به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، نظرسنجی «اوقات فراغت در دوران کرونا» نشان میدهد ۳۹.۱ درصد پاسخگویان نسبت به قبل از کرونا، بیشتر در شبکههای اجتماعی فعالیت می کنند. طبق این نظرسنجی ۲۲.۳ درصد افراد پاسخگو اظهار داشتهاند میزان فعالیت در شبکههای اجتماعی تفاوتی نسبت به قبل نداشته و ۴.۴ درصد افراد نیز گفته اند فعالیتشان در این زمینه کاهش داشته است. ۳۳.۸ درصد پاسخگویان نیز در شبکههای اجتماعی فعالیت نمیکنند.
افراد بدون تحصیلات دانشگاهی نسبت به پاسخگویانی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر اعلام کرده اند فعالیتشان در شبکههای اجتماعی در قیاس با قبل از شیوع کرونا افزایش یافته است.
در بین پاسخگویانی که از شبکههای اجتماعی برای سپریکردن اوقات فراغت خویش در ایام کرونایی استفاده کردهاند، ۳۳.۶ درصد (۲۱.۹ درصد کل نمونه) برای پیگیری اخبار، ۲۱.۳ درصد (۱۳.۹ درصد کل نمونه) جهت سرگرمشدن و ۱۷.۱ درصد (۱۱.۲ درصد کل نمونه) برای ارتباط با دوستان و آشنایان به این رسانه های جمعی مراجعه کرده اند. کسب و کار، فعالیتهای درسی و خریدکردن از دیگر استفاده های این دسته از پاسخگویان از شبکههای اجتماعی بوده است.
میزان مصرف موسیقی در زمان شیوع کرونا
میزان مصرف موسیقی ۲۱ درصد پاسخگویان نسبت به قبل از ظهور کرونا افزایش یافته است، این در حالی است که ۶ درصد افراد پاسخگو اعلام کرده اند نسبت به قبل از شیوع کرونا، کمتر موسیقی گوش میدهند. ۳۶.۴ درصد پاسخگویان نیز همانند قبل، وقت برای گوشدادن به موسیقی اختصاص دادهاند. ۳۶.۳ درصد افراد در این دوران موسیقی گوش نمیدهند.
جوانان در قیاس با سایر گروه های سنی بیشتر اعلام کردهاند نسبت به قبل از شیوع کرونا مصرف موسیقی آنها افزایش یافته است.
۷۰.۷ درصد پاسخگویانی که در دوران شیوع کرونا برای گذراندن اوقات فراغت موسیقی گوش داده اند (۴۴.۶ درصد کل نمونه)، آهنگ مورد نظر خود را از سایت یا کانالهای تلگرامی دانلود کردهاند. ۸.۹ درصد این دسته پاسخگویان (۵.۶ درصد کل نمونه) نیز از طریق خرید سیدی موسیقی مدنظر خود را تهیه کردهاند. تنها ۰.۷ درصد این گروه از افراد پاسخگو (۰.۵ درصد کل نمونه) در این ایام موسیقی مدنظر خود را از طریق کنسرت آنلاین گوش دادهاند.
۶۸ درصد میهمانی نمی روند
۲۶.۱ درصد پاسخگویان اعلام کرده اند نسبت به قبل از کرونا کمتر مهمانی میروند. ۳.۶ درصد افراد پاسخگو نیز اظهار داشتهاند میزان مشارکت آنان در میهمانی در این ایام در مقایسه با قبل از شیوع کرونا تفاوتی ایجاد نشده است. از سوی دیگر ۱.۹ درصد افراد گفته اند در ایام کرونا بیشتر مهمانی رفتهاند. ۶۸.۱ درصد پاسخگویان نیز بیان کردهاند در این دوره میهمانی نمی روند.
زنان در قیاس با مردان بیشتر اعلام کرده اند نسبت به قبل از شیوع کرونا کمتر به مهمانی خانوادگی می روند. افراد دارای تحصیلات دانشگاهی نیز در قیاس با افراد بدون تحصیلات دانشگاهی بیشتر گفته اند میزان مشارکتشان در مهمانیها نسبت به قبل از شیوع کرونا کاهش یافته است. در نهایت شهرنشینان در مقایسه با افراد ساکن روستاها بیشتر اعلام کردهاند میزان حضورشان در مهمانی ها نسبت به قبل از کرونا کم شده است. بین متغیر سن و میزان حضور در مهمانی ها رابطه معناداری وجود ندارد.
در بین پاسخگویانی که اعلام کرده اند برای سپریکردن اوقات فراغت خود در ایام کرونایی به مهمانی رفتهاند، ۸۷.۶ درصد در مهمانی های خانوادگی (۲۷.۹ درصد کل نمونه)، ۱۱.۵ درصد (۳.۶ درصد کل نمونه) در مهمانیهای دوستانه و ۰.۶ درصد (۰.۱ درصد کل نمونه) در مهمانی های کاری حاضر شدهاند.
مسافرت ۲۳.۹ درصد به مشهد
۲۷.۱ درصد پاسخگویان اعلام کردهاند در ایام کرونا، میزان مسافرتهایشان کمتر شده است. ۲.۷ درصد افراد پاسخگو نیز گفتهاند به میزان قبل سفر میروند. تنها ۰.۹ درصد پاسخگویان نسبت به قبل از شیوع کرونا بیشتر مسافرت رفته اند. همچنین ۶۹.۱ درصد پاسخگویان بیان کردهاند در دوران شیوع کرونا به مسافرت نرفتهاند.
در بین پاسخگویانی که اظهار داشتهاند برای سپریکردن اوقات فراغتشان به مسافرت کرده اند، ۴۵.۹ درصد مسافران (۱۶.۶ درصد کل نمونه) جهت تفریح، ۲۷.۵ درصد (۸.۳ درصد کل نمونه) برای زیارت سفر رفتهاند.
در بین پاسخگویانی که در ایام کرونایی به سفر رفته اند، ۲۳.۹ درصد (۶.۹ درصد کل نمونه) به مشهد، ۱۶.۶ درصد (۴.۸ درصد کل نمونه) به شهرهای شمال کشور و ۹.۳ درصد (۲.۷ درصد کل نمونه) به تهران مسافرت کرده اند. بعد از این سه، به ترتیب شهرهای اصفهان، شیراز، کیش، قم و قشم دیگر مقاصد مسافران بوده است.
۴۲.۵ درصد در این روزها ورزش نمیکنند
۲۰ درصد پاسخگویان گفتهاند فعالیت ورزشی آنان نسبت به قبل از شیوع کرونا کاهش یافته است. ۲۳.۱ درصد افراد نیز به میزان قبل ورزش میکنند. همچنین ۱۳.۵ درصد افراد پاسخگو اعلام کردهاند در مقایسه با دوران پیش از کرونا فعالیت ورزشی آنان افزایش یافته است. در نهایت ۴۲.۵ درصد پاسخگویان بیان کردهاند در این روزها ورزش نمیکنند.
میزان ورزش کردن زنان در مقایسه با مردان نسبت به قبل کرونا بیشتر، کاهش یافته است. همچنین جوانان با اختلاف اندکی نسبت به سایر گروههای سنی بیشتر گفتهاند فعالیتهای ورزشیشان در قیاس با قبل از شیوع کرونا کمتر شده است.
در بین پاسخگویانی که برای سپری کردن اوقات فراغت خود در دوران کرونا ورزش کردن را در پیش گرفتهاند، ۴۴.۱ درصد (۲۵.۱ درصد کل نمونه) در خانه، ۳۶.۱ درصد (۲۰.۵ درصد کل نمونه) در محیطهای عمومی و پارکها و ۱۷.۷ درصد (۱۰ درصد کل نمونه) در باشگاهها ورزش کردهاند.
به گزارش ایرنا، جامعه آماری این نظرسنجی را شهروندان ۱۸ سال و بالاتر ساکن در شهر و روستاهای کشور تشکیل داده است. تعداد نمونه این نظرسنجی نیز ۲۱۰۳ نفر بوده که به صورت تصادفی انتخاب شده اند. در این نظرسنجی، فعالیتهایی نظیر فیلمدیدن، مطالعه کتاب، استفاده از ماهواره، میهمانی رفتن، فعالیت در شبکههای اجتماعی، سفر رفتن، تماشای تلویزیون، خریدن روزنامه یا مجله، گوش دادن به موسیقی و ورزشکردن مورد پرسش قرار گرفته است.