به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از رادیو فرانسه، در حالی که موج دوم مرگبار کرونا هند را درنوردیده، دولت این کشور برای افزایش تولیدات واکسن کرونا از ایالات متحده درخواست کمک کرد اما دولت بایدن به رغم فشارهای طاقت فرسا بر نظام بهداشتی هند، از لغو ممنوعیت و محدودیت های ملزومات حیاتی پزشکی امتناع کرد.
این رسانه فرانسوی افزود: این درحالی است که چین، رقیب آمریکا امروز کمک های خود را در مقابله با بحران شیوع کرونا به هند ارائه کرده است.
رادیو فرانسه یادآور شد: جمله «اول آمریکا» را نه فقط دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده از آن دم می زد، بلکه جو بایدن، جانشین وی نیز آن را بارها تکرار کرده است؛ این در حالی است رئیس موسسه سرم هند (بزرگترین شرکت تولیدکننده واکسن) دو هفته گذشته از بایدن درخواست لغو محدودیت مواد تشکیل دهنده واکسن کرونا را کرد اما او این درخواست را رد کرد.
این رسانه فرانسوی تصریح کرد: همچنین اتاق های بازرگانی ایالات متحده خواستار ارسال واکسن کرونا به هند شده اما باز هم بایدن این درخواست را رد کرد.
در این راستا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ایالات متحده ابتدا باید به نیازهای مردم خود پاسخ دهد.
هند داروی هیدروکسی کلروکین را به آمریکا ارسال کرده بود
رادیو فرانسه در ادامه نوشت: امتناع بایدن از درخواست لغو تحریم ها بسیاری از هندی ها را در شوک و حیرت فرو برد.
این رسانه فرانسوی به نقل از روزنامه هندی «فرست پست» نوشت: هند دوزهای زیادی از داروی هیدروکسی کلروکین را در اوج بحبوحه بحران شیوع کرونا به ایالات متحده ارسال کرده بود.
آشیش جها، متخصص بهداشت عمومی هند و آمریکایی در توئیت خاطرنشان کرد که واشنگتن ۴۰ میلیون دوز واکسن آسترازنکا/ AstraZeneca مازاد در اختیار داشت.
رادیو فرانسه در پایان نوشت: در همین حال کشورهایی مانند استرالیا، فرانسه، چین و پاکستان برای کمک به هند برای مقابله با بیماری همه گیر کووید-۱۹ اعلام آمادگی کرده اند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این زمینه گزارش داد: بایدن که حدود یکصد روز است از ریاست جمهوری وی می گذرد، به درخواست های جهانی برای انتقال واکسن های اضافی از کشورش با احتیاط پاسخ می دهد و حتی برخی ناظران نگرانی از آن دارند که دولت آمریکا دادن واکسن های اضافی خود را مرتبط به اقدامات سیاسی کشورهای درخواست کننده کند.
از آغاز بحران شیوع کرونا تاکنون، هند با بیش از ۱۶ میلیون مورد ابتلا به کووید-۱۹ و بیش از ۱۹۲ هزار جان باخته ناشی از آن، در رتبه دوم جهان قرار دارد.