شیراز- ایرنا- استاندار فارس، شکوفایی اقتصاد این استان را منوط به توسعه ارتباط با سواحل جنوبی کشور دانست و گفت: شکوفایی اقتصادی و استمرار تعامل فرهنگی استان‌های ساحلی، خطه مکران و هرمزگان می‌طلبد که آنها نیز ارتباط وسیعی با استان پرافتخار فارس داشته باشند.

عنایت‌الله رحیمی، چهارشنبه در همایش ملی خلیج فارس و سواحل مکران در آستانه قرن ۱۵خورشیدی در شیراز افزود: مسئولان فارس و نمایندگان آنها و مردم این استان همه بر این باورند که تنیده شدن مباحث اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بین استان فارس و سواحل جنوبی، یک پتانسیل ارزشمند است که باید پاس داشته شود و این پتانسیل از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل شود و در رونق اقتصادی و توسعه و امنیت پایدار جنوب کشور اثرگذار باشد.

وی ادامه داد: فارس با داشتن نیروهای نظامی، انتظامی، علمی برخوردار از دیدگاه‌های بلند و روشن برای توسعه، دست کمک را به سوی همه در کشور دراز می‌کند و خود نیز برای توسعه هرچه بیشتر استان‌های جنوبی و سواحل مکران دست در دست این استان‌ها می‌گذارد.
استاندار فارس گفت: توسعه پایدار و امنیت ۲ روی یک سکه هستند، در واقع توسعه در موقعیت و محیطی رقم می‌خورد که زمینه لازم، سالم و ایمنی برای آن وجود داشته باشد.
رحیمی افزود: در زمانی که توسعه یافتگی وجود داشته باشد، امنیت گسترده‌تر و شکوفاتر است و توسعه در جایی شکوفا می‌شود که امنیت همه جانبه‌ای وجود داشته باشد.
او اظهار داشت: فارس برای توسعه همه جانبه استان و کشور بر اساس اسناد بالادستی، اهتمام ویژه به توسعه دارد و می‌کوشد که بتواند در این مسیر تسریع و تسهیلی انجام دهد که هم خود از مزایا و امکانات کشور استفاده کند و هم سایر هموطنان از آن امکانات بیشتر بهره‌مند شوند.
وی گفت: با توجه به استناد بالادستی از جمله برنامه پنجم و ششم توسعه و چشم انداز ۲۰ ساله کشور، سواحل مکران و خلیج فارس از اهمیت ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی برخوردارند این مکان ها می‌توانند آینده تجاری و اقتصادی کشور را به سمت افق‌های گسترده‌تر و روشن‌تری رهنمون شوند و حتما باید برای توسعه و تکامل آن ها برنامه‌های مدون علمی و  عملی ارائه کرد.
استاندار فارس ادامه داد: بر همین مبنا، دانشگاه شیراز کوشش ارزشمندی را در قالب این همایش آغاز کرده که امیدواریم ادامه پیدا کند و سالیان سال تکرار شود و علاوه بر پایش  برنامه‌ها، برنامه‌های جدیدی را نیز برای توسعه این نقطه در کشور فراهم کند و در اختیار مجریان و متولیان امر قرار دهد.
رحیمی اضافه کرد: استان فارس به عنوان حلقه واسط و پشتیبان کرانه‌های ساحلی جنوب کشور به ویژه خلیج فارس و دریای عمان می‌تواند با استفاده از توانمندی‌های خود، پشتیبانی‌های لازم را برای سرعت بخشیدن به توسعه این سواحل داشته باشد و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نمی کند.
وی، با اشاره به مراودات، معاملات، تجارت و ارتباطات دیرینه، حسنه و گسترده استان فارس با کرانه‌های خلیج فارس، مکران و دریای عمان افزود: این زمینه‌ها و تجربه‌های تاریخی طلب می‌کند که باز هم به شکل گسترده‌تر و بر اساس نیازهای روز این ارتباطات گسترش یابد.
او گفت: تجربه تاریخی و تعاملات فرهنگی و هم زیستی مسالمت آمیزی که در استان فارس با استان‌های همجوار با دریا به ویژه هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان موجب شده که خاطرات خوبی از مردم این استان‌ها در ذهن مردم فارس نقش بندد و میزبان تعداد زیادی از مردم خطه جنوب در استان فارس باشیم.
وی، خواستار استقرار دبیرخانه دائمی همایش ملی خلیج فارس و سواحل مکران در آستانه قرن ۱۵خورشیدی، در دانشگاه شیراز شد تا هم از نظر علمی و هم با مراودات اجتماعی، زمینه لازم را برای پشتیبانی از سواحل مکران فراهم شود و قطعا استان فارس از همه ابعاد برای این امر برخوردار است.

مکران به قسمت جنوبی استان سیستان و بلوچستان مجاور با دریای عمان گفته می شود.