به گزارش ایرنا، شوراهای اسلامی به عنوان یک نهاد مردمی فعالیت خود را از سال ۷۸ آغاز کردند و امسال و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بنا است اعضای جدید این شورا برای دوره ششم از سوی مردم انتخاب شوند.
شوراها طی پنج دوره گذشته با فراز و نشیبهای متعددی مواجه بوده و با کمک شهرداریها و حمایتهای دولتی، در حوزههای مختلف عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی گامهای مختلفی را برداشتهاند.
داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی پس از نام نویسی و بررسی سوابق و تایید صلاحیت از سوی هیاتهای اجرایی و نظارت، با بیان دیدگاه ها و برنامههای خود، خودشان را در معرض انتخاب شهروندان قرار میدهد تا برای یک دوره چهارساله بر صندلی نمایندگی شورای شهر تکیه زنند.
انتخابات شوراها تنها انتخاباتی در کشور است که شورای نگهبان بر آن نظارتی ندارد و این انتخابات با نظارت مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
بر اساس اصل ۱۰۰ قانون اساسی، شوراهای اسلامی شهر و روستا با هدف پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی شکل میگیرند و اعضای آن را مردم انتخاب میکنند.
با توجه به نقش نظارتی شوراها در قبال شهرداریها و تصویب برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت مدیریت شهری و نظارت بر حسن اجرای آنها از سوی اعضای شورای شهر، حضور افراد دارای تخصص و صلاحیت در شوراها کمک بسیاری به موفقیت برنامهها و اهداف پیش رو برای عمران و آبادانی شهرها و روستاها میکند.
از نگاه شهرداران استان فارس، حضور افراد متخصص، کارآمد، متعهد و دلسوز در عرصه مدیریت شهری میتواند روند توسعه پایدار در شهرها را شتاب بخشد و این مهم با حضور افرادی با تخصصهای مرتبط با حوزههای مختلف شهری که توسط شهروندان انتخاب میشوند رقم خواهد خورد.
تصمیم شورائیان، ریل گذاری در مسیر حرکت قطار توسعه شهری
شهردار منطقه هفت شیراز، با اشاره به اینکه مصوبات شورها برای شهرداریها نقش قانون دارد گفت: بر این اساس، تصمیم شوراها در ریل گذاری مسیر حرکت قطار توسعه شهری بسیار حائز اهمیت است.
سعید معصومی افزود: تصمیم گیری شوراها در جهت توسعه شهری به عنوان پارلمانهای محلی بسیار حائز اهمیت است و مجموعه مدیران شهرداری در تصمیم گیریهای خود بر اساس مصوبات شوراها عمل میکنند.
وی ادامه داد: قطعا کسانی که وارد شورا میشوند اگر شهر را به خوبی بشناسند و نیازهای شهر را بدانند مسیر توسعه شهر صحیح تر و سریع تر خواهد بود.
او اظهار داشت: شهرداری دارای برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت است و در مسیر پیاده سازی این برنامهها اگر اعضای شورا دارای درک فنی از مسائل باشد قطعا بر اساس برنامههای بلند مدت شهرداری که از قبل تدوین شده عمل میکنند و چنانچه برنامهای نیاز به اصلاح داشته باشد این کار را با در نظر گرفتن منافع شهر و شهروندان انجام میدهند.
شهردار منطقه هفت شیراز با اشاره به اینکه مدیریت شهر با برنامه مقطعی و موضعی ممکن نیست افزود: امروزه با توجه به تورم موجود، اگر بدون برنامهریزی، تدبیر و مشارکت خرد جمعی عمل کنیم شهر به شدت دچار مشکل میشود.
معصومی افزود: بنابراین ضرورت دارد که شهروندان در انتخابات آتی با دید روشن و شناخت کافی، افراد دارای صلاحیت را انتخاب کنند چرا که انتخاب افراد توانمند در حقیقت کمک به قرار گرفتن شهر در مسیر توسعه است.
وی تصریح کرد: کسی که به عنوان عضو شورا انتخاب میشود بر شهر و مجموعه شهری اثرگذار است و این بسیار مهم است که شهروندان برای این امر مهم وقت بگذارند و افراد و گروههای اصلح و کاردان را شناسایی کنند تا بتوانند شهر را در مسیر توسعه صحیح قرار دهند.
اعضای شورا باید دارای تخصص و تجربه در زمینه مدیریت شهری باشند
شهردار مرودشت هم گفت: اعضای شورا و کسانی بنا است به عنوان نماینده مردم در این پارلمان محلی فعالیت کنند باید دارای تخصص، تجربه و دانش کافی در زمینه مدیریت شهری باشند.
سید مهدی مکی افزود: اطلاع شورئیان از قوانین کمک بسیاری به شتاب گرفتن روند توسعه شهری میکند و کارها به شکل کارشناسی تر پیش میرود.
وی ادامه داد: آگاهی اعضای شورا کمکی به مجموعه شهری است و در حوزههای تخصصی کمک میکند که اهداف و برنامهها به درستی پیش رود.
شهردار مروشت تصریح کرد: انتظار از شهروندان این است که در ایام انتخابات نسبت به شناسایی افراد و گروههای توانمند اقدام کنند تا یک پارلمان خوب محلی شکل گیرد.
مکی گفت: شوراها چنانچه در چارچوب قانون حرکت کنند پتانسیل خوبی برای توسعه شهرها خواهند بود و مردم با یک انتخاب صحیح میتوانند در پیشرفت و ریل گذاری مسائل کلان هر شهر موثر باشند.
وی اضافه کرد: البته حوزه فعالیت شوراها فراتر از حوزه شهری و شهرداری است میتوانند بر فعالیت درگیر مجموعه ها نیز اثر بگذارند.
متخصصان پاکدست، زمینه ساز توسعه شهرها
شهردار خاوران استان فارس نیز معتقد است: از زمان آغاز فعالیت شوراهای اسلامی و حضور نمایندگان مردم در عرصه مدیریت محلی، روند عمران و آبادانی شهرها و روستاها شتاب گرفته است.
محمد امین گرامی افزود: از آنجا که نمایندگان مردم در شوراها از نیازها و اولویتهای توسعه منطقه خود بیشتر مطلع هستند، بیشتر توانستهاند در حوزه وظایف قانونی به انتظارات مردم پاسخ دهند.
وی که سابقه حدود دو دهه فعالیت در شهرداریهای استان فارس را دارد، گفت: از زمان حضور شوراها در عرصه مدیریت شهری، عرصه سازندگی و آبادانی شهرها بیشتر متجلی شده و شهرها و روستاها بیشتر آباد شده اند و حتی برخی روستاها با توجه به حجم فعالیت های عمرانی صورت گرفته در آستانه ارتقا به شهر نیز قرار دارند.
شهردار خاوران، اهمیت حضور اقشار مختلف در انتخابات همزمان ریاستجمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی را یادآور شد و گفت: اصل انقلاب اسلامی مبتنی بر اراده و خواست مردم است و این موضوع در اندیشه و فرمایشهای امام (ره) و مقام معظم رهبری تبلور یافته است؛ بنابراین، شرکت در انتخابات در تعیین سرنوشت و مسیر حرکت کشور بسیار اثرگذار و تعیینکننده است.
گرامی افزود: در شرایطی که کشور ما با مشکلات ناشی از شیوع کرونا و تحریمها روبرو است، دشمنان ملت ایران برای حضور نیافتن مردم در انتخابات تلاش میکنند؛ از این رو، باید همه مدیران شهری و شوراها و نیز اقشار مختلف مردم برای ناکام کردن توطئههای دشمنان در انتخابات آتی حضور پرشوری داشته باشند.
شهردار خاوران درباره ویژگیهای مطلوب اعضای شوراهای اسلامی نیز گفت: انتخاب افراد پاکدستی که از نظر علمی و تخصصی در اداره شهرها و نه فقط حوزه شهر و شهرداری، صاحب نظر و ایده باشند، میتواند به توسعه مناطق شهری و روستایی کمک زیادی داشته باشد.
گرامی گفت: ایدهها و نظرات داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر باید با درآمدهای شهرداریها قابل تحقق و با قانون، اهداف انقلاب و اندیشههای امام و مقام معظم رهبری منطبق باشد و تحقق شهری ایرانی اسلامی که در فرمایشهای مقام معظم رهبری در خصوص اداره شهرها ترسیم شده است، را دنبال نماید.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.