کرمانشاه - ایرنا - مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در حوزه سلامت و بهداشت نان، هیچ‌نوع آلودگی میکروبی، قارچی و آلودگی به آفلاتوکسین در کرمانشاه مشاهده نشده است.

دکتر شهریار مستوفی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته ۱۳۸ بازرسی از کارخانه‌های آرد استان صورت گرفت و در هر بازدید نمونه برداری نیز انجام شد که حتی یک مورد استفاده از بلانکیت در سطح نانوایی‌ها و کارخانه‌های آرد هم نداشتیم.

وی اظهار داشت: عمده مشکل در پخت نان، استفاده از نمک بیش از حد مجاز است.

وی گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میرهاست که در اثر عواملی از جمله فشار خون بالا رخ می‌دهد البته نمک هم یکی از عوامل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: براساس شاخص‌های وزارت بهداشت میزان استفاده از نمک در نان از ۱.۸ درصد به یک درصد کاهش یافته ولی با توجه به اینکه در زمینه کیفیت گندم مشکلاتی وجود دارد نانوایان مجبورند با استفاده از نمک کیفیت خمیر را بالا ببرند.

وی یادآور شد: برنامه‌های عملیاتی در این زمینه از ۱۵ فروردین ماه امسال به دستگاه‌های مربوطه که در چرخه از مزرعه تا سفره دخیل هستند، ابلاغ شده است.

مستوفی تاکید کرد: نان قوت غالب مردم است که ۴۰ درصد انرژی ساکنان شهر و ۶۰ درصد انرژی روستاییان را تامین می‌کند که در این رابطه چهار هزار نظرسنجی از نظر شاخص‌های تغذیه‌ای و بهداشتی انجام شده که پس از بررسی نتایج آن اعلام می‌شود.

وی گفت: براساس تحقیقات انجام شده شایع‌ترین نوع کم خونی میان ایرانیان فقر آهن است به همین دلیل از سال‌های گذشته غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: در آینده نیز برنامه وزارت بهداشت غنی سازی آرد گندم با ویتامین دی در دستور کار است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه کمبود ویتامین در بین ایرانیان وجود دارد این اقدام می‌تواند مشکلات در این زمینه را کاهش دهد.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه بیش از ۲ هزار نانوایی فعال است.