گنبدکاووس - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان گفت که بخشی از طرح جمع‌آوری فاضلاب شهر گنبدکاووس شامل تکمیل تصفیه‌خانه و شبکه ایستگاه پمپاژ و نیز انتقال پساب آن به‌طول ۲۵ کیلومتر تا اراضی زراعت چوب با سرمایه‌گذاری هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی درمدت سه سال به بهره‌برداری می‌رسد.

بهزاد هرمزی روز پنجشنبه در نشست پروژه سرمایه‌گذاری احداث تصفیه‌خانه فاضلاب گنبدکاووس اظهارداشت: درصورت اعلام آمادگی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، عملیات اجرایی اقدامات اشاره شده به آنها واگذار خواهد شد.

وی با بیان اینکه پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب گنبدکاووس ۸۵ درصد و شبکه جمع آوری آن نیز ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: باتوجه به شرایط و مشکلات اقتصادی و تنگاهای مالی کشور، فعلا تامین اعتبار مورد نیاز تکمیل طرح فاضلاب این شهر در کوتاه‌مدت از عهده دولت خارج است.

هرمزی اضافه کرد: مسیرهای مختلفی برای تامین اعتبار مورد نیاز این طرح طی شد تا اینکه با تاکید استاندار گلستان استفاده از توان بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در اجرای پروژه و استفاده از پساب پایدار و مطمئن آن برای برخی فعالیت‌های کشاورزی با اولویت ایجاد مزرعه ۲ هزار هکتاری زراعت چوب در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در نهایت طرح زراعت چوب با استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب گنبدکاووس با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت دستگاه‌هایی مانند مدیریت و برنامه ریزی، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، آب و فاضلاب و شرکت آب منطقه‌ای و دانشگاه منابع طبیعی استان تهیه شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان اظهارداشت: دراین طرح با مجموع سرمایه‌گذاری هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی، قسمتی از پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب تکمیل و پساب از محل خروجی فاضلاب به طول ۲۵ کیلومتر تا زمین‌ مورد نظر پمپاژ می‌شود.  

وی افزود: مشوق‌هایی با استفاده از ظرفیت‌های پیش بینی شده در قانون برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده تا در مقابل این سرمایه‌گذاری، وقتی که طرح به اتمام برسد، یک پساب مطمئن و پایدار برای فعالیت کشاورزی داشته باشند.

هرمزی اضافه کرد: در این طرح ۲ هزار هکتار زمین به صورت ۱۵ ساله به سرمایه گذار بخش خصوصی اجاره داده می‌شود و می‌تواند از ۱۰ هزار متر مکعب آب مطمئن در شبانه روز برای کشاورزی با اولویت زراعت چوب استفاده کند. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان نیز دراین جلسه گفت: پروژه تصفیه خانه فاضلاب گنبدکاووس به عنوان مطالبه چندین ساله مردم این شهرستان با ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تکمیل و به مرحله بهره برداری می‌رسد.

ابراهیم کریمی افزود: باتوجه به اینکه با تخصیص منابع دولتی امکان بهره‌برداری از این پروژه در زمان کوتاه وجود ندارد تنها راه، استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با تاکید بر فعالان اقتصادی بومی شهرستان است.

وی با بیان اینکه جهت تکمیل تصفیه خانه فاضلاب گنبدکاووس همانند مجموعه پرورش میگو گمیشان از سرمایه‌گذاران بومی استفاده می‌شود، اضافه کرد: با بهره‌گیری از پساب این مجموعه و ایجاد مزرعه ۲ هزار هکتاری زراعت چوب در قطعات ۵۰ تا ۱۰۰ هکتاری، برای هفت هزار نفر فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

کریمی، برلزوم تلاش برخی ادارات و نهادهای گنبدکاووس از جمله منابع طبیعی و جهاد کشاورزی برای شناسایی و معرفی سرمایه‌گذاران جهت تکمیل طرح تصفیه خانه فاضلاب این شهر تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، طرح ملی جمع‌آوری فاضلاب شهری گنبدکاووس با هدف ساماندهی فاضلاب شهری و باز تولید ۳۰ تا ۴۰ هزار مترمکعب فاضلاب در شبانه‌روز برای مصارف زراعی و صنعتی و نیز افزایش رفاه شهروندان در سال ۱۳۷۴ آغاز شد.

این طرح ملی که به گفته مسوولان آب و فاضلاب گلستان برای افق ۱۴۰۰ طراحی شده و تاکنون حدود ۵۰۰ میلیارد ریال نیز برای عملیات اجرایی آن هزینه شده ، حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در سال‌های اخیر به سبب مشکلات مالی دولت و تخصیص اندک اعتبارات سالانه‌ اجرای آن متوقف شده یا به کُندی پیش می‌رود.