«مصطفی رجبی مشهدی» روز یکشنبه در پیامی تصویری افزود: هیات وزیران ۲۰ مهرماه پارسال مصوب کرده بود صنایع بالای ۵ مگاوات بتوانند انرژی برق مورد نیاز خود را از طریق بازار بورس و معاملات دوجانبه خریداری کنند.
وی هدف این مصوبه را کاهش و به حداقل رساندن نقش دولت در تعیین قیمت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: به این ترتیب امکان رقابت فراهم خواهد شدو قیمت در بازار رقابتی شکل می گیرد.
معاون برنامه ریزی اقتصادی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران ادامه داد: درحال حاضر شرکت توانیر تنها خریدار انحصاری برق است که آن را با تعرفه های تکلیفی به صنایع واگذار می کند.
رجبی مشهدی گفت: اکنون و با این مصوبه صنایع بالای ۵ مگاوات در یک بازار رقابتی برق مورد نیاز خود را از بورس و یا قراردادهای دوجانبه خریداری خواهند کرد و این به نفع آنها است.
وی افزود: اجرای این مصوبه نیاز به فراهم شدن زیرساخت های موردنیاز داشت و از طرف دیگر شرکت ها و صنایع مشمول می بایست کد معاملاتی دریافت می کردند فرصت داده شده بود تا ابتدای اردیبهشت ماه این شرایط فراهم شود.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: درحال حاضر ۶۹۰ صنعت کشور که ۲۷درصد مصرف برق را به خود اختصاص می دهند مشمول این مصوبه شده که بخش عمده ای از آنها کد معاملاتی را گرفته و می توانند فعالیت خود را از امروز آغاز کرده و برق را از بورس یا معاملات دوجانبه خریداری کنند.
رجبی مشهدی ادامه داد: تعداد دیگری هم درحال پیگیری دریافت کد بورسی هستند تا معاملات خود را شروع کنند.
وی افزود: آن دسته از صنایع مشمول که تاکنون اقدامی برای دریافت کد معاملاتی نکرده اند باید به شرکت های برق مراجعه و طی یک قرارداد به آنها اجازه دهند از طرف این صنایع برق موردنیاز را از طریق بورس و معاملات دوجانبه خریداری کنند.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: به این ترتیب صنایع می توانند در یک بازار رقابتی برق خود را خریداری کرده و صنعت برق نیز در اسرع وقت به پول خود دست یافته و به این گونه امکان سرمایه گذاری جدید برای توسعه صنعت برق فراهم شده ضمن آنکه نقش دولت هم کاهش خواهد یافت.