همدان-ایرنا- معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان از اجرای برنامه تحولی «بوم» در تمامی مدارس دوره دوم مقطع ابتدایی این استان خبر داد.

«معصومه خدابنده لو» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به راهکار سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، افزود: در این طرح حداقل ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد اختیار برنامه‌های آموزشی به حرفه‌ها، هنرها، جغرافیا و رسوم و شرایط اقلیمی استان‌ به ویژه مناطق روستایی و عشایری به صورت تدریجی اختصاص می یابد که در قالب این برنامه در هفته ۲ ساعت و حداکثر ۶۰ ساعت از برنامه رسمی دانش‌آموزان به شورای مدرسه واگذار می‌شود.

وی اظهار داشت: یکی از اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تحقق اصل «مدرسه‌ در خدمت محله و محله در خدمت مدرسه» است و طرح بوم نیز به عنوان راهکاری مناسب برای دستیابی به این مهم برنامه ریزی و اجرا شده است.

به گفته معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان، برنامه بوم با رعایت استانداردهای ارتقای کیفیت و تقویت هویت اسلامی_ایرانی دانش آموزان در راستای ایجاد کارآمدی و تقویت هویت ملی در مدارس اجرا می شود.

خدابنده لو با بیان اینکه اجرای این طرح یک حرکت بزرگ و آینده ساز است و مدرسان پیشران اصلی این حرکت بزرگ هستند، بر بازشناسی راهبردها، رهنمودها و نگرش های شهید بزرگوار استاد مطهری به عنوان یکی از محورهای اصلی اجرای این طرح و همچنین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکید کرد. 

وی با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف و زمینه‌های «برنامه ویژه مدرسه» آموزش یک مهارت است، افزود: در این راستا برنامه ریزی برای اجرای فعالیت هایی همچون مشاهده طبیعت، بازدید از موزه، نمایشگاه، مراکز علمی، صنعتی، تولیدی، هنری، فرهنگی، مساجد، یادمان‌های دفاع مقدس، مؤسسات اجتماعی و انجمن‌های علمی( در صورت فراهم شدن شرایط مناسب و ایمن بهداشتی) در دستور کار قرار دارد.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اینکه برنامه بوم به مدارس این امکان را می‌دهد تا در طول سال، ۶۰ ساعت از زمان رسمی آموزش را متناسب با نیازهای دانش آموزان و با در نظر گرفتن رویکرد فرهنگی، تربیتی و همچنین مهارت‌های شغلی و حرفه‌ای، برنامه ریزی کنند، گفت: در طول هفته‌ ۲ ساعت زمان برای عملیاتی شدن اهداف برنامه، پیش بینی شده است.

به گزارش ایرنا، ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ وﯾﮋه ﻣﺪرﺳﻪ(بوم) اقدامی در راستای تمرکززدایی و ﺗﻔﻮﻳﺾ اﺧﺘﻴﺎر ﺑــﻪ ﻣﺪارس و ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﻴﺎزﻫﺎی منطقه‌ای و ﻣﺤﻠﯽ ﻧﺎﺷﯽ از تفاوت‌های ﻣﺤﻴﻂ زﻧﺪﮔﯽ است که ﻃﺮاحی، اﺟﺮا و ارزﺷﻴﺎﺑﯽ ۶۰ ﺳﺎﻋﺖ از ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻣﺪرﺳﻪ در ﻃﻮل ﺳﺎل را ﺑﻪ ﻣﺪرﺳﻪ واﮔﺬار می‌کند ﺗـﺎ ﮔﺎمی به‌سوی مدرسه محوری ﺑﺎﺷﺪ.

در مناطق ۱۹ گانه آموزش و پرورش استان همدان، ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه با بیش از ۱۲ هزار کلاس درس وجود دارد که حدود ۲۸۷ هزار دانش‌آموز در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.