تهران- ایرنا - منابع خبری اعلام کردند، درگیری های میانمار به پایگاه مرزیِ این کشور و نزدیک مرز شرقی تایلند کشیده شده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روزنامه استرالیایی « وا تودی »، «اتحادیه ملی کارن» که یکی از گروه‌های شبه نظامی قومی در میانمار است با اعلام اینکه موقعیت ارتش را در یکی از مهمترین درگیری ها از زمان آغاز کودتای اول فوریه ( ۱۳ بهمن ) از آن خود کرده، اعلام کرد این درگیری چند روز پس از دستیابی به اجماعی میان رهبران آسیای جنوب شرقی و رهبران کودتا برای پایان خشونت در این کشور صورت گرفت. 

بر پایه این گزارش، «پادوه ساو تاو نی» رهبر گروه کارن در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت این گروه طی انجام عملیاتی حوالی ساعت ۵ تا ۶ بامداد سه شنبه پایگاه مرزی ارتش در نزدیکی تایلند را تصرف کردند.

وی افزود، اردوگاه پس از اشغال به آتش کشیده شده است و آنان به دنبال پیدا کردن اجساد هستند.  این در حالی است که ارتش میانمار هنوز پاسخ یا واکنشی به این موضوع نشان نداده است. 

براساس گزارش های محلی، در هفته های اخیر این پایگاه مرزی تحت کنترل ارتش توسط گروه کارن محاصره شده بود و سربازان ارتش احتمالا با کمبود مواد غذایی نیز مواجه شدند. 

گروه کارن از ابتدای کودتای اول فوریه میانمار در جای جای این کشور با ارتش درگیر است.

میانمار کشوری با ۱۴۴ قومیت در جنوب شرق آسیا است و ۶۸ درصد جمعیت آن را برمه ای ها، ۹درصد را شان ها، هفت درصد را کارن ها و ۱۶ درصد را بقیه اقوام تشکیل می دهند و بسیاری از این اقوام با دولت مرکزی درگیرند.

«اتحاد ملی کارن» باتشکیل یک شاخه نظامی علیه دولت نظامی میانمار از سال ۱۹۴۷به بعد وارد عمل شد. هدف از تشکیل این گروه نظامی در ایالت کارن در ابتدای تشکیل اعلام استقلال از میانمار بود، اما از سال ۱۹۷۶ این گروه ایالت کارن را به نام فدرال کارن و نه ایالت مستقل خواند.

 میانمار از زمان کودتای  اول فوریه (۱۳ بهمن ) در شرایط فوق العاده سراسری بوده است و رهبران ارتش مسئولیت تمام امور دولتی را در دست دارند. شبکه تلویزیون دولتی میانمار اواخر اسفند ماه سال گذشته اعلام کرد حاکمان نظامی در بخش های زیادی از شهر یانگون بزرگترین شهر این کشور و برخی مناطق دیگر حکومت نظامی اعلام کرده اند.