محمدسعید کریمیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این زمان در شبهای قدر تا ساعت ۲۴ قابل تمدید است، اظهار داشت: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون ۷۰۰ داوطلب برای اهدا خون در استان مراجعه کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یک درصد افزایش دارد.
وی افزود: به دلیل شیوع کرونا، مراجعه داوطلبان برای اهدا خون در استان از ابتدای فروردین تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱۵ درصدی دارد .
مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: از ابتدای فروردین تا کنون سه هزار داوطلب به مراکز انتقال خون استان مراجعه کرده اند که از این تعداد ۲ هزار و ۶۰۰ نفر موفق به اهدای خون شدهاند.
کریمیان با تاکید بر اینکه نیازبه خون همیشگی است، افزود: هر ساله در ماه رمضان با افت مراجعه کنندگان روبرو هستیم که این شرایط امسال به دلیل تداوم شیوع کرونا، ممکن است تشدید هم شود.
وی تاکید کرد: با توجه به ساعت منع تردد شبانه تدابیری با هماهنگی پلیس راهور استان اندیشیده شده تا اگر داوطلبان حین عبور و مرور جریمه شدند، پلاک آنها به پلیس اعلام و جریمه او حذف شود.
مدیرکل انتقال خون کردستان دلیل کاهش آمار اهدای خون را طولانی بودن فاصله سحر تا افطار، ترس از اختلال در روند روزه داری و تصور ضعف و بیحالی مفرط برشمرد.
وی با قدردانی ازهم استانیهایی که درروزهای کرونایی و ماه مبارک رمضان امسال نیازمندان به خون و فرآوردههای خونی را تنها نگذاشتهاند، تاکید کرد: با آغاز ماه مبارک رمضان، روزهداران میتوانند در ساعات پس از افطار نذر خود را ادا کنند و مراکز انتقال خون هم با شیوع بیماری کرونا پیرو دستورالعملهای جلوگیری از شیوع ویروس، همه تدابیر بهداشتی لازم را پیشبینی کردهاند.
کریمیان به زمان استاندارد نگهداری فرآورده های خون نیز اشاره کرد و افزود: قابلیت ذخیره و نگهداری فرآورده های حاصل از خون بر اساس استانداردهای جهانی، ملی و نوع فرآورده از ۳ تا ۳۵ روز است و بر این اساس استمرار اهدای خون اجتناب ناپذیر است.
وی اضافه کرد: از هر واحد خون اهدایی سه فرآورده خونی شامل گلبول قرمز فشرده، پلاکت و پلاسما جدا و به سه بیمار تزریق میشود.
۱۹مرکز درمانی مصرف کننده خون در استان کردستان وجود دارد و ۲ مرکز انتقال خون ثابت در سنندج و سقز نیز به مردم خدمات ارایه می دهند.