جیرفت - ایرنا - عزم جدی مسئولان محلی و کشوری برای رفع مشکل جاده جیرفت - بلوک - فاریاب سبب شد تا جاده مرگ از اذهان کم کم زدوده و جاده امید و زندگی جایگزین شود.

به گزارش ایرنا ، محور ارتباطی جیرفت - بلوک - فاریاب در دهه ۱۳۶۰ با مشخصات راه فرعی درجه سه ساخته شده که یکی از شاهراه های حیاتی منطقه جنوب کرمان بوده چرا که این محور سبب ارتباط شهرستان جیرفت با شهرستان فاریاب و بخش اسماعیلی بوده از این رو از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این جاده به دلیل تصادفات زیاد جاده ای و مرگ و میر ناشی از این تصادفات به جاده مرگ مشهور شده لذا این تصادفات به دلیل ایمن نبودن این محور رخ داده از این رو این موضوع توسط جمعی از اصحاب رسانه به عنوان مطالبه مردمی در دستور کار قرار گرفت و استارت پیگیری این موضوع زده شد.

اداره کل راهداری جنوب کرمان به عنوان متولی این موضوع خدمات زیادی را در این جاده انجام داده ولی با توجه به کمبود اعتبارات، این محور در گذر زمان رشد متوازنی را نداشته از این رو ساخت یک جاده استاندارد در این محور مطالبه مردمی شده است.

به سراغ متولیان امر در  اداره کل راهداری جنوب کرمان رفتیم و معاون راهداری به خدمات انجام شده در این محور اشاره کرد و از صرف ۵۱ میلیارد تومان اعتبار در محور جیرفت - بلوک - فاریاب توسط این اداره کل طی چند سال اخیر خبر داد.

مجتبی رئیسی این میزان اعتبار را شامل تعریض، ایمن سازی، بهسازی و اجرای باند دوم محور جیرفت - بلوک - فاریاب دانست و گفت: عملیات بهسازی در ۳۰ درصد از طول این محور انجام شده است.

معاون راهداری اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب کرمان طول محور جیرفت - بلوک - فاریاب را ۱۱۰ کیلومتر برشمرد و گفت: این محور در دهه ۱۳۶۰ با مشخصات راه فرعی درجه سه ساخته شده است.

وی ادامه داد: طرح بهسازی، ارتقا و ایمن سازی این محور از چند سال گذشته در دستور کار است.

معاون اداره کل راهداری جنوب کرمان ارتقای محور جیرفت - بلوک - فاریاب را مطالبه بحق مردم دانست و گفت: از تمام توان مجموعه اداره کل برای ارتقای ایمنی این محور استفاده می کنیم.

وی با بیان اینکه عملیات تعریض ابنیه فنی و تعریض محور در طول ۲۰ کیلومتر دیگر از محور جیرفت - بلوک  - فاریاب انجام شده است، گفت: در صورت تامین اعتبار لازم بهسازی انجام و عرض این محور از  ۶ به ۱۰.۵متر ارتقا پیدا می کند.

با توضیحات اداره کل راهداری مشخص شد که این محور نیازمند اعتبارات ویژه برای ایمن سازی و ۲بانده شدن دارد لذا اصحاب رسانه با ایجاد اتوبوس مطالبه گری حساسیت زایی ابتدایی را در زمینه جاده مرگ انجام داده و در ادامه با پیگیری نماینده مردم منطقه در مجلس و فرماندار شهرستان مشکل به بالا منتقل شد.

با پیگیری های انجام شده استانداری کرمان برای ایمن سازی جاده مرگ ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برنامه ریزی کرد.

معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری کرمان در سی وششمین نشست کمیسیون مدیریت اجرایی ایمنی حمل ونقل(ایمنی راههای) استان از ایمن سازی ونصب علائم هشدار دهنده و آشکار سازی نقاط حادثه خیزمحورجیرفت فاریاب توسط راهداری جنوب باهمکاری پلیس راهور خبر داد.

همچنین ذبیح الله اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با پیگیری ها مستمر از طریق وزرات راه زمینه سفر معاون راهداری را فراهم کرد که در بازدید مشکلات محور از نزدیک بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در بازدید از جاده مرگ از پیش بینی تامین اعتبار لازم برای بهسازی و ایمن سازی محور جیرفت - بلوک - فاریاب خبر داد.

رضا اکبری بیان اینکه یکی از وظایف و فعالیت های مهمی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای رفع نقاط حادثه‌خیز در سطح کشور است، ایمن سازی و تعریض محور جیرفت_ بلوک _فاریاب در جیرفت را یکی از این طرح های مهم برشمرد.

وی اظهار داشت: بعد از انجام  اقدامات بهسازی و تعریض در این محور باید با یک برنامه مشخص کار آرام سازی در مناطق مسکونی این محور توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب استان کرمان انجام شود که بتوانیم ایمنی را در این محور افزایش دهیم.

پس از پایان سفر معاون راهداری کشور، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی هم از پیگیری جذب اعتبار احداث باند دوم محور جیرفت - بلوک - فاریاب از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور خبر داد.

 اعظمی گفت: برنامه ریزی برای رفع مشکل این محور با مشارکت متخصصان حوزه راه و راهداری انجام شد.

وی برنامه ریزی مشکلات فعلی محور جیرفت - بلوک - فاریاب را در سه فاز اعلام کرد و افزود: فاز نخست شامل زیرسازی و آماده کردن آسفالت است که تا خرداد ماه سال جاری تکمیل و هرچه سریع تر آسفالت می شود.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فاز دوم احداث باند دوم محور جیرفت به فاریاب شامل پل های نیمه تمام است و زمانبندی ۶ تا ۹ ماه برای رفع این مشکل توسط سازمان راهداری جنوب کرمان در نظر گرفته شده است.

وی به فاز سوم برنامه رفع مشکل محور جیرفت - بلوک - فاریاب اشاره کرد و این فار را شامل ۱۳ کیلومتر برشمرد و افزود: در این قسمت هیچ فعالیتی انجام نشده از این رو انجام فعالیت های عمرانی در این محور طبق زمانبندی تا پایان سال و بخشی در سال آینده انجام می شود.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد به پیگیری مشکل محور جیرفت - بلوک - فاریاب از طریق وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و از سفر معاون راهداری کشور به منطقه جنوب کرمان طی روز گذشته خبر داد.

وی افزود: معاون سازمان راهداری کشور از نزدیک نقطه به نقطه مناطق پرخطر محور جیرفت - بلوک - فاریاب را بازدید و دستورات لازم را صادر کرد.

اعظمی با اشاره به پیگیری مصوبات این سفر تا به نتیجه رسیدن هر فاز گفت: ایمن شدن این مسیر پرتردد خواسته بحق مردم است لذا پیگیر رفع این مشکل هستیم.

ساخت جاده استاندارد جیرفت - بلوک - فاریاب با انتقاد مردم و مطالبه گری اصحاب رسانه و حمایت مسئولان کلید خورد لذا امیدواریم هر چه سریعتر این محور به طور کامل ایمن سازی و ۲ بانده شود تا خواسته بحق مردم این منطقه اجابت شود.