به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، دور سوم گفت و گوها پیرامون توافق هسته ای ایران (برجام) که از ۶ آوریل/۱۷ فروردین آغاز شده، روز گذشته (سه شنبه) در وین برگزار شد و نمایندگان کشورهای عضو این توافق نامه (ایران، چین، روسیه، فرانسه، آلمان و انگلستان) در این نشست بر تسریع روند مذاکرات تأکید کردند.
در این راستا، یک منبع دیپلماتیک در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه از دستیابی به نتیجه ای ملموس تا پایان ماه مه به عبارتی تا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران ابراز امیدواری کرده است.
رئیس هیات چین در مذاکرات برجام، پس از پایان نشست امروز (سهشنبه) کمیسیون مشترک ابراز امیدواری کرد که گفتوگوها در زمینه احیای برجام هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، انریکه مورا، دیپلمات اروپایی که اداره این نشست را برعهده دارد، در توئیتی در این باره نوشت: بازگشتیم به وین برای کمیسیون مشترک برجام، مذاکرات کارشناسی و تماسهای جداگانه با آمریکا در سومین هفته مذاکرات، برای پیشبرد اهداف مان شامل الحاق مجدد آمریکا به برجام و اجرای کامل توافق است.
خبرگزاری فرانسه افزود: وزیر امور خارجه ایران از تصمیم مذاکره کنندگان بر شتاب روند مذاکرات و همچنین تسریع در فعالیت های گروه های کارشناسی خبر داده است.
این رسانه فرانسوی یادآور شد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده با هدف نابودی توافق هسته ای ایران (برجام) در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد و تحریم های ضد ایرانی را دوباره اعمال کرد.
خبرگزاری فرانسه افزود: انریکه مورا، معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله ای در تارنمای اسپانیایی «پولیتیکا اکستریور» از موانع متعدد در احیای برجام از جمله سیاست داخلی تهران و واشنگتن، ارائه بیش از حد پیشنهادات، ساز و کار رفع تحریم ها از سوی ایالات متحده و همچنین بازگشت ایران به روند عمل به مفاد تعهدات خبر داده است.
وی خاطرنشان کرد: هدف از مذاکرات برجامی در وین، دستیابی به یک توافق عملیاتی و موثر است.
وانگ چون نماینده دائم چین در سازمان های بین المللی مستقر در وین با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات وین در مورد برجام گفت: مذاکرات کمیسیون مشترک در مورد ازسرگیری تعهدات آمریکا و ایران وارد هفته چهارم شده است، این هفته بسیار مهم خواهد بود.
او افزود: در حال حاضر، پیشرفت های مهمی در مذاکرات به دست آمده، اما هنوز اختلافات مهمی وجود دارد.
وی در مورد ترتیب ازسرگیری اجرای تعهدات آمریکا و ایران در مورد برجام گفت: این دولت سابق آمریکا بود که به طور یکجانبه از برجام خارج شد و فشار حداکثری علیه ایران اعمال کرد که منجر به بروز بحران کنونی هسته ای ایران شد. از این رو آمریکا ابتدا باید همه تحریم های یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران و طرف های ثالث را لغو کند.
دور تازه نشست کمیسیون مشترک برجام عصر روز گذشته (سه شنبه) با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ در گراندهتل وین برگزار شد. در این جلسه حاضرین تصمیم به تسریع روند گفتوگوها گرفتند و توافق شد فعالیت گروههای کارشناسی در دو حوزه لغو تحریمها و هستهای به صورت فشرده و سریع ادامه یابد.
همچنین تصمیم گرفته شد که گروه کارشناسی سوم با نام «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی» با هدف گفتوگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریمها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شود.
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیات ایرانی نیز فضای کلی نشست را مثبت و رو به جلو ارزیابی کرد و گفت: فکر میکنیم که در روند درستی قرار داریم، با این حال هنوز هم چالشها و جزییات سختی وجود دارد.
وی تصریح کرد: ما یک اصل داریم، هم تعجیل نداریم و شتابزدگی نمیکنیم و هم اجازه نمیدهیم بحثها فرسایشی شود.