قم - ایرنا - استاندارقم با تاکید بر بهره برداری از مناطق نمونه گردشگری درحال ساخت با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی گفت: تعیین تکلیف مناطق نمونه گردشگری قابل واگذاری استان نیز باید در دستور کار میراث فرهنگی قم باشد.

به گزارش عصر سه‌شنبه روابط عمومی استانداری قم بهرام سرمست در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قم طی سخنانی بهره برداری از منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت و تعیین تکلیف منطقه گردشگری 98 هکتاری پشت عوارضی قم را در حوزه گردشگری و زیارت ضروری دانست و ادامه داد: میراث فرهنگی قم باید پیگیری‌های لازم را در این راستا انجام دهد.

وی گفت: تعیین تکلیف مناطق نمونه گردشگری قابل واگذاری استان باید در دستور کار میراث فرهنگی قم باشد و در این راستا از ظرفیت‌های ملی و استانی بهره گرفته شود.

قم دارای ۱۲ منطقه نمونه گردشگری از جمله جمکران، خلجستان(نایه)، دیرگچین، دستجرد، طرلاب، کریمه(سایت عوارضی)، دره قاهان، پلنگ دره، روستای کرمجکان، بخش کهک، حوض سلطان و طایقان است.

استاندار قم خاطرنشان کرد: برای هر یک از طرح های اقتصادی باید مرحله بندی انجام شود تا طرح های در شرف بهره برداری هر چه سریعتر به سرانجام برسند.

سرمست همچنین با اشاره به بافت تاریخی شهر قم و ضرورت تفکیک آن از بافت فرسوده بیان کرد: میراث فرهنگی باید برای تسهیل در اصلاح مقررات مربوط به بافت فرسوده و توسعه شهری در مناطق قدیمی برنامه عملیاتی ارائه کند.

 مساحت بافت فرسوده شهر قم یک هزار و 589 هکتار است که 315 هکتار آن بافت تاریخی به شمار می‌آید. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاهم نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ایجاد اشتغال ایثارگران تاکید کرد: باید گزارشی از روند اجرای این تفاهم نامه ارائه شود.

استاندار قم ساماندهی حاشیه نشینی و مناطق آسیب پذیر را نیز به‌عنوان یکی از اولویت‌ها مورد توجه قرار داد و افزود: در این راستا تفاهم نامه ای با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) منعقد شده است که باید با جدیت پیگیری شود.

سرمست تولید پارچه و چادر مشکی را از دیگر تفاهم‌های صورت گرفته با ستاد اجرایی فرمان امام عنوان کرد و افزود: باید زیرساخت‌های لازم برای احداث هرچه سریعتر این کارخانه از سوی دستگاه های اقتصادی و خدمات رسان فراهم شود.