دکتر جواد باذلی روز یکشنبه در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای گناباد افزود: تعداد تست های مثبت کرونا از ابتدای شیوع این ویروس در شهرستان های گناباد و بجستان در مجموع هشت هزار و ۹۱۴ مورد بود که ۳۱۹ مورد آن مربوط به یک هفته قبل بود.
وی ادامه داد: به طور معمول روزانه ۵۰ تا ۵۵ تست مثبت بیماری کووید ۱۹ در شهرستان های گناباد و بجستان ثبت می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: ۴۵ نفر بیمار با تست مثبت کرونا در یک هفته گذشته در بیمارستان علامه بهلول گنابادی بستری شدند و ۲۵۶ تن به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.
وی گفت: از مجموع ۱۵ هزار و ۹۳۷ مورد تست بیماری کووید ۱۹ از ابتدای شیوع ویروس کرونا در این شهرستانها گرفته شده، ۵۴۸ مورد در هفته گذشته انجام شده و این حاکی از افزایش روند صعودی موارد بستری و ابتلای به این بیماری است.
دکتر باذلی گفت: میانگین فوت نسبت به ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در سطح کشور ۲.۹ درصد است که این میزان در گناباد و بجستان بیشتر از این میزان و ۳.۱ درصد است و علت اصلی آن بالا بودن میانگین سنی جمعیت در این شهرستانها است.
وی اظهار داشت: تاکنون سه هزار و ۳۸۰ دوز واکسن توسط دانشگاه علوم پزشکی گناباد برای تزریق به گروههای هدف و دارای اولویت در شهرستانهای گناباد و بجستان دریافت شده که از این تعداد هزار و ۱۸۱ مورد در نوبت نخست و ۲۳۲ دوز در نوبت دوم تزریق شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: از این میزان تزریق حدود هزار و ۷۰۰ دوز واکسن کرونا از نوع آسترازنکا مختص اولویت نخست گروههای هدف شامل اعضای کادر بهداشت و درمان که در دوره قبلی واکسن دریافت نکرده بودند، پاکبانها، افراد مسن و دارای بیماری زمینه ای چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد و تا دوشنبه هفته جاری انجام و بعد از آن اولویت دوم گروههای هدف آغاز می شود.
وی اظهار داشت: واکسن های کرونا که در سطح کشور و به تبع آن گناباد و بجستان تزریق می شود مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و داروی کشور و سازمان بهداشت جهانی است.
وی با ابراز نگرانی از کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و مسائل پیشگیرانه بین مردم به حدود ۶۰ درصد و افزایش دورهمی های خانوادگی، علیرغم شیوع موج چهارم کرونا در شهرستانهای گناباد و بجستان، خواستار افزایش احساس مسوولیت عمومی نسبت به رعایت مسائل پیشگیرانه شد.
دکتر باذلی در خصوص شیوع نوع جهش یافته هندی کرونا در کنار گونه انگلیسی گفت: نوع هندی به شدت مسری تر و دارای مرگ و میر بالاتری حتی نسبت به نوع انگلیسی است و به دلیل قرار داشتن استان خراسان رضوی در شرق کشور و نزدیک استانها و مناطق هم مرز با کشورهای پاکستان و هندوستان، دغدغه ها و نگرانی ها افزایش یافته است.
فرماندار گناباد هم با انتقاد از دریافت وجه نقد در برخی داروخانه ها و مطبهای پزشکان گفت: این مساله مغایر اصول پروتکهای بهداشتی است و باید مسوولان و دست اندرکاران ذیربط نظارت بیشتری نسبت به این مساله داشته باشند.
حامد قربانی با اشاره به مشکلات برخی کسبه واحدهای صنفی دو، سه و چهار به دلیل تعطیلی این واحدها در شرایط محدودیت های کرونایی و درخواست آنها برای تجدید نظر در این مساله گفت: ما تابع سیاستهای اعلامی ستاد ملی کرونا هستیم و ستادهای استانی و شهرستانی تنها مجری این برنامه ها هستند و هر گونه اقدام باید با هماهنگی ستاد ملی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ۶۵ درصد واحدهای صنفی گناباد در دسته یک شغلی قرار دارند و شامل محدودیتهای کرونایی نمی شوند و تعطیل نیستند، باید نظارتها بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در این صنوف افزایش یابد.
هماینک ۳۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان علامه بهلول گنابادی بستری هستند و تاکنون ۲۸۵ نفر در شهرستان های گناباد و بجستان با تست مثبت کرونا جان خود را از دست دادهاند.
شهرستان گناباد از ۲ هفته پیش از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز و به تازگی وضعیت قرمز تیره قرار گرفته است.
سه بخش با گنجایش ۱۷۰ تخت و یک بخش مراقبت ویژه در بیمارستان علامه بهلول گنابادی برای درمان بیماران کرونایی فعال است.
بیمارستان دوم تخصصی درمان بیماران کرونایی در گناباد نیز که با گنجایش ۶۰ دستگاه تخت، دهه فجر پارسال در شهر بیدخت این شهرستان به بهرهبرداری رسید هماینک پذیرای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.