تهران –  دولت جو بایدن که بنابر گزارش ها اکنون با مازاد واکسن کرونا مواجه است، به درخواست های جهانی برای توزیع آن با احتیاط پاسخ می دهد و این وضعیت رییس جمهوری آمریکا را در معرض آزمونی جهانی در این زمینه قرار داده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس در این زمینه گزارش داد: بایدن که حدود یکصد روز است از ریاست جمهوری وی می گذرد، به درخواست های جهانی برای انتقال واکسن های اضافی از کشورش با احتیاط پاسخ می دهد و حتی  برخی ناظران نگرانی از آن دارند که دولت آمریکا دادن واکسن های اضافی خود را مرتبط به اقدامات سیاسی کشورهای درخواست کننده کند.

یک چهارم آمریکایی ها بطور کامل واکسینه شدند

بنابراین گزارش هم اکنون یک چهارم جمعیت آمریکا یعنی حدود ۹۰ میلیون نفر بطور کامل در برابر بیماری کووید-۱۹ واکسینه شده اند و در برخی از ایالت های آمریکا قصد ندارند تا واکسن های مازاد را به دولت فدرال بازگردانند.

۳۶میلیون دُز واکسن در برابر  ۱.۳میلیارد جمعیت قاره آفریقا

آسوشیتدپرس در ادامه گزارش داد: آمریکا بیش از ۲۰۰ میلیون دُز واکسن را برای شهروندان خود توزیع کرده و تاکنون یک چهارم جمعیت این کشور بطور کامل واکسینه شده اند. این درحالی است که  اختلاف توزیع واکسن کرونا در مقایسه با آمریکا در سطح جهان بسیار فاحش است.

این خبرگزاری آمریکایی افزود: برای قاره آفریقا که جمعیتی حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر است تنها ۳۶میلیون دُز واکسن وجود دارد.

هندوراس با ۱۰ میلیون جمعیت تنها ۵۹ هزار واکسن

این گزارش می افزاید: درهمین حال کشور هندوراس واقع در آمریکای جنوبی با جمعیتی ۱۰ میلیون نفری تنها ۵۹ هزار دُز واکسن کرونا دراختیار دارد.

آزمونی برای بایدن

آسوشیتدپرس نوشت: اکنون با توجه به اختلاف فاحش جمعیت کشورها در مقابل داشتن ویروس کرونا، درخواست های جهانی برای انتقال و توزیع واکسن های مازاد موجود در آمریکا رو به افزایش است و این مساله برای جو بایدن که پس از گذشت یکصدروز از ریاست جمهوری وی تلاش دارد تا این کشور را باردیگر در مسیر رهبری جهان قرار دهد و به دیگران نشان دهد که شریکی قابل اتکا است، آزمونی زودهنگام در عرصه جهانی برای وی به شمار می رود.

این رسانه آمریکایی افزود: اما این درحالی است که بایدن که از ماه ژانویه وارد کاخ سفید شده است، حال به درخواست های جهانی با احتیاط پاسخ می دهد.

مرتبط کردن واکسن کرونا به اقدامات سیاسی

آسوشیتدپرس نوشت: درحالی که کاخ سفید از این آگاه است که  جهان نظاره گر اقدام آنها است،  اکنون بیم آن می رود که توزیع و انتقال واکسن های مازاد آمریکا به سایر کشورهای درخواست کننده به اقدامات سیاسی طرف مقابل مرتبط شود .

این گزارش حاکی است: بطور مثال ماه گذشته میلادی آمریکا اقدام به ارسال ۴ میلیون واکسن کرونا به کانادا و مکزیک کرد و رئیس جمهوری آمریکا گفت که  کشورهای آمریکایی مرکزی نیز ممکن است از کمک های آمریکا دراین مورد بهره مند شوند، اما وی هیچ اشاره ای به جزئیات آن نکرد.

آسوشیتدپرس افزود: واشنگتن در قبال اقدام سیاسی مکزیک در محدود ساختن مهاجران غیر قانونی به مرزهای آمریکا، روز بعد از این اقدام دو میلیون و ۷۰۰ هزار واکسن کرونا از نوع «آسترازنکا» به مکزیک ارسال کرد.

ارتش آمریکا واکسن کرونا مازاد در اختیار دارد

شبکه خبری سی ان ان نیز درگزارشی عنوان کرد: درحالی که زدن واکسن کرونا برای تمامی نیروهای نظامی و بستگان آنها فراهم و قابل دسترس بوده اما اکنون در برخی از پایگاه های ارتش به دلیل کاهش متقاضیان ، با مازاد این واکسن مواجه اند.

این رسانه تصویری آمریکایی افزود: بطور کل نظامیان آمریکایی جمعیتی نسبتا جوان و سالم تر داشته و این عده برای دریافت واکسن کرونا تعلل می کنند.

سی ان ان گزارش داد: در یکی از پایگاه های نظامی آمریکا که ۴۰ هزار نظامی فعال دارد و مراکزی برای تزریق واکسن دراین پایگاه احداث شده اما گفته می شود که نیمی از این نفرات تمایلی به زدن واکسن بوده اند.

 ژنرال «رونالد پلیس»  مدیر «آژانس بهداشت دفاعی» آمریکا دراین باره به سی ان ان گفت: یکی از دلایل مازاد واکسن کرونا در برخی از پایگاههای آمریکا به عواملی بستگی دارد، مانند عدم تمایل پرسنل نظامی به  دریافت واکسن و یا اینکه تمایلی به دریافت مرحله دوم واکسن کرونای «فایزر» و یا «مدرنا» را ندارند.

هم اکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا درجهان از مرز ۱۴۷ میلیون نفر عبور کرده که از این تعداد نیز بیش از سه میلیون و ۱۰۰هزار نفر جان باخته اند.

آمریکا درحالی که واکسیناسیون سراسری کرونا را در کشور به اجرا گذارده اما با داشتن بیش از ۳۲میلیون و ۷۰۰ هزار مبتلا و ۵۸۵ هزارجان باخته همچنان کانون شماره یک شیوع کووید-۱۹ در جهان به شمار می رود.

۱۳۰۲**