به گزارش ایرنا، مجلس کویت در دوره گذشته (پانزدهم) تنها یک نماینده زن داشت، اما در شانزدهمین دوره انتخابات آن که ۱۵ آذر سال گذشته برگزار شد، نتایج شگفت انگیزی در آن رقم خورد و عدم راهیابی تنها زن عضو مجلس از جمله این شگفتیها بود.
این برای نخستین بار بود که هیچیک از زنان داوطلب نتوانستند به نهاد قانونگذاری کویت راه یابند و مجلس این کشور نماینده زن نداشته است.
در این انتخابات ۳۲۴ نفر از جمله ۲۹ زن از ۵ حوزه انتخابیه برای کسب ۵۰ کرسی مجلس رقابت کردند. نیروهای مخالف دولت در انتخابات این دوره نیز مانند دوره پیشین که در ۲۰۱۶ برگزار شد، حضور گسترده و پررنگ داشتند.
بر اساس قانون انتخابات کویت، انتخابات مجلس این کشور در پنج حوزه انتخابیه برگزار میشود که انتخابات شانزدهمین دوره در حوزه پنجم به میان دورهای کشیده شد.
هر حوزه ۱۰ کرسی در مجلس دارد و اعضای کابینه شامل نخست وزیر هم اعضای غیر منتخب مجلس هستند، اما نباید تعدادشان از یک سوم نمایندگان مجلس بیشتر شود.
کویت تنها کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس است که مجلس برگزیده دارد و زنان نیز از سال ۲۰۰۹ اجازه شرکت در انتخابات دارند، آنها هم میتوانند نامزد انتخابات شوند و هم به نامزدهای نمایندگی رای دهند.
اداره امور انتخابات کویت دیروز (شنبه) پایان مهلت نامنویسی از نامزدها در حوزه انتخابیه پنجم را اعلام کرد و افزود: برای انتخابات میان دورهای مجلس در این حوزه انتخابیه ۳۵ نفر از جمله ۲ زن نامنویسی کردند.
در این پیوند، سرهنگ «صلاح الشطی» مدیر کل امور حقوقی وزارت کشور کویت گفت: برای انتخابات میان دورهای در حوزه پنجم که ۲۲ ماه می (اول خرداد) برگزار خواهد شد، ۳۵ داوطلب از جمله ۲ زن برای رقابت جهت کسب یک کرسی باقی مانده در این حوزه انتخابیه، ثبت نام کردهاند.
وی اضافه کرد: برای بررسی صلاحیت نامزدها کمیتهای تشکیل شده است و گزارش نهایی خود را ظرف چند روز آینده به وزیر کشور ارائه میکند.
مدیر کل حقوقی وزارت کشور کویت افزود: داوطلبنان ثبت نام شده که قصد انصراف داشته باشند، تا هفت روز قبل از روز برگزاری انتخابات مهلت دارند با مراجعه به ایستگاه پلیس «العدان» انصراف خود را اعلام کنند.
نامنویسی در داوطلبان انتخابات میان دورهای مجلس کویت در حوزه انتخابیه پنجم از پنجشنبه هفته گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز شده بود. مجلس کویت ۵۰ کرسی دارد و شانزدهمین دوره انتخابات آن ۱۵ آذر سال گذشته برگزار شد که در نتیجه آن ۶۰ درصد کرسیها تغییر کرد و ۳۱ نماینده برای نخستین بار به مجلس راه یافتند.
انتخابات این دوره غافلگیر کننده بود و نمایندگان حامی و نزدیک به دولت نتوانستند، موفقیتی در کسب آرا شهروندان داشته باشند و سرانجام تن به شکستی سخت دادند. با اعلام نتایج، محرز شد که ۲۲ نماینده کنونی از ورود به مجلس بازماندهاند و دولت نیز ناچار به استعفا شد.
در این میان ۵ نماینده شیعه نیز به مجلس ملی کویت راه یافتهاند که نشان دهنده کاهش شدید کرسیهای آنان در مقایسه با دوره قبل است. «جنبش مشروطه اسلامی» (حدس) به عنوان شاخه سیاسی گروه «اخوان المسلمینم در کویت هم ۳ کرسی به دست آورد ضمن اینکه سلفیهای این کشور نیز ۴ کرسی کسب کردند.
شگفتی دیگر این انتخابات آن بود که تنها زن عضو مجلس ملی کویت از راهیابی به مجلس بازماند تا برای نخستین بار مجلس این کشور نماینده زن نداشته باشد. اکنون با توجه به اینکه ۲ زن در حوزه انتخابیه مجلس ثبت نام کردهاند باید منتظر ماند که آنها میتوانند تنها کرسی خود را بار دیگر به دست آورند و در نهاد قانونگذاری کویت نماینده داشته باشند.
مجلس ملی کویت افزون بر قانونگذاری، مسوولیت نظارت بر عملکرد دولت را نیز بر عهده دارد، با وجود این تصمیمگیری نهایی در مسائل مهم بر عهده امیر است و وی میتواند مجلس را هم منحل کند.