«محمد فواز» عضو استان حلب در مجلس مردم سوریه امروز (دوشنبه ) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد که انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ مشخص شده انجام می شود زیرا سوریه از حاکمیت برخوردار است و تصمیم گیرنده ای مستقل به شمار می رود که به فشارهای خارجی تن نمی دهد و در برابر آنها تسلیم نمی شود.
انتخابات ریاست جمهوری سوریه قرار است در ماه ژوئن آینده برگزار شود. این دومین انتخابات در نوع خود از زمان جنگ تحمیلی شدید علیه سوریه و اولین انتخابات از سال ۲۰۱۴ میلادی است که در آن «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه با کسب ۸۸ درصد آرا به پیروزی رسید.
فواز با تشریح پیام های این انتخابات در دو سطح داخلی و خارجی گفت: جمهوری عربی سوریه کشوری نهادگرا است و به زمانبندی های مندرج در قانون اساسی احترام می گذارد و پیشتر این امر را در انتخابات شوراهای محلی و استانی، انتخابات پیشین ریاست جمهوری و انتخاب اعضای مجلس مردم ثابت کرد. همه این انتخابات در تاریخ مقرر خود مطابق زمانبندی مندرج در قانون اساسی برگزار شد. انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز از این قاعده مستثنی نیست و در تاریخ تعیین شده و مطابق زمانبندی های مندرج در قانون اساسی انجام خواهد شد. این بدان معناست که سوریه کشوری برخوردار از حاکمیت همراه با تصمیم گیری مستقل و نهادگرا است که در برابر فشارهای خارجی تسلیم نمی شود و به آنها تن نمی دهد.
وی درباره پیام این انتخابات در سایه مشکلات کنونی سوریه و اشغال مناطقی از خاک این کشور توسط عناصر تندرو و تروریستی نظیر هیئت تحریر الشام (جبهه النصره سابق) و همچنین اشغال مناطقی توسط ترکیه و قرار داشتن مناطق دیگری در شمال شرقی سوریه نظیر «الرقه و الحسکه و القامشلی» تحت سیطره گروه موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) گفت: دولت سوریه مشتاق است که هر شهروند سوری وظیفه قانونی و ملی خود را برای مشارکت در انتخاب رئیس جمهور کشورش از میان نامزدهایی که درخواست کاندیداتوری آنها قبول می شود، انجام دهد. بنابراین دولت سوریه تلاش می کند که صندوق های رای گیری را به هر منطقه ای - که در آنجا شهروندان می توانند بدون فشار گروههای جدایی طلب یا تروریستی رای دهند- برساند.
وی در پاسخ به این سوال که اوضاع برای کُردهای سوری با توجه به فشار روسیه برای موافقت با قرار دادن صندوق های رای گیری انتخابات ریاست جمهوری سوریه در مناطق آنها و فشار متقابل آمریکا در مخالفت با این خواسته روسیه چگونه خواهد بود؟ گفت: من صریحاً می گویم مواضع رهبران کُرد در قبال سوریه به عنوان میهن خودشان درست و مناسب نیست و بر اساس اجرای مقاصد و برنامه های آمریکایی و خارجی می باشد. درنتیجه، آنها به بار سنگینی برای کشور خود تبدیل شده اند و با زور به شهروندان کُرد سوری میهن پرست که مایل به شرکت در روند انتخابات هستند، فشار می آورند. امیدوارم که از رای دادن شهروندان کُرد سوری در مناطق تحت سیطره قسد جلوگیری نشود.
فواز در بخش دیگری از گفت وگوی خود با خبرنگار ایرنا به موضع اتحادیه عرب نسبت به سوریه و دعوت از دمشق برای بازگشت به این اتحادیه پس از پیروزی های دمشق ، تاکید کرد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به موضوعی ناپسند در نزد عموم مردم این کشور تبدیل شده است زیرا آنها از این اتحادیه و اقدامات آن علیه خود رنج بسیار دیده اند لذا اگر بنا به بازگشت باشد، این اتحادیه عرب است که باید به سمت سوریه بازگردد و دوباره از دمشق شروع کند؛ به این امید که شاید از یک سو با این کار برخی از کوتاهی ها و جانبداری هایش از گروههایی که نماینده مردم سوریه نیستند، بخشیده شود و از سوی دیگر، از دنباله روی کشورهایی که در جنگ علیه سوریه برای سرنگونی نظام این کشور – به عنوان تنها نظام عربی غیر وابسته و مستقل- شرکت داشتند، رهایی یابد.