تهران- ایرنا- رئیس اداره حق مالکیت معنوی چین اعلام کرد این کشور در سال گذشته میلادی /۲۰۲۰/ در چارچوب «پیمان همکاری حق انحصاری»، ۶۹ هزار مورد درخواست برای ثبت حق انحصاری ارائه داده و از این نظر همچنان مقام اول جهان را حفظ کرده است.

به گزارش ایرنا، "یانگ جیه" روز سه شنبه در پکن افزود: بر اساس گزارش شاخص نوآوری جهانی سال ۲۰۲۰ سازمان جهانی حق مالکیت معنوی، چین از لحاظ شاخص نوآوری در مقام چهاردهم جهان قرار دارد و در سال گذشته در مجموع ۵۳۰ هزار مورد حق اختراع از سوی چین به ثبت رسیده است.

او گفت: در چند دهه گذشته، چین با راه اندازی نظام حق مالکیت معنوی و تشویق به نوآوری بومی به ردیف پیشگامان حق مالکیت معنوی در جهان پیوسته است و به رشد درخواست حق انحصاری مالکیت معنوی جهان کمک می کند.

این مقام چینی افزود: افزایش سریع درخواست ثبت حق انحصاری اهمیت روزافزون آن را نشان می دهد و حق مالکیت معنوی نیز به بخش مهم اقتصاد جهان تبدیل شده است.

چین در سال ۲۰۱۸ میلادی نیز بیش از یک میلیون و ۵۴۰ هزار مورد تقاضای ثبت حق مالکیت معنوی ارایه داد که ۴۶.۴ درصد میزان کل جهان را به خود اختصاص داده بود.

با وجود روند صعودی درخواست‌های ثبت اختراع چین در سال‌های اخیر، سال ۲۰۱۹ میلادی، نقطه عطفی جدی قلمداد می‌شود چین که هرگز با کاهش نرخ رشد در تعداد درخواست‌ها همراه نشده بود، با تجربه سقوط حدود ۹.۲ درصدی، از ۱.۵۴ میلیون درخواست سال ۲۰۱۸، به ۱.۴ میلیون درخواست در سال ۲۰۱۹ میلادی رسید.

چین، یکی از بازیگران نوظهور و قدرتمند دنیای مالکیت فکری است این کشور، همانند موفقیتی که در سه دهه اخیر برای قبضه کردن تولید محصولات مختلف در سطح جهان داشته، این بار دنیای نوآوری را تحت تأثیر خود قرار داده است. این کشور سیاست کپی‌برداری از فناوری و محصولات کشورهای پیشرفته را تا حدی کنار گذاشته و در تلاش برای توسعه پایدار مبتنی بر نوآوری است.

در همین راستا، دفتر مالکیت فکری چین (CNIPA)، به‌عنوان متولی فعالیت‌های ثبت اختراع، علائم تجاری و سایر انواع حقوق مالکیت فکری، نقشی تعیین‌کننده در تسهیل و تسریع این هدف ایفا می‌کند.

منبع: روزنامه گلوبال تایمز