشتیم که در المپیک ریو به کیمیا علیزاده که نخستین مدال المپیک زنان ایران را کسب کرده بود معادل طلا پاداش پای سکو داده شد.
سخنگوی کمیته ملی المپیک گفت: هنوز کارهای زیادی هست که باید انجام داد و هنوز استثناها بررسی نشده است.
پیش بینی ارز یک میلیون دلاری برای المپیک
سعیدی درباره اینکه برای پاداش مدال آوران چقدر ارز پیش بینی شده است است میگوید: فقط پاداشها براساس مدالهاست و نگرانی برای هزینههای ارزی وجود نداد. اما ۲.۵ میلیون ارز برای ۶ رویداد در سال ۱۴۰۰ و برای المپیک رقم یک میلیون دلار پیش بینی شده است.
وی درباره افزایش بودجه کمیته ملی المپیک در ۱۴۰۰ گفت: با کمک دولت و سازمان برنامه بودجه و مجلس توجه خوبی روی بودجه ورزش صورت گرفت و بودجه ما هم در مقایسه با ادوار گذشته افزایش چشمگیری داشت. بودجه امسال ۱۶۶ میلیارد تومان است که تصویب شد اما هنوز ابلاغ رسمی صورت نگرفت. بر این اساس ۵۰ میلیارد تومان از این اعتبارات برای فدراسیون های ورزشی، ۸۰ میلیارد تومان برای اعزام کاروان به ۶ رویداد پیش بینی شده است و چندی پیش هم ۵۰ درصد بودجه فدراسیون ها به حساب آنها واریز شد که بیشترین آنها به فدراسیون کشتی که ۲ میلیارد تومان است تخصیص داده شد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره نحوه تخصیص بودجه براساس شاخصبندی گفت: سقف شاخصبندی هزار امتیاز است که کشتی هزار امتیاز کسب کرده و بودجه امسال این فدراسیون چهار میلیارد تومان در طول یکسال است.. البته بودجه تخصیصی سال ۹۹ به فدراسیونها ۳۰ میلیارد تومان بوده که امسال این رقم به ۵۰ میلیارد تومان حدود ۲ برابر افزایش یافته است.
تنها کشتی حداکثر سقف امتیاز شاخص بندی را کسب کرد
سعیدی درباره اینکه به غیر از کشتی کدام فدراسیونها حداکثر شاخصها را دارند گفت: رشتههایی که در ادوار گذشته مدال داشتند مانند وزنه برداری، تکواندو، دوومیدانی، کاراته، شمشیربازی و تیراندازی. البته تنها کشتی حداکثر سقف شاخص بندی بودجه را کسب کرده است.
وی ادامه می دهد: با شاخص بندی بودجهای فدراسیونها برای نخستین بار طی امسال نظام چانهزنی حذف شد و شاخص بندی و متوازن سازی جازیگزین آن شد.
سخنگوی کمیته ملی المپیک در این شاخصها می گوید: شاخصها هفت محور دارد که سابقه کسب مدال و کسب سهمیه در المپیک، برگزاری رویدادها و استفاده از ظرفیت زنان از جمله هفت محورهای شاخص بندی است.
کمک خارج از سقف اعتبارات به شرایط فدارسیون ها و کمیته فنی بازیٰها بستگی دارد
سعیدی درباره اینکه آیا امسال علاوه بر بودجه تخصیصی به فدراسیونها آیا خارج از سقف اعتبارات کمکی خواهد شد؟ توضیح داد: تمام ارقامی که به فدراسیونها پرداخت شد شفاف اعلام کردیم و خارج از سقف هم ۲۰ میلیارد تومان به قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی، حقوق مربیان و رزشکاران در سال گذشته کمک شده و امسال رقمی را مشخص نکردیم و بستگی به شرایط هر فدراسیون و کمیته فنی بازیها دارد.
وی به حمایتهای این نهاد ورزشی از کشتی پرداخت و گفت: کشتی ورزش اول ماست چه از نظر مدال و سابقه بیشترین سهم را در المپیک داشته است. ما از این رشته محبوب ملی همیشه حمایت کردیم و خواهیم کرد. نیازهای جامعه ورزش فراتر از اعداد است و ما براساس داشتهها اعلام میکنیم.