این کتاب ۲۷۸ صفحهای با شمارگان هزار نسخه از سوی نشر هاموننو در قطع رقعی به چاپ رسیده و گوشهای از مشکلات زندگی جانبازان و بازماندگان دوران دفاع مقدس را به تصویر کشیده است.
در آغاز این کتاب آمده است: موضوعات نقاشی اش بیشتر در مورد جنگ بود که گاهی آن ها را برای تبلیغ یا فروش در موزه و تالار به نمایش می گذاشت؛ شکل امضاهای خود را از آبادانی به شبستانی تغییر داده بود و با تغییر این نام می خواست خاطره های دردناک گذشته اش را در پرده سیاهی از شب بپوشاند.
در بخش دیگری از این داستان می خوانیم: این همه دردسر به خاطر یک ترکش کوچک باورپذیر نبود. با ناامیدی دستی به پشت گردن خود کشید و همان سفتی همیشگی را در ناحیه رستنگاه مو حس کرد. ترکش به اندازه عدس بود. پیش هر دکتری می رفت ابتدا از سردرد گله می کرد. گاهی اوقات هم پیش می آمد که اجسام را ۲ تا ببیند و حین راه رفتن تعادل خود را از دست بدهد.
در بخشی از داستان ماجرای لنگه پوتین این گونه روایت میشود: غلام عاشق این لنگه پوتین بود . اولین باری که همسایهاش در مورد پوتین از او پرسید در جوابش گفت: "پوتین حسنه. بعثیها حسن منو از دستم بدجور گرفتن. حسن، جان به سر شده بود. با چشم های خودم دیدم. می خواستم بپرم داخل سنگر و برم سراغش. بچهها دست های منو می کشیدند و اجازه نمی دادند. دیدم که حسن چه جوری جان داد. کاش ندیده بودم".
غلام وقتی دید "طوقی" با "دانه طلا" جفت شده؛ برای این که هدیه ای به آن ها داده باشد زبانه پوتین را بیرون کشید و بازش کرد. داخلش را از بهترین پوشال پر کرد و خطاب به کبوترش گفت: این پوتین واسم خیلی عزیزه، تنها چیزیه که از حسن واسم باقی مونده. می دمش به تو و "دانه طلا"؛ هر وقت دوست داشتین برین توش و استراحت کنین.
در بخشی دیگر از این کتاب آمده است: محل زندگی غلام روستای شاهکوه بود ولی چون بیمار بود و برای انجام کارهای درمانی مجبور به رفت و آمد می شد به پیشنهاد همسرش، خانه و زمین روستایی اش را فروخت و آپارتمان کوچکی را در گرگان خریداری کرد و به یاد روزهای روستانشینی، گوشه حیات آپارتمان را به لانه کبوترها تبدیل کرد.
سپیده حسن پور نویسنده ۴۹ ساله این کتاب دانشآموخته رشته پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی ایران است که کتاب "به نام وطن" را نیز در موضوع دفاع مقدس منتشر کرده است.
۳۳ هزار رزمنده گلستان برای دفاع از میهن و پایداری انقلاب به ندای امام خمینی لبیک گفته و در مناطق عملیاتی حضور یافتند.
تقدیم بیش از سه هزار و ۷۰۰ هزار شهید از جمله ۳۶ بانوی شهید، حدود ۱۲ هزار جانباز و هزار و ۱۷۹ آزاده، کارنامه پرافتخار مردم گلستان در جنگ تحمیلی است.