تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۳

تهران - ایرنا - یک هفته پس از کشته شدن رئیس جمهوری چاد ، این کشور همچنان صحنه ناآرامی‌هاست؛ رسانه‌ها از وقوع برخی حوادث، تظاهرت و شلیک گاز اشک‌آور در مناطقی از پایتخت خبر می‌دهند.

به گزارش ایرنا، «ادریس دبی» رئیس جمهوری چاد که بیش از ۳۰ سال قدرت در این کشور را در دست داشت، دوشنبه هفته گذشته و در حالی که تنها یک هفته از پیروزی دوباره‌اش در انتخابات می‌گذشت، کشته شد؛ او که پیش‌تر در جریان درگیری‌های جاری در کشورش با شورشیان زخمی شده بود، در پی شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.

از زمان اعلام مرگ او با وجود حضور نظامیان در خیابان های پایتخت ، گزارش های متعدد  خبرگزاری های خارجی از بروز ناآرامی در انجامنا گزارش می دهند.

در همین پیوند رادیو بین‌المللی فرانسه امروز (سه‌شنبه) گزارش داد : در برخی از مناطق پایتخت با وجود ممنوعیت تظاهرات، عده زیادی از مردم  به خیابان آمدند و با تجمع اقدام به سوزندان لاستیک کردند.

این رسانه فرانسوی همچنین از حضور گسترده نیروهای امنیتی در خیابان های پایتخت خبر داد و نوشت : این نیروها با شلیک گاز اشک آور تلاش کردند تا معترضین را متفرق کنند.
 

حضور ارتش و نیروهای امنیتی در خیابان پایتخت چاد

تظاهرات امروز  در حالی انجام شد که شورشیان چاد روز شنبه گذشته آمادگی خود را برای برقراری و پایبندی به آتش بس و حمایت از راه حل سیاسی در کشور اعلام کردند.

 «محمد مهدی علی» رهبر جبهه «چرخش و توافق در چاد»، روز شنبه در یک گفتگوی تلفنی با خبرگزاری فرانسه گفت: ما آمادگی خود را برای آتس بس اعلام کرده ایم با این حال  ارتش چاد همچنان نیروهای ما را بمباران می کند.

در پی کشته شدن رئیس جمهوری چاد، ارتش این کشور مقرارت منع رفت و آمد وضع کرد و مرزهای این کشور نیز به دستور نیروهای مسلح بسته شد.

مقامات ارتش چاد اعلام کرده‌اند یک شورای نظامی به ریاست پسر ادریس دبی مسوولیت دستگاه اجرایی در این کشور را در دست گرفته است. این شورا به ریاست ژنرال محمد ادریس دبی پسر و فرمانده هنگ گارد ریاست جمهوری تاسیس شده است.

این در حالی است که گروه جدایی طلب چاد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که چنین شورایی را قبول ندارد. «کینگاب اوگوزیمی» سخنگوی جبهه تغییر و هماهنگی تاکید کرد که نظام سلطنتی بر چاد حاکم نیست که قدرت از پدر به پسر منتقل شود و شورای انتقال نظامی را قبول ندارند.

 مخالفان سیاسی در چاد از ارتش خواستند قدرت را به یک دولت انتقالی غیر نظامی واگذار کند و در عین حال تاکید کردند که انتصاب فوری پسر رئیس جمهوری چاد به عنوان رهبر موقت این کشور به مثابه کودتا است.